reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Izka
no ja jak narazie to mam tylko tak

ryba w ciescie naleśnikowym z ziemniakami+koperek +cytrynka
salatka tez dwa rodzaje
bigos
sernik z mandarynkami zrobie sama reszte kupie;-)
tort
mieksko dewolaje i ktlety schabowe
sorówki- buraczki i z kapusty+warzywka

na podwieczorek grill
zastanawiam sie nad jakąs zupką czy cosik

reklama
Hejka ja wlansie wrocilam ze spacerku mala zjadla deserek z owocow lesnych i bawi sie w lozeczku odoczywa sobie po placu zabaw :tak::tak: slicznie zagrabiala wszystkie listki na drodze grabkami, i podeszla do pana policjanta sie przywitac :-Dnoi oczywiscie zaczepila pieska i piesek glosno ddychal a potem jak poszedl to moja mala spryciara sapala jak ten pies :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pinka u Mnie nie bylo tak duzo :sorry2::-p:-p:-p
ale super dania a gdzie robicie urodzinki ?jak mala co juz potrafi?

Hejka ja wlansie wrocilam ze spacerku mala zjadla deserek z owocow lesnych i bawi sie w lozeczku odoczywa sobie po placu zabaw :tak::tak: slicznie zagrabiala wszystkie listki na drodze grabkami, i podeszla do pana policjanta sie przywitac :-Dnoi oczywiscie zaczepila pieska i piesek glosno ddychal a potem jak poszedl to moja mala spryciara sapala jak ten pies :szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pinka u Mnie nie bylo tak duzo :sorry2::-p:-p:-p
ale super dania a gdzie robicie urodzinki ?jak mala co juz potrafi?

hehe to dopiero polowa u nas bedzie 25 osó wiec cos trzeba im zaserwowac bo to same głodomory:tak::tak::tak:

co mała potrafi????? grac mi na nerwach najlepiej:-D:-D:-D:-D:-D a tak powaznie
zaczeła juz sama tuptac
mówi kilka sowek np:
ada- adam
ana-ania
bebe
kyyyyy- mówi i pokazuje jak cos gorace
dziadzia
nie
dzie- czyli gdzie
da da
am
kurcze wiecej juz nie pamietam heh
sama ja ale tylko rekoma sztucce dla niej nie istnieją:no::no:
kopie piłke itp duze tego

a gdzie reszta spiocha czy co?

hehe to dopiero polowa u nas bedzie 25 osó wiec cos trzeba im zaserwowac bo to same głodomory:tak::tak::tak:

co mała potrafi????? grac mi na nerwach najlepiej:-D:-D:-D:-D:-D a tak powaznie
zaczeła juz sama tuptac
mówi kilka sowek np:
ada- adam
ana-ania
bebe
kyyyyy- mówi i pokazuje jak cos gorace
dziadzia
nie
dzie- czyli gdzie
da da
am
kurcze wiecej juz nie pamietam heh
sama ja ale tylko rekoma sztucce dla niej nie istnieją:no::no:
kopie piłke itp duze tego

a gdzie reszta spiocha czy co?
uuuu to fajnie bedzie impreska oby sie udala , a gdzie robicie??
Super gratki dla Malej duzo mwoi moja tyle nie mowi , mowi bardziej po swojemu ....ale od tygodnia jak na nia cisne to wiecej gada ...:sorry2::tak:

DZIEWCZYNY POTRZEBUJE SZYBKO PRZEPIS NA KLUSKI LAN DO ZUPY :-p:confused:

my wynajmujemy taka sale na działkach:tak:;-);-)

a to mój rozrabiaka
1) nurek
2) i po nurkowaniu
3)sprawdzam czy ładnie pachnie
4)ryzowo
5) ktos puka?

co do klusek no to ja sama nie wiem jak to sie rabotajet:-D:sorry2:

Załączniki

• SL371252.jpg
    SL371252.jpg
    78 KB · Wyświetleń: 19
  • SL371253.jpg
    SL371253.jpg
    75,2 KB · Wyświetleń: 25
  • SL371275.jpg
    SL371275.jpg
    86,9 KB · Wyświetleń: 19
  • SL371277.jpg
    SL371277.jpg
    99,6 KB · Wyświetleń: 18
  • SL371281.jpg
    SL371281.jpg
    104 KB · Wyświetleń: 18
No dzis to jakies mega zmeczenie przeze mnie przechodzi, ze gdy jest ranek to marze o drzemce Nastusi. Plecy mi pekaja od tego lazenia z nia- zreszta juz wszytskim pekaja naokolo. A ona sie prezy i usiasc nie chce za chiny...nie wiem jak sobie poradze z tymi pudlami, workami do razpakowania gdy wrocimy do domu... naprawde jestem przerazona.

