reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Ale sie rozpisalyscie ze ho ho.
Alex ty tak nie mow ze lubisz teraz prasowac bo zaraz sie dziewczyny zwala do ciebie z góra prasowania.
A ja to wrzuce w autobus i prosto do ciebie pojedzie z mojej miescinki.
Syla podam rano przepis bo juz padnieta jestem.

A ja sie przyznam ze kiedys nie lubilam prasowac ale odkad mam nowe zelazko tefala to kocham to robic.to juz jakies 8 lat.
pa spokojnej nocki.

Czesc Dziewuszki
Ja poprosze adresy tych Pan, ktore deklaruja milosc do prasowania...u mnie nastapilo oziebienie uczuc do zelazka... :-);-)!Bede za 10 minut od otrzymania adresu!:tak:
Oooo... moje dziecie sie obudzilo... :no: po 40 minutach snu...!!!...wrrr...

Do zob pozniej!

czeeeeeeeeeeeeesc

ale leje co:confused: ja chodze taka jak by mi kto mlotkiem w łeb walnoł:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:
tylko spac nic wiecej w taka pogode
Michaga- niom ja tez nie lubie jak mała po 40 minutach juz wyspana bo potem marudzi:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: a mnie strzela:-D

Heyka Mamunie! :-)

Moje maleństwo czasem pośpi 20 minut i że niby to jej ma wystarczyć:confused:. To wtedy czasem się wkurzam, bo potem maruda taka z niej, że czasem nie da się wytrzymać :crazy:.

U nas też pada :-( także ze spaceru dzisiaj nici :-(.
A co do prasowania, to mi na szczęście mąż pomaga, no i teraz przez wakacje siostra moja jest u nas, to też poprasuje, także supcio ;-).

Izka, czekam na przepis :-).

Poza tym u mnie dziś nudy. Bąbelek śpi także mam chwilkę wytchnienia. Idę małej zupkę dokończyć, a potem poczytam może książkę.

Na razie dziewczyny. Miłego dzionka życzę!!! :happy:
Sylwia

Witam wszystkich
Ja dopiero siadlam do kompa.Poszlismy pobawic sie z angielskimi dziecmi.

tygrysek to tez zaszalałas na powitanie w Pl.a z tym paszportem to po co pisza na wszystkich stronach że dzieciom do 5 lat przysluguje paszport tymczasowy a na prosbe rodzicow jest wydawany ten 5 letni.to niech zmienia te glupoty co wypisuja.szkoda gadac.

Pinka nie no ty menu jak w restauracji,ja to az tak kuchara nie jestem.ale za to ciasta tylko moje.No u nas tez same łakomczuchy lubia zjesc na imprezce.;-)A te fotki super.

Buziaczku witaj dawno cie nie czytalam, nawet nie wiem czy pisalam zyczonka dla malejz okazji roczku jak nie tio spoznione ale szczere naj naj.Ale ona juz duza.to u was tez juz bieganie za mala na spacerku.

Gosia masz racje tylko na slodko i luz a my tu bedziemy siedziec w garach i sie gotowac.U mnie w przychodni to pewnie by mnie przyjeli na ta karte jakby malemu naprade cos bylo a tak to nie.a przeciez nie bede mu wymyslac chorob bo nawet nie ma co i znjac zycie to nawet katarku tam nie dostanie.Ja ci wspolczuje z tymi plecami bo wiem co to znaczy.

Martucha tak bylysmy solidarne ja poprasowalam.

Syla hehe rozbujałas forum i ucieklas.widzisz czasmi dobrze pogadac sobie.dziewczyny odrazu zaczely pisac.
co do salatek to przepis w nastepnym poscie.

[COLOR="#Alex[COLOR="#ff0000"][/COLOR]ff0000"]Michaga[/COLOR] nie ma sprawy podam adres ale ty przyjedzies i pomyjesz u mnie garki.cos za cos.no moj maly tez czesto sie budiz po 40 minutach, a potem juz od 18 jest tak marudny ze szok.

Alex no to akurat fakt lubie prasowac jak malo kto.

u nas tez leje i leje.

Syla to juz pisze

SAŁATKA GYROS
Piers z kurczaka pokroic na male kawalki,dodac sporo przyprawy gyros i samzyc.odsaczyc z tluszczu i ulozyc na dnie miski.Na to pokrojona pekinka + sos sałatkowy i troche majonezu.wymieszac.
potem 4 pomidory obrane ze skorki i pokrojone w kostke.na to kukurydza,ser feta.Na to pozostała czesc pekinki.posmarowac troche majonezem.

nie wiem czy jadłas kiedys tą warstwowa z szynka konserwowa.ale tej dawno nie robilam jak mieszkalam w PL.

bardzo łatwa układa sie warstwami a u mnie na imprezie to znikala chwila moment.

seler konserwowy pociety w paseczki w słoiku,puszka kukurydzy,
puszka ananasa pokrojonego w kostke,szynka konserwowa ,
4 jajka,majonez,por drobno pokrojony,starty ser

Moja mała tez kima jakies 30 min ale pewnie nie długo wstanie:sorry2: na obiad i bedzie marudac bo pogoda okropna zimno ciemno i deszczowo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:......

Izka- wcale nie jak w restauracji ja lubie gotowac a szczególnie jak widze znikające jedzonko ze stołu:-D:-D:-D to juz wogole;-)
Gosia- cos z twoich owoców podbiore na imprezke zrobie dla dzieciaków salatke owocowa:-D:-D:tak::tak:

ucze tego mojego smroda by jadła juz normalne obiady ale róznie to bywa raz zje raz nie i musze miksowa:sorry2:ehh czasami to juz rece mi opadaja.............łyzki nie uzrywa wszystko rekoma potem cała podłoga upackana,a ja tylko sprzatam :baffled:

reklama
Pinka no ja tylko chcialam powiedziec ze pyszne i fajnie podane bo ja to pewnie na łatwizne pojde.Jkaies zwykle miesko,kotleciki itp.Mam nadziej ze sie nie obrazilas za to.
U nas tez bedzie z dzieciakami i z nami 22 osoby.Chyba ze moja siorka z Puław przyjedzie to 25.

wspolczuje z tym jedzeniem j abym sie wykonczyla.ja sobie zdaje sprawe z tego ze juz powinnam dziecko uczyc zeby samo jadłhttps://www.babyboom.pl/forum/images/smilies/square/sorry2.gifo ale u mnie to wyglada tak ze ja i tak karmie sama łyzeczka maly ewentualnie ma druga lyzeczke i sobie miesz te jedzenie.
Bo u nas to jest tak jak wszystko bierze do buzi to jedzenie w rączke i sciska najmocniej jak sie da.

Do góry