reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny wczoraj juz sie nie wyrobilam zeby zajrzec tak wiec dolaczam sie do zyczen dla Nastusi i Natana ;*** najlepsze zyczonka z okazji tak waznych urodzinek!!

wczoraj ja tez zostalam ciocia, moja przyjaciolka urodzila bliznieta: Wiktorie 2.350 i Julcie 2.850:-) jestem mega szczesliwa i juz nie moge sie doczekac jak je zobacze na zywo(dostalam tylko mmsy bo ona rodzila w Szzczecinie)

PINKA normalnie rewelacyjnie zrobilas cala oprawe(juz ci pisalam na nk:tak:) super pomysl z tym namiotem!! no i tort bardzo bardzo mi sie podobal. widac ze imprezka udana,,

ok ja lece posprzatac bo tak nadrabiam od godziny, maly spi a tu jeden wielki syf:szok::szok::-D

reklama
Witam
pogoda znów nie ciekawa na spacerki, ale cóż i tak trzeba wyjść ...

Pinka foteczki super widać, że Gwiazdeczka super się bawiła
Katarzyna _s trzymam kciuki za Fasolkowanie, tylko nie stresuj się dziewczyno na pewno za nie długo powiesz nam że rodzinka się powiększy :-)
Mala-gorzadka Gratulujemy pierwszych kroczków, teraz tylko patrzeć jak będzie śmigać :-)
Martucha dopiero teraz Ci odpisuje :zawstydzona/y:, rzęski ma po mnie i tacie i po moim ojcu-czyli po dziadku, my w tójkę mamy długie i się lubimy czasem poprzekomarzać po kim te rzęski :-D.

hejo lasęcje

my juz po zakupach:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: kurcze brzuchol mnie tak boli @ sie zbliża :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale ja mam ja po porodzie nieregularnie:no::no::no::no::no:
mała zjadła rosołek i miesko teraz mi bagietke podżera :baffled:

za 11 dni do polski ale to zleciało heheh

Maruchaa- ale fajnie blizniaki superancko moze chrzestną bedziesz co ????????? jak masz to dawaj focie:tak::tak::tak:

ohhhhh ....uffffffffff.....

Na poczatku powiem ze wrocilismy szczesliwe w niedziele i jak wiecie "wyladowalismy" w nowym mieszkaniu :tak:
Gdy uchylily sie drzwi -zamarlam...juz od progu nie bylo gdzie nogi postawic. :szok: W pn za dnia przerazenie mnie ogarnelo...jak to bedzie, kiedy mam to wszytsko zrobic gdy Nastka szaleje z chodzeniem... Dzis jest juz troszke lepiej choc do konca to jeszcze dalekooooooo. Pocieszam sie mysla ze kolejne 2 tygodnie MOj robi tylko w weekendy wiec caly tydzen bedziemy zakrzaniac pelna para :tak:
Oczywiscie wrociclismy obladowani walizami ze hej ! Juz obiecalismy sobie ze w ciagu kolejnych 12 m-cy nie ma podrozy do PL-tym razem my czeamy na odwiedziny :-p

A teraz wam podziekuje za zyczonka uroszinowe dla Nastusi. Musze przyzanc ze ostanio robi bardzo szybkie postepy we wszytskim.
Ulubionym jej zajeciem jest dzielenie sie wszytskim co je-smialo moge powiedzic ze karmi mnie :-D nawet wklada mi do buzi klocki :-D

Izka - naj naj naj dla roczniaka !

My od rana na nogach,bo Nika wczoraj w miare szybko zasnela wiec szybko wstala dzis:dry::sorry2:
Wczoraj bylaysmy z kumpela i Jej prawie 1.5roczka coreczka w WW i dziewczynki sie wyszalaly na calego:tak:Kupilismy tez Nikusi w prezenciku odkurzach i sprzata teraz kuleczki ze styropianu:-DChcielismy jeszcze deske do prasowania z zelazkiem ale nie bylo,wiec upolujemy kieds tam w przyszlosci:-)

mala-gorzatko - dzielna kobitka jestes wiec dasz rade jakos wszystko doprowadzic do ladu;-)fajnie,ze M bedziesz miala w domu to na zmiany bedziecie mogli cos robic,gorzej jakys tak sama zostala:szok:wierzymy w Ciebie i czekamy na jakies foty jak juz sie urzadzisz:tak::tak::tak:
Pinka - a to ja wlasnie po porodzie w miare regularnie mam a przed to potrafilam nawet 3mce nie miec a pozniej jak juz sie @ zaczela to 28dni trwala:szok::wściekła/y::sorry2:A teraz to kurcze od pol roku to wogole jak w zegarku:tak:Oby Ci bole przeszly jak najszybciej!Kobity to maja jednak przerabane cale zycie z tym:dry::baffled:
Imprezke zorganizowalas genialnie po prostu!!!Torcik owocowy wyglada przesmacznie i az slinka cieknie:tak:Alez Ty kobitko chudziutka!Pozazdroscic tylko:tak:
do Polski 10 dni.....odliczamy z Toba:-)
Mamuska - Krystianek po prostu bombowy!!!I te rzesiskaaaaaaaaaaaaaaa.......Pieknosci!!!:tak::tak:Kawaler smignal,ze szok ostatnio!
No ja tez mam nadzieje,ze juz sie jakis okruszek zagniezdzil,zwlaszcza ze @ nie widac w tym miesiacu juz kilka dni:-)A dzis na badanie krwi wiec....trzymaj kciuki;-)
Martuchaa - to WIELKIE gratulacje dla przyjaciolki!Rety!Blizniaki!Podwojne szczescie:-)Moja kuzynak urodzila w poprzednia srode slicznego chlopczyka i jak Go wzielam na rece to nie chcialam puscic:-D:-D:-DPieknosci malutkie!!
Syla - i jak sie powiodlo wczorajsze sprzatanko?Zdazylas do wieczora,zeby sie lenic?Bo ja to zawsze sobie tak obiecuje a konczy sie na tym,ze sprzatam wieczorem a pol dnia na kompie siedze:-D:-D:-D:-D

