reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Beta- ja juz kiedys zauwazylam, ze dzidzie specyficznie pachna, ale tego jogurcikowego oddechu jakos nie czuje... Nie wiem, moze katar mam :-)
A teraz czas na obiecane niegdys zdjecia /nie wiem juz kogo to prosbe spelniam:-) / ale przedstawiam swoich kochanych mezczyzn!

Graham5_2-02-06.jpg

Image002(3).jpg

Image021.jpg

reklama
Ale duzy chlopczyk!!!!!Faktycznie rosnie jak na drozdzach, juz chba w newborn ubranka nie wchodzi , co??

Ja dzis na krotko, bo jestem juz od dwoch dnach jak na dynamicie, w ogole wszystko mnie denerwuje!!!!!weszlam na babyboom, moze sie zrelaksuje tutaj..jej mam nadzieje, ze Fazilka nie bedzie tak jak ja, no nerwowa.....

Znowu wkrecam sobie, jaka ja mama bede :p juz mam siebie dosc na dzis!o!
Do bra ide sobie, pozdrawiam mamuski!

Anya kochane to twoje malenstwona srodkowym zdieciu tak dosroslo wyszedl,a gdzie fotki z szczesliwa mamusia? ;D
Tamrunia a ty sie tak nie zamartwiaj,bo Fazilka bedzie nerwowa,wszytko z czasem sie pouklada,a ty bedziejsz najwspanialsza mam na swiecie wiec prosze mysli tylko pozytywnie ;D
Beta ja uwielbiam zapach maluszkow,ale kupek to zniesc nie moge,zawsze na wdechu zmieniam,hi,hi,hi.Doczekamy sie fotek Tomcia????????

Ale pyszny obiadek zjadlam,nadal czekam na meza cos go dlugo z parcy nie ma,hmmmm....................

Tamarunia- on w niektore newborn ubranka nie wchodzil jak sie urodzil!! Nie wiem czy te rozmiary sa jakies nierowne czy moj maluszek jest malym olbrzymem :-) ale ja mu spioszki zakladam na 3-6 mcy! A w ogole to najwiekszy ubaw mialam jak jeszcze bylam w ciazy i moj mezczyzna poszedl na zakupy i kupil ciuszki dla tiny baby! Gdy Josh sie urodzil to nawet przez glowe by mu te ubranka nie przeszly ;-)

maxin- fakt, Josh to juz duzi chlopczyk! A takie chlopiece ciuszki nieco postarzaja dzidzie i wygladaja wtedy doroslej. W spioszkach Josh wyglada bardziej bobasowato ;-) A jesli chodzi o zdjecia ze mna to mama ostatnio przejela role fotografa i czesciej siedzi za obiektywem :-)

Dziewczyny! Te, ktore juz przeszly ciaze- jak dlugo czekalyscie, aby zniknela Wam ta charakterystyczna brazowa kreska na brzuchu (jesli ja mialyscie)? No bo czytalam, ze ona w koncu znika, a moja kolezanka juz 6m-cy po porodzie jest i nadal ja ma. Jest coprawda mniej widoczna, ale nadal jest. No i tak sie zastanawialam jak to bylo u Was?

A teraz wszystkie dziewczyny:-) Jak spedzacie Walentynki? Co kupujecie, organizujecie? Podzielcie sie swoimi planami, moze podsuniemy sobie nawzajem jakies fajne pomysly :-)

wow, Anya no to niezle, chyba jednak kupimy spioszki i w ogole wszystko na 0-3miesiecy, a najzwyzej, jakbeda za duze, to maz pojedzie i dokopi, o!!!
Maxin, juz sie ne denerwuje, tylko dalej mam jakiegos durnego dola, fuj, jutro ostatni dzien do szkoly i bardzo dobrze, bo juz mi sie nie chce chodzic, i tak codziennnie przysylaja mi cwiczenia na vocabulary, grammar itp.

moze tez chcecie dziewczyny pocwiczyc?przy rejestracji wybierasz sobie ile razy w tygodniu chcesz miec te cwiczenia przysylane, ja wybralam codziennie, ale mozna nawet raz w tygodniu, i w ogole konkrtny dzien mozna tez podac, wypelnia sie cwiczenia, logujesz sie i wtedy pokazuja sie poprawne odpwiedzi. Mi sie to podoba!
www.nonstopenglish.com

Milego dnia zycze!!!!!!!

Hi hi kobialki!!! ;) Taki niewdzieczny tmat sobie wybralam ::) nie mialam na mysli kupek dzieci karmionych normalnym jedzonkiem ale piersia - gdzies to przeczytalam - i zgadzam sie calkowicie, ze przez pierwszych pare miesiecy nie jest tak zle. Tomek niestety przeszedl w faze druga ::)

Maxin ja jeszcze nie mam na swoim kompie foto shopu - mam jakis inny hp cos tam a on nie chce mi pomniejszyc zdjec do wymaganej pojemnosci. Ale przycisne Eda, zeby mi to zalatwil. A jak sie dzisiaj czujemy?

