reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Beta- ja juz kiedys zauwazylam, ze dzidzie specyficznie pachna, ale tego jogurcikowego oddechu jakos nie czuje... Nie wiem, moze katar mam :-)
A teraz czas na obiecane niegdys zdjecia /nie wiem juz kogo to prosbe spelniam:-) / ale przedstawiam swoich kochanych mezczyzn!

Graham5_2-02-06.jpg

Image002(3).jpg

Image021.jpg

reklama
Ale duzy chlopczyk!!!!!Faktycznie rosnie jak na drozdzach, juz chba w newborn ubranka nie wchodzi , co??

Ja dzis na krotko, bo jestem juz od dwoch dnach jak na dynamicie, w ogole wszystko mnie denerwuje!!!!!weszlam na babyboom, moze sie zrelaksuje tutaj..jej mam nadzieje, ze Fazilka nie bedzie tak jak ja, no nerwowa.....

Znowu wkrecam sobie, jaka ja mama bede :p juz mam siebie dosc na dzis!o!
Do bra ide sobie, pozdrawiam mamuski!

Anya kochane to twoje malenstwona srodkowym zdieciu tak dosroslo wyszedl,a gdzie fotki z szczesliwa mamusia? ;D
Tamrunia a ty sie tak nie zamartwiaj,bo Fazilka bedzie nerwowa,wszytko z czasem sie pouklada,a ty bedziejsz najwspanialsza mam na swiecie wiec prosze mysli tylko pozytywnie ;D
Beta ja uwielbiam zapach maluszkow,ale kupek to zniesc nie moge,zawsze na wdechu zmieniam,hi,hi,hi.Doczekamy sie fotek Tomcia????????

Ale pyszny obiadek zjadlam,nadal czekam na meza cos go dlugo z parcy nie ma,hmmmm....................

Tamarunia- on w niektore newborn ubranka nie wchodzil jak sie urodzil!! Nie wiem czy te rozmiary sa jakies nierowne czy moj maluszek jest malym olbrzymem :-) ale ja mu spioszki zakladam na 3-6 mcy! A w ogole to najwiekszy ubaw mialam jak jeszcze bylam w ciazy i moj mezczyzna poszedl na zakupy i kupil ciuszki dla tiny baby! Gdy Josh sie urodzil to nawet przez glowe by mu te ubranka nie przeszly ;-)

maxin- fakt, Josh to juz duzi chlopczyk! A takie chlopiece ciuszki nieco postarzaja dzidzie i wygladaja wtedy doroslej. W spioszkach Josh wyglada bardziej bobasowato ;-) A jesli chodzi o zdjecia ze mna to mama ostatnio przejela role fotografa i czesciej siedzi za obiektywem :-)

Dziewczyny! Te, ktore juz przeszly ciaze- jak dlugo czekalyscie, aby zniknela Wam ta charakterystyczna brazowa kreska na brzuchu (jesli ja mialyscie)? No bo czytalam, ze ona w koncu znika, a moja kolezanka juz 6m-cy po porodzie jest i nadal ja ma. Jest coprawda mniej widoczna, ale nadal jest. No i tak sie zastanawialam jak to bylo u Was?

A teraz wszystkie dziewczyny:-) Jak spedzacie Walentynki? Co kupujecie, organizujecie? Podzielcie sie swoimi planami, moze podsuniemy sobie nawzajem jakies fajne pomysly :-)

wow, Anya no to niezle, chyba jednak kupimy spioszki i w ogole wszystko na 0-3miesiecy, a najzwyzej, jakbeda za duze, to maz pojedzie i dokopi, o!!!
Maxin, juz sie ne denerwuje, tylko dalej mam jakiegos durnego dola, fuj, jutro ostatni dzien do szkoly i bardzo dobrze, bo juz mi sie nie chce chodzic, i tak codziennnie przysylaja mi cwiczenia na vocabulary, grammar itp.

moze tez chcecie dziewczyny pocwiczyc?przy rejestracji wybierasz sobie ile razy w tygodniu chcesz miec te cwiczenia przysylane, ja wybralam codziennie, ale mozna nawet raz w tygodniu, i w ogole konkrtny dzien mozna tez podac, wypelnia sie cwiczenia, logujesz sie i wtedy pokazuja sie poprawne odpwiedzi. Mi sie to podoba!
www.nonstopenglish.com

Milego dnia zycze!!!!!!!

Hi hi kobialki!!! ;) Taki niewdzieczny tmat sobie wybralam ::) nie mialam na mysli kupek dzieci karmionych normalnym jedzonkiem ale piersia - gdzies to przeczytalam - i zgadzam sie calkowicie, ze przez pierwszych pare miesiecy nie jest tak zle. Tomek niestety przeszedl w faze druga ::)

Maxin ja jeszcze nie mam na swoim kompie foto shopu - mam jakis inny hp cos tam a on nie chce mi pomniejszyc zdjec do wymaganej pojemnosci. Ale przycisne Eda, zeby mi to zalatwil. A jak sie dzisiaj czujemy?

