reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kurcze dziewczyny mialyscie prasowac a nie tyle pisac:-D:-D
ledwo nadrobilam:-)

Gosia pewnie ze mozesz podrzucic cos do prasowania, i tak co dwa dni mam mnostwo wiec nie robi mi roznicy:-Da teraz jak jestes w pl paczka wyjdzie taniej:rofl2::-p

izka tez robie ta salatke gyros, jest przepyszna a tej z szynka musze sprobowac bo widze same moje ulubione produkty, no moze oprocz seleru:-p:-Da jest taki w puszcze? bo jakos nie kojarze:no:

Pinka cierpliowsci i tak ladnie sie do wszystkiego przekonuje:tak::-)a u nas przeciwnie jak je raczkami to czysto a jak lyzeczka albo widelczykiem to wszystko brudne lacznie z nim!!

ja wlasnie pije sobie kawke,maly spi wrocilismy ze spacerku, pogoda w miare ok poza wiatrem ale chyba tez zapowiada sie na deszcz bo jakos tak ciemno sie zrobilo wiec nici z drugiego wyjscia na dwor:baffled:

reklama
Izka- no co ty ja sie nie obrazniłam :-D:-D:-D:-D:-D:-D

to chcesz mi powiedziec ze twoj mały je normalne obiady ale nie sztućcami tylko rączkami tak...............to masz fajnie:tak::tak::tak:

Martuchaa- no nareszcie jestes ja to myslałam ze juz spisz za sterta prasowania hehe:-D:-D:-D no mała sie szybko uczy ale nie tego co powinna hihi

a to ja tez poprosze kawke

Dzien dobry!
Siedze na forum juz dosyc dlugo, ale mama w UK jestem dopiero od 2 m-cy. Podczytuje co u Was sie dzieje i jak radzicie sobie na emigracji, ale jakos nie moglam zebrac sie na pisanie z Wami :zawstydzona/y:
Dzis postanowilam to zmienic. Mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona :sorry2:

Izka - to ja jednak poprasuje sobie sama ... wole to niz zmywanie... :zawstydzona/y::tak:! Ogolnie nie mam nic do zelazka ale w taki dzien jak dzis to bym zasnela nad deska i przypiekla se pyszczysko!:-D:-):-D

Pinka - cos wiem na temat popackanej podlaogi po obiadkach dzidzi...co jej nie pasowalo to w garsc i pyk-za burte...czasami pol obiadu bylo na podlodze! Taki etap - wyczytalam ze przejdzie samo i przeszlo! Cierpliwosci...znudza jej sie papki.

Mega-doskonalym wynalazkiem jest sliniaczek z ceratki z "korytkiem". Taki zbiorniczek w ktory leci wszystko co skapnie z dziobka maluchowi. Moja Michasia jak zje co ma na talerzu to pozniej wyjada resztki z korytka... smiesznie to wyglada :-). No i lapie widelec w lewa reke-jak i wszystko inne tez. Czy to znaczy ze bedzie leworeczna czy to sie jeszcze zmieni? Nie wiecie? Nie mam nic przeciwko - bron boze , ciekawosc jeno mnie gnebi!

Teraz mloda spi wreszcie juz od godziny i mam nadzieje na jeszcze jedna...udalo mi sie nawet obciac jej pazorki!!! :tak:
Czy Wasze dzieci tez sa takie "pijane" i obijaja sie o wszystko co maja na drodze? Michaska czasami na prostej drodze sie wywraca...moze dlatego, ze ona biega nie chodzi. Siniakow ma na czole bez liku! Wyglada jak z rodziny patologicznej... ;-)!
Pedze ukrecic jakas zupine dla babla poki spi.

Buziaczki

Martucha ten seler w Pl jest w słoikach malych takich jak dżemy,takie paseczki cienkie w zalewie.

Pinka chcialabym zeby jadl,on poprostu wszystko ciapie łapkami a do buzi nie wsadzi twoja chociaz nnabierze reka i do buzi.a on jak scicnie w reku to wtedy wyrzuca na ziemie.wiec ja dostaje goraczki i sama mu daje.

Michaga - to mnie pocieszyłas z tymi obiadkami a ten slinki to chyba kupie heheh

moja tez sie tak obija zalezy od dnia czasami chodzi ładnie a czasami sie ciągle przewraca:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2: nie wiem od czego to zalezy??? co do trzymania w lewej raczce to u nas tak samo jest wszystko prawie w lewej:laugh2::-p
a jesli chodzi o obcinanie paznokci to u nas koszmar co ja sie napoce by małej paznokcie obciąc to masakra normalnie..................

sewa - witaj -pisz kochna pisz pełna mobilizacja:tak::tak::tak::tak:

izka- no na poczatku wszystko powywala a potem zbiera i je ale tez mietoli w rece potem wyrzuca ale wiecej zje raczkami;-);-) za to z kubka takiego z dziubkie za cholere nie chce pic z butli albo normalnego takiego jak my...........

dzis rosołek jej zrobiłam wiec nagram filmik i pokaze wam jak je a raczej wywala

Pinka dzieki :-) oj pewnie bede czesto zagladala, bo moj syn to juz jest gosc, ktory sam potrafi sie soba zajac :tak: a ja zdycham z nudow.

Jest szansa, ze niedlugo bede zajmowala sie trzyletnim synkiem znajomych wtedy troche bede miala urwanie glowy, ale..... jakos dam rade. Oooo wlasnie. Czy orientujecie sie ile w UK licza sobie nianie. Bo niby mam pilnowac tego szkraba od wrzesnia, ale zupelnie nie wiem ile mam sobie za takie pilnowanie policzyc :baffled:

Witaj Sewa! Pisz ile wlezie...:-);-):tak:

Wkleje kilka fotek mojego poobijanego i posznitowanego dzieciatka...:tak:. Wiele tego nie widac - photoshop dziala cuda!;-)

Załączniki

• mimki.jpg
    mimki.jpg
    47,1 KB · Wyświetleń: 23
  • mimiki1.jpg
    mimiki1.jpg
    106,4 KB · Wyświetleń: 21
  • mimiki2.jpg
    mimiki2.jpg
    43,6 KB · Wyświetleń: 24
  • DSC_1389.JPG
    DSC_1389.JPG