Tamarunia ciekawa strona, szlifowania nigdy za wiele! Niestety w ciazy chcac nie chcac mamay zmienne nastroje- ale tak chyba jest zawsze -a dzieci i tak rodza sie kochane :D- wiec nie ma co sie zadreczac, pozwol sobie na te humorki.

Anya - wydaje mi sie, ze linia zniknela mi juz po 3 miesiacach - teraz nie mam zupelnie po niej sladu.
Anyu -pieknych masz chlopcow. I rzeczywiscie taki elegancki sweterek dodaje miesiecy ;D - moje ulubione zdjecia to Josh ziewajacy ;)

Ara kolejny tydzien prawie z glowy ;D. Powinnas miec suwaczek odliczajacy dni do maternity leave.

Czesc dziewczyny!!!

Tylko troche tu nie zagladalam a zaleglosci cala masa...Ale nadrobie nadrobie :)

Zdjecia ze spotkania super.Dziewczyny wszystkie wygldacie jak nastolatki a nie przyszle mamusie albo juz mamusie.szkoda, ze nie moglam byc ale mam nadzieje ze za trzecim razem dotre na spotkanie ;)

Anya sliczny ten twoj Josh!!!I masz racje ze chyba bardziej podobny do taty..Chociaz juz sama nie wiem...Ale jak urosl!!!Jak ten czas szybko leci.Jejku....

Maxin a ty jak sie czujesz?Mam nadzieje ze luty szybko ci minie i w koncu odpoczniesz i wezmiesz wolne od pracy ;)

Ara a jak kociaki?Masz jeszcze je czy juz znalazly nowe rodziny?

Beto, Leedsano wklejcie foteczki swoich maluchow!!!

Tamarunia mysle, ze bedziesz doskonala mama!!!I mysle, ze kazda z nas miala czasem takie dziwne mysli.Ja nawet teraz mysle sobie czasem- Boze co ze mnie za matka!!!Ale wiem, ze takie mysli ma kazda z nas...I to jest normalne.Bo nie ma idealow wsrod ludzi.I kazdy ma chwile slabosci...Ale dla swojego dziecka kazda matka jest ta najlepsza na swiecie!!!I nic nie jest w stanie zastapic matczynej milosci...

Dziewczyny a co do okresu po ciazy, to ja dostalam dopiero po dziewieciu miesiacach :D :D :DD A kreska na brzuchu zniknela mi doslownie w dwa miesiace.Ale wydaje mi sie ze to zalezy od jej koloru.Im ciemniejsza tym dluzej schodzi...''

Dziewczyny wklejam zdjecia mojej corci.Ostatnio zabkuje i ma fatalne nastroje i do tego katar i skrzeczace gardlo ale nadal jest z niej maly urwis :)

p11900543lw.jpg

p12400611rw.jpg

p20401087xm.jpg

czasem bawie sie w "gornika" ;)
p20601256uf.jpg

chetnie czytam gazety
p20601293ng.jpg

ostatnio znow zeby mi dokuczaja i gryze co sie da
p20701381qv.jpg

Ale Julcia jest duza. dzieci rosna szybciutko!!!To chyba tylko ten okres ciazy tak sie dluzy no nie?I dziekuje za pocieszenie!!!!! :laugh:
Dziewczyny, jeszcze jedno, czy wy sie zapisaluscie do parenting club w bootsie?ja tak i przysylaja np magazyn o ciazy, porodzie, wychowywaniu dziecka, zalezy co ci jest potrzebne, poza tym wouchery rozne ze znizkami, albo darmowymi nawet produktami . Ja ostatnio np kupilam huggies newborn i gratis dostalam tak atorbe fasolkowa do wyjscia :D i changing mat na zewnatrz, poza tym butelke avent i taki storage kubek czy jak to sie nazywa ;) no w sumie, nie jest to moze duzo ale zawsze to cos, a sie nie placi za to i jeszcze rozne advice sie dostaje. no dobra, ide sobie juz.papap!!

reklama
Izusia my formy wzielismy z Inland Revenue i maz je zlozyl po porodzie. Pieniadze dostalismy po 3 miesiach z wyrownaniem od dnia porodu.
Anya ja jeszcze mam brazowa kreske na brzuchu coprawda bledsza niz na poczatku ale slyszalam ,ze niektorym kobieta zostaje ona do konca zycia- nie wiem jak z tym dokladnie jest ale mojej mamie zostala.

Do góry