hej kochane!!
a tu co za pustki?? Gosie rozumiem bo ma sprzatanie a wy co porabiacie??
ja porzadkuje i gotuje, dzis wielka impreza z okazji rocznicy rodzicow!! jeszcze pozniej z siorka po prezent musze skoczyc:szok::szok:nie wiem jak sie wyrobie!!

foty maluszkow mam, wkleje jak zgram z tel:tak:a chrzestna, niee raczej nie ... moja przyjaciolka ma spora rodzinke wiec pewnie znajdzie bez problemu;-)

ok lece dalej w tango z odkurzaczem hehe;-) milego dzionka!!

witam;-)

no i dostałam wczoraj po południu @ i juz mi sie nawet nie chciało tu zaglądać:no: bo umierałam z bólu ;-////

Powiedzcie mi czy wasze dzieci też sa takie niegrzeczne??????? bo moja Wiktora to jak mały kryminalista nie wiem skąd w niej tyle agresji:no::no::no::no::no:
np: ja sobie siedze a ona podejdzie do mnie i np: mnie ugryzie pociągnie za włosy ,lub uderzy jak mówie jej ze nie wolno to sie cieszy i dalej robi to samo wiec dostała klapsa na dupsko na chwile poskutkowało i potem znów od nowa:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:...
albo jak czegos nie dostanie to słuchajcie rzuca mi sie na podłoge :szok::szok::szok::szok: jestem w szoku ze roczne dzieci tak potrafią no:baffled::baffled::baffled::baffled: a co to bedzie dalej??? na kare jest za mała bo nie rozumie przeciez juz sama nie wiem co mam robic rece mi opadaja czasami:nerd::nerd::nerd::nerd:

Kasiu- niom ja to chudzina jestem straszna warze jeszcze mniej niz przed ciążą i za piernika nie moge przytc :no::no::no: a jak tam wasze starania o bobo??????????
;-);-)

wszystkiego najlepszego dla naszej dwulatki:tak::tak::tak:
Gosia- współczuje tego rozpakowywania ja juz po tej przeprowadzce powiedziałam nigdy wiecej:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Martuchaa- ales ty sie ostatnio pracowita zrobiła no no ja to lenia mam strasznego:rofl2::rofl2::rofl2:

ale mnie leb boli ide se kawke walnąc ............

a gdzie reszta babeczke ????????????

Czesc dziewczynki mam do was pytanie.Orientujecie sie czy w Argosie mozna zwrucic zlote kolczyki? Kupilam pare dni temu ale mi sie odwidzily:-)i chcialam zamienic na inne.
Z gory dziekuje za odpowiedz.

Wlasnie przeczytalam regulamin zwrotow w Argosie i niestety kolczykow nie przyjmuja.Szkoda

Dziewczyny czy w waszych Baby Clinic tez zrobili nagonke na witaminy?Normalnie sami pytaja czy dziecko dostaje jakis preparat witaminowy a jak nie to sami daja.Jestem w szoku bo do niedawna jak pytalam czy moge sama kupic i podawac wit to pytali a na co a po co a jak prosilam o vit D to patrzyli jak na wariata.

reklama
I ja się melduję :-) Mała daje mi dziś trochę popalić, dopiero teraz zasnęła, a od rana marudzi, nic nie mogę zrobić :wściekła/y:
Co do @, to też mi się rozregulowała po ciąży. Dostałam dopiero po ośmiu miesiącach po porodzie, a teraz mam @ co 2 tygodnie! Jak tak dalej pójdzie, to będę musiała chyba do lekarza pójść.
Wczoraj dzień się udał, domek posprzątał mój małżonek ;-), a ja w między czasie pojechałam z małą do Baby Clinic, co by ją zważyć. A wieczór był leniwy, tak jak planowałam :happy:

katarzynka s, wszystkiego najlepszego dla Twojej córci! Dużo zdróweczka, uśmiechu i radości. Troszkę spóźnione życzonka, przepraszam. No i trzymam kciuki za starania o dzidziusia :happy:

Pinka, co do foszków ze strony małej, to podobno najlepiej to ignorować, a na pewno nie ulegać w takich sytuacjach. Moja Oliwcia też zaczyna różki pokazywać, jak coś chce, to musi mieć i koniec, bo płacz. Jeśli jest to zabawka, to nie ma problemu, ale jeśli coś czym nie powinna się bawić, to próbuję odwrócić jej uwagę, na razie skutkuje. A nerwy czasem takie ma, że szok :szok:

Martucha, udanej imprezki życzę!!!

gabids w naszej baby clinic na razie nic na temat witamin nie mówią, a co do wit. D, to ja też miałam ten sam przypadek, oni tu wit. D po prostu nie podają maluszkom.

Mala-gorzatka jesteśmy z Tobą, dasz radę, kochana.

Oki, uciekam, bo moja królewna już się obudziła, pospała aż 30 minut :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Buziaki i do potem.

Do góry