reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc dziewczyny! cos mi sie wydaje ze ostatnio nasze forum przycichlo...pewnie nagadalyscie sie na zywo na spotkaniu dlatego teraz mniej tematow do pogaduszek.. :) :) :)
Anyu - ja tez mam pare ladnych kilo do zrzucenia a konkretnie 11 :( aby wrocic do wagi sprzed ciazy. od porodu do dzis czyli w sumie przez te 2 tyg zeszlo mi 4 kilo czyli nie jest tak zle. Mam nadzieje ze dalej karmienie piersia jakos mi pomoze na te zbedne kilogramy, bo tak naprawde nie mieszcze sie w prawie zadne swoje ciuchy- dalej chodze w tym co w ciazy!!! a nie mama zamiaru kupowac sobie nowych wiekszych bo caly czas mama nadzieje ze to tylko przejsciowa waga...oby! nie przejmuje sie jednak tym tak bardzo no bo najwazniejsze ze Majunia jest zdrowa i je za dwoch!
jedyne co to troche mecza ja wzdecia- tak jakby nie mogla zrobic kupki i puscic baczkow, czesto z tego powodu nie moze zasnac...zastanawiam sie czy nie dac jej Infacol - to takie kropelki na kolke i wzdecia. czy ktoras z was dziewczyny podawala to swojemu maluchowi?? i jeszcze Anyu- co robilas z potowkami kore mial Josh? wiem ze dziewczyny cos ci radzily ale nie moge znalesc tych postow...
dorcia - ciesze sie ze wszystko u twojej fasoleczki ok - ja jak dzis pamietam ten scan na 12 tygodni! poplakalam sie jak zobaczylam ta kruszynke- wprost nie moglam uwierzyc ze juz jest taka duza!
fioolka- wiesz ja tez mialalm takie kucia w brzuchu, to chyba nic powaznego, nie przejmuj sie!

reklama
Hej Kobietki co za dzien dobrze,ze juz jestem w domku i odpoczywam,walsnie szykuje sobie kapiel,musze sie zrelaxowac,od poludnia czuje sie mega zmeczona,krzyrze mnie bardzo bola,jakos mi niedobrze i ten smieszny bol brzuszka,mowie wam czuje sie jak by @ przychodzil ::) odliczalm godziny do konca dniowki.Wiec jak widzisz Anya coraz mi ciezej i pewna jestem,ze poczatkiem marca przestane pracowac,chyba potrzebuje juz odpoczynku.Trojka dzieci ,jedno w brzusiu to jednak duzo,caly czas w ruchu i to badzo mnie meczy.A co do powrotu kondycji to wierze ci ze ciezko,ale moze nie rwzygnuj od razu,poczatki zawsze sa ciezkie,moze zapisz sie na aerobik raz w tygondiu,aby przyzwyczaic organizm do wysilku fizycznego to naprawde pomaga zbic wage i czlowiek czuje sie po paru terningach lepeiej,a ty lubisz muze,tanczyc wiec to naprawde moze ci pomoc ;)
Dorcia biedulu,ale zakonczenie soboty.........ciesze sie,ze fasolka w pozadku i wszystko idzie w dobrym kierunku,duzo zdrowka zycze ;D a malenstwo pewnie nadrobi sowja wage,ciagle sie zmienia wiec sie nie martw ;)
Fioolka81 wiesz juz slyszalm na forum o podobnych bolach,mzoe to przez fasolke,ktora jak mowisz tak szaleje nocami,jezeli na prerach ci zle spac to najlepeij sprobuj na prawym boku,ja nigdny na nim nie spalam i poczatkowo ciezko bylo sie przyzwyczaic,ale teraz mi tak najwygodniej,zycze przespanej nocki ;D ;D ;D
Malvina karmienie piersia na pewno duzo wyciagnie z ciebie,a z czasem na pewno znajdziejsz dla siebie odpowienia metode pozbycia sie dodatkowych kilogramow,bedzie dobrze ;)Wspaniele,ze Maj ma apetyt,przeslij jakies nowe fotki bo na pewno sie juz zmienila i podrosla ;D
Lwica jak tam moja kochana,wpadlas juz w rutyne,bylas na pierwszym spacerku,jak spi Olivierek w nocy,jak karmienie piersia?????Pewnie podrosl juz maly ;)Sle dla miego caluski
Beta wciaz czekam na fotki Tomaszka?!?!
ok uciekam do wanny
do uslyszenia
papatki ;)

Malvina- dziewczyny polecaly na potowki spirytus salicylowy (przecierac tylko miejsca, gdzie wystepuja potowki), jednakze ja tego nie robilam, gdyz health visitor zobaczyla Josha i mowila, abym przecierala mu twarzyczke uzywajac tylko zimnej wody (wczesniej przegotowanej), no i cokolwiek to bylo- zeszlo mu to i nie mial tego dlugo. A Twoja malutka ma potowki?