Tamarunia ciekawa strona, szlifowania nigdy za wiele! Niestety w ciazy chcac nie chcac mamay zmienne nastroje- ale tak chyba jest zawsze -a dzieci i tak rodza sie kochane :D- wiec nie ma co sie zadreczac, pozwol sobie na te humorki.

Anya - wydaje mi sie, ze linia zniknela mi juz po 3 miesiacach - teraz nie mam zupelnie po niej sladu.
Anyu -pieknych masz chlopcow. I rzeczywiscie taki elegancki sweterek dodaje miesiecy ;D - moje ulubione zdjecia to Josh ziewajacy ;)

Ara kolejny tydzien prawie z glowy ;D. Powinnas miec suwaczek odliczajacy dni do maternity leave.

Czesc dziewczyny!!!

Tylko troche tu nie zagladalam a zaleglosci cala masa...Ale nadrobie nadrobie :)

Zdjecia ze spotkania super.Dziewczyny wszystkie wygldacie jak nastolatki a nie przyszle mamusie albo juz mamusie.szkoda, ze nie moglam byc ale mam nadzieje ze za trzecim razem dotre na spotkanie ;)

Anya sliczny ten twoj Josh!!!I masz racje ze chyba bardziej podobny do taty..Chociaz juz sama nie wiem...Ale jak urosl!!!Jak ten czas szybko leci.Jejku....

Maxin a ty jak sie czujesz?Mam nadzieje ze luty szybko ci minie i w koncu odpoczniesz i wezmiesz wolne od pracy ;)

Ara a jak kociaki?Masz jeszcze je czy juz znalazly nowe rodziny?

Beto, Leedsano wklejcie foteczki swoich maluchow!!!

Tamarunia mysle, ze bedziesz doskonala mama!!!I mysle, ze kazda z nas miala czasem takie dziwne mysli.Ja nawet teraz mysle sobie czasem- Boze co ze mnie za matka!!!Ale wiem, ze takie mysli ma kazda z nas...I to jest normalne.Bo nie ma idealow wsrod ludzi.I kazdy ma chwile slabosci...Ale dla swojego dziecka kazda matka jest ta najlepsza na swiecie!!!I nic nie jest w stanie zastapic matczynej milosci...

Dziewczyny a co do okresu po ciazy, to ja dostalam dopiero po dziewieciu miesiacach :D :D :DD A kreska na brzuchu zniknela mi doslownie w dwa miesiace.Ale wydaje mi sie ze to zalezy od jej koloru.Im ciemniejsza tym dluzej schodzi...''

Dziewczyny wklejam zdjecia mojej corci.Ostatnio zabkuje i ma fatalne nastroje i do tego katar i skrzeczace gardlo ale nadal jest z niej maly urwis :)

p11900543lw.jpg

p12400611rw.jpg

p20401087xm.jpg

czasem bawie sie w "gornika" ;)
p20601256uf.jpg

chetnie czytam gazety
p20601293ng.jpg

ostatnio znow zeby mi dokuczaja i gryze co sie da
p20701381qv.jpg

Ale Julcia jest duza. dzieci rosna szybciutko!!!To chyba tylko ten okres ciazy tak sie dluzy no nie?I dziekuje za pocieszenie!!!!! :laugh:
Dziewczyny, jeszcze jedno, czy wy sie zapisaluscie do parenting club w bootsie?ja tak i przysylaja np magazyn o ciazy, porodzie, wychowywaniu dziecka, zalezy co ci jest potrzebne, poza tym wouchery rozne ze znizkami, albo darmowymi nawet produktami . Ja ostatnio np kupilam huggies newborn i gratis dostalam tak atorbe fasolkowa do wyjscia :D i changing mat na zewnatrz, poza tym butelke avent i taki storage kubek czy jak to sie nazywa ;) no w sumie, nie jest to moze duzo ale zawsze to cos, a sie nie placi za to i jeszcze rozne advice sie dostaje. no dobra, ide sobie juz.papap!!

reklama
Izusia my formy wzielismy z Inland Revenue i maz je zlozyl po porodzie. Pieniadze dostalismy po 3 miesiach z wyrownaniem od dnia porodu.
Anya ja jeszcze mam brazowa kreske na brzuchu coprawda bledsza niz na poczatku ale slyszalam ,ze niektorym kobieta zostaje ona do konca zycia- nie wiem jak z tym dokladnie jest ale mojej mamie zostala.

Do góry