reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Syla- no jak ona cos chce czego ja jej nie chce dac i wtedy sie rzuca na podloge bądz tupie nogami to ja na to staram sie nie zwracac uwagi chociaz cieżko mi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::wściekła/y::wściekła/y: bo mnie juz szlag trafia,ale jak widze ze bicie kogos sprawia jej przyjemnosc to musze jakos zareagowac tylko jak ???????????? bo to co do tej pory próbowałam nie pomaga:no::no::no:.

wszystkie spicie czy co ??????????????????????????/

reklama
Witam!
Dawno nie zagladalam, ale jakos tak nie mam polotu :sorry2:

Dla wszystkich selenizantow wszystkiego najlepszego :tak::tak::tak:

U nas nic ciekawego.... zimnica sie zrobila, niby slonko, ale wieje malo glowy nie urwie. Powoli juz zaczynam odliczac dni do wyjazdu do PL. To juz za miesiac. Tak sie ciesze, ze nawet nie macie pojecia :tak:

Dzis bylismy z Jedrkiem na zakupach, odwalilismy niezly maraton, ale chociaz mam radoche bo w koncu kupilam sobie spodnie. Leza na mnie jak ulal.... z tej radosci wzielam dwie pary :tak: ciemne i jasne niebieskie :tak:

Przepraszam, ze tak tylko o sobie :zawstydzona/y:
Pozdrawiam Was serdecznie!

no kochane...pogoda jest brzydka a wy chyba juz zapadlyscie w sen zimowy :-D

Kiedy bede mogla usiasc wieczorkiem gdy mala pojdzie spac i nie myslec co musze posprzatac jutro, ktore kartony rozpakowac...czuje ze to nie ma konca.

Pinka- hmmm moja od kilku tygodni tez jest "agresywna" ale myslalam z poczatku ze to winna dziadkow bo rozpieszczali ale to chyba taka faza rozwoju.
Nasza Nastka rzuca sie przy kazdym przebieraniu pieluchy-wrzeszczy jakbym ja obierala ze skory. Jednym slowem zamieniam sie w Pudziana zeby wyjsc na swoje :-p
Zlosci sie o wszytstko gdy czegos jej nie dam lub mowie nie wolno-wtedy wysuwa dwa dolne zebiska i warczy:wściekła/y:... do tego mnie gryzie...:baffled:
Na haslo "nie wolno", "be" reaguje tak- :laugh2: - i robi swoje... jednym slowem wszytsko musi byc tak jak ona chce...eh juz nie wspomne gdy ja sadzam :rofl2: Wcale sie nie zdziwie jak nowi sasiedzi kiedys zapukaja do nas i spytaja czy wsyztsko ok :-p
Sama nie wiem jak reagowac na te jej wybryki, nie karze jej bo to nie ma jeszcze sensu. Poki co jak nie dociera do niej ze czegos nie wolno, lub gdy czegos sie uczepila to najpierw staram sie odwrocic jej uwage(to jest trudne i w 60% jest to paluszek lub chrupek,ze np razem sobie chrupiemy ) albo ja zabieram do innego powmieszczenia lub poporostu zabieram.

Syla - tak to juz jest z tym spaniem... 30 min wolnego i straczy :-D

Kasia- Naj dla dwulatki Cmok

Mój mały bansyta juz spi chłopina z kumplem po samochód do Bristolu pojechali a ja siedze jak taki kołek heheh

ale zimno jak cholera az mam gesia skórke chyba ogrzewanie se pstrykne:tak::tak::tak::tak::tak:

Gosia- masz racje pogody nie ma a babki sie obijaja moze w sen zimowy zapadly hi hi:-D:-D:-D:-D a co do naszych urwisów to obym im to szybko mineło;-);-);-) bo se ludziska pomysla ze matka niezle tego dzieciaka rozpusciła:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

ide po coca -cole pic mi sie chce jak nie wiem

Mala-gorzatka ani mnie nie denerwuj z tym spaniem he he :-D

Pinka z tym biciem to już trochę gorzej, na pewno trzeba zareagować, tylko jak? Wiem po sobie, że "NIE WOLNO" to jakby żart dla naszych maluchów, bo moja córcia też się zawsze uśmiecha. Ja myślę, że my wszystkie, te które mamy to pierwsze dzieciątko, uczymy się na własnych błędach. Więc może mamy bardziej doświadczone nam jakieś pomysły podsuną? Please ;-)

To jeszcze ja...

Pinka ładny suwaczek :-)

Martucha jak tam po imprezce dzisiaj?

I mam jeszcze jedno pytanko do Was kobitki. Ostatnio jakoś mi się przytyło i zastanawiam się czy ja tyle jem, czy to może pigułki, które biorę. Cirazette, tak się nazywają moje piguły, może któraś je bierze albo brała i ma podobne odczucia. W ulotce pisze, że można po nich tyć, ale te mogę brać przy karmieniu piersią. W Polsce brałam LOGEST i jakoś nie miałam takiego problemu.

Witam

syla - dziekuje:tak::tak::tak::tak::tak: tez mi sie podoba:-D:-D:-D
no wlasnie moze mamy bardziej doswiadczone nam cos podsuna;-);-);-)

Wiecie ze ja juz ostatni weekend w Anglii nastepny juz w polsce

ciesze sie i nie:confused::confused::confused::confused:

hej kobietki!! po imprezce super!! bylo tyle pysznosci ze normalnie wymiekam, prezent tez sie bardzo podobal, dzisiaj jeszcze rodzice ida do kina w ramach niespodzianki takze ogolnie super!!:-)

co do buntu to u nas trwa dalej ale widze ze dopiero teraz zaczynaja sie postepy typu jak chce cos wziasc zakazanego to patrzy i pyta(wzrokiem+po swojemu:-D)bicie to juz sie rzadziej zdarza ale odkad zaczal to trwalo dobre 8 miesiecy i zadne "nie wolno mame to boli" nie pomagalo:no:czytalam w ksiazce zeby nie dawac klapsa bo dziecko wtedy nas nie bedzie bilo ale np zacznie szalec na placu zabaw czy w przedszkolu:baffled:takze tlumaczyc tlumaczyc tlumaczyc i przeczekac:sorry2: no i swietne lektury "jezyk dwulatka" tracy hogg i "i ty mozesz miec superdziecko" doroty zawdzkiej:-)

ok lece sprzatac bo ladne pogoda to po dremce skoczymy na spacerek;-)

reklama
Nareszcie moja gwiazda poszła spac ja chatke prawie posprzatałam ;-) prawie bo jeszcze musze odkurzyc i podłogi pomyc ale to jak mała wstanie nie bede hałasować

wiecie co moje dziecko zrobiło Wdrapała sie dzis prawie na samą góre po schodach myslałam ze zawału dostane jak ja zobaczyłam,chyba trzeba bedzie barierke na dół tez zamatowac.............

obiadek sie gotuje a ja mam chwile spokoju od mojego szalaputa:-D:-D:-D:-D wykonczy mnie to dziecko heheh

Martuchaa- -no to mnie pocieszyłas:-D:-D:-D:-D i jak sprzatanie??? jak skonczysz a bedziesz miałas iły to zapraszam do mnie bo w zapasie mam prasowanko hehe

Mamuska- co tam u was????????
Izka- kiedy wracacie????? dawaj focie z roczku:tak::tak::tak::tak:
Syla- zyjesz???????????????

ide cos zjesc bo mi w brzyszku burczy:tak::tak::tak:

Do góry