Malvinko .. buzke mozna przemywac ruminakiem [jak masz :)]... i tak jak powiedziala Anya przegotowana woda i punktowo rozwodnionym spirytusem - takim co stosujesz/alas badz nie do pepka[spirutus szybciej wysusza te wyjatkowo brzydkie krosteczki]..

i nie martw sie... chwila moment i nie bedzie sladu po prosowce... :):):)

Leedsana- co do szczepien typu diphtheria, tetanus, pertussis, polio i hib DTaP/IPV/Hib to te wszystkie odbywaja sie w 2-im, 3-im i 4-ym miesiacu zycia dziecka

dzieki za rady dziewczyny! ja nic z tymi potowkami nie robilam a mala ma juz je od tygodnia i w ogole nie znikaja. zmniejszylismy juz ogrzewanie w domu tak na 22 stopnie i ubieramy ja lzej, wiec mam nadzieje ze dlugo sie nie beda utrzymywac...
dzis mialismy 2 wizyty- health visitor i midwife po raz 3!! juz mam ich dosyc! fakt ze to dobrze ze tak dbaja on mnie i Majeczke ale w sumie mowia rzeczy ktore juz wiem...
Maxim- trzymaj sie kochana! juz niedlugo i bedziesz leniuchowac sobie w domku! ale wiem co czujesz , ja tuz przed pojsciem na macierzynski tez sie tak czulam, jakbym juz wiecej z siebie nie mogla wydusic...dasz rade Maxim, juz nieduzo ci zostalo!!

Hej Dziewczyny!
Co do tego o czym pisalam i o co pytacie to jakos ostatnio tak myslalam ze za bardzo moze panikuje , ze wszystko jest ok i nie powinnam tak wnikac i wstrzymalam sie z tym szpitalem .Ale teraz coraz bardziej czuje napiety brzuch i zaczyna mnie bardzo ale to bardzo bolec pecherz, czuje jakby dzidzia za bardzo na niego naciskala, a to przeciez za wczesnie.No i dalej mam to dziwne uczucie jakby dzidzia chciala sie wysunac .Tak wiec postanowilam "odwiedzic szpital w piatek" wiec jak tylko cos sie dowiem to napisze.Nie chce isc do GP bo on i tak mnie oleje.Ja uwazam ze GP to taki lekarz od wszystkiego czyli od niczego.No nic zobaczymy co to bedzie.
Ale mam takie pytanie troche z innej beczki: Dziewczyny czy mozecie pomoc mi i powiedziec gdzie mam sie udac aby otrzymac a potem zlozyc dokumenty o child tax credit i child benefit oraz czy nalezy to zrobic przed porodem czy po. Bede wdzieczna za info.
Duzo zdrowka dla mamus i ich dzieciaczkow oraz przyszlych mamus:)

Malvina dzieki,ma rowniez taka nadziej,ze jeszcze dam rade pare tygodni,sprobuj porad Anya i Leedsana na pewno pomoga i potowki szybko znikna ;)
Izusia Child Benefit powinnas zlozyc papiery zaraz po urodzeniau dziecka ,a na tej stronie mozesz sciagnac aplikacjie,ktora trzeba wypelnic i oddac do Child Benefit Office jak sciagniesz aplikacjie to tam jest podany adres ;)
http://www.direct.gov.uk/Bfsl1/Bene...rt/BenefitsAndFinancialSupportArticles/fs/en?
CONTENT_ID=10018777&chk=6zg92l
A o child tax credit poczytaj i zobacz tutaj,moze Ivonek ci dokladnie powie bo wiem,ze sie stara:
http://www.direct.gov.uk/MoneyTaxAn...sArticles/fs/en?CONTENT_ID=4015478&chk=BUtaLj

ide ogotowac obiad
do uslyszenia

reklama
Czesc Dziewczyny!

Tak wlasciwie to ja do swiezych mamus - zebralo mi sie na czulosci - zauwazylyscie, ze oddech dzieci pachnie waniliowym jogurcikiem??!!! ;D no i kupki tez pachna calkiem przyjemnie prawda ( oj nie mysle o tych pierwszych!!!!). Sama slodycz. :-* :-* :-*

Mamusie- Brzuchusie oszczedzajcie sie i relaksujcie sie ile mozecie.

czas polozyc Tomka do wyrka.

pa pa

Do góry