Martucha- jestesmy do 31 sierpnia. Niestety ale takie kolejki do gina u nas sa. Mnie juz kolezanka zapisywala 2 tyg przed moim przyjazdem do PL i mam najszybsza wizyte na 14 sierpnia. Moglabym isc do innego ale jakos mi sie „nie sprawdzili”

Izka- tylko z Nastka ide panstwowo bo maluchowi zawsze moze cos dolegac... a ja chodze prywatnie jak chce jakies badania sobie porobic,bo karta uprawnia tylko do naglych przypadkow.

Pinka- my robimy urodziny na slodko, jakies ciasto, lody, owoce...moze salatka z owocow...tort i to wszytsko. Z jednej strony to mi sie nie chce nic szczegolnego robic. Ide na latwizne hehehehe ale z drugiej strony to sobie mysle – niech w koncu raz bedzie inaczej niz zawsze, czyli bez jakis cieplych dan, buraczkow, kapusty itd itd

hej kobietki!! ja wlasnie wrocilam z dworu, lece kapac malego i mysle ze po 20 spotkam sie z zelazkiem-badzcie solidarne- Izka i PINKA sa:-D:-D:-D

Pinka naprawde sporo u was na tym roczku, my robilismy tak samo jak planuje Gosia czyli na slodko, nie chcialam zeby bylo picie % i meczarnia dla Nika, na poczatku mialo byc w restauracji ale duzo osob sie wykruszylo i zostalismy w domu:tak:moja mama oczywiscie zrobila obiad(karkowke) bo ona juz taka jest ale mi sie nie chcialo wymyslac:cool2:

a fotki sliczne, kurcze jak ona rosnie!! slicznota mala!!

MamusiaBlaneczki juz chyba za pozno na te lane kluski ale ja robie zawsze tak: maka+zimna woda+jajka, mieszam nie dosalam i do goracej zupy.moj Niko uwielbia i w kazdej zupie mamy:-p:sorry2:a zupa doprawiona sama w sobie wiec jest ok:tak:

hee no u nie na słodko to raczej by nie przeszło impra jest na 15:00 i pewnie gdzies do 22 bedzie wiec pomarli by mi z glodu na tych owockach hehee a tak powarznie jak by nie było ich tylu to też bym sie nie spuszczała no ale cóz pochodze z nienażartej rodziny:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Martuchaa- niom mała rosnie jak nie wiem zeby tylko jeszcze grzeczna byla:sorry2::sorry2::sorry2: ostatnio odgryzła mi guzik od buta:sorry2::sorry2::sorry2:hehe i tak szłam do miasta bo nie zauwarzyłam ia drugi cały pogryziony heh mój lała bo mówi ze psa nie mamy a buty pożarte :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gosia- o rany to wam współczuje ja to juz małej nie nosze tak jak kiedys wezme oczywiscie ale na chwile potem odkladam i nawet jej udawany placz na mnie nie działa,i ona to wie wiec czasami po kilku minutach daje spokój i sobie idzie....musisz tez mała powoli tego nauczyc tymbardziej teraz jak jestes z dziadkami na zmiane ja zostawiac bo potem nie dasz sobie rady:no::no: a ona niech sie pręzy w koncu zobaczy ze nie reagujesz i przestanie bo tak to wie ze wymusi to na tobie............no ale zrobisz jak zechcesz

Ostatnia edycja:
reklama
Pinka- no to rzeczywiscie dlugie swietowanie sie u Was zapowiada. My raczej plaujemy cos krotszego :-D...choc wiesz jak to z planami bywa ;-)
Staram sie kochana nie zwracac uwagi gdy ona piszczy bo chce dalej spacerowac na nozkach (sadze ze myslalas ze ja nosze na rekach :no:), ale uwierz mi przy dziadkach jest to bardzo trudne, bo gdy ja z nia nie chodze za raczki to dziadkowi lub babci serce lopocze i oni z nia chodza. Wiec co mi jej sadzanie, jak dziadki sie do niej rwa. Juz odpuszczam sobie pilnowanie tego bo pilnuje co moze jesca czego nie moze zjesc, zeby dziadek nie zapchal jej slodyczami,zeby na kazdy pisk nie zatykali jej buzi smoczkiem (bo ja tylko jej daje sporadycznie do snu) czasu wyciszania przed snem czego dziadek zupelnie nie pojmuje (po co ?) itd itd

Martuchaaa- Moge ci podrzucic moja sterte prasowania ??? :confused:

Do góry