reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hej kobietki! dziekujemy bardzo za mile komentarze(jak zwykle przesadzone:-D:-D) :-p:sorry2:

Kasia swietne to lozeczko, no i faktycznie troche wyjdzie z dodatkami ale pomysl ze na dlugo wam starczy:tak:;-)

Pinka moj maly je ogorki ale kiszone, zwyklych zielonych nie lubi, nawet mizerii nie ruszy do obiadu:dry:za to jest mega fanem pomidorow i reaguje tak jak Wiki na ogorki:-)
ale tak ponoc jest ze to czego duzo sie jadlo w ciazy dziecko bardzo lubi - u nas to jest winogron:-p

izka0401 Kolin sliczniusi i jaka ma piekna karnacje!!! ehhh ale ten czas szybko leci co?;-)

a mnie wczoraj zlapalo zatrucie pokarmowe, w ogole nie moglam wstac z lozka, do wymiotow doszly dreszcze i lamanie w kosciach-masakra normalnie:no::wściekła/y::wściekła/y:
i jeszcze bylismy sami z malym w domu do wieczora i az bylam w szoku jak sie ladnie potrafi sam bawic;-)

lece sie brac za sprzatanie bo po wczorajszym troche sajgon sie zrobil:-)

reklama
Cześć dziewczyny,
Jaka u Was dziś pogoda? U nas pada :-( Mała dziś marudna, bo w nocy non stop się budziła. Ja mam te gorsze dni w miesiącu, toteż mniej cierpliwości. Ale nie przyszłam tu narzekać ;-)
Izka, jak widzisz udało się z SUWACZKIEM - dzięki za pomoc :happy2:

A co do ogórków zielonych i pomidorów, to kiedy dałyście dzieciaczkom spróbować? Ja jeszcze nie próbowałam, zastanawiam się czy mogłabym dać już ogóreczka czy pomidorka Oliwce?
Życzę wszystkim mamom miłego dzionka,
Sylwia

hejka

u nas dzis sloneczko ale za chmurkami troszke wieje ale najważniejsze ze nie pada chłopina pojechał na aukcje po autko jakies ciekawa jestem czy cos dostanie:confused::confused: dzwoniłam przed chwila i jeszcze nic nie ma,ale sie niecierpliwie :tak::tak::tak:

jeszcze zakupki przed nami :sorry2::sorry2:nie lubie tego ale ,cos jesc trzeba no nie???

potem zamieszcze na blogasa filmiki jak mala robi postepy w chodzeniu i jak sie smieje:-D:-D:-D:-D z ojca wariata

zapraszam do obejrzenia;-)
Syla333- ja dopiero jak mała skonczyła 10 miesiecy dałam jej ogórka pomodorów jeszcze nie daje:no::no:
martuchaa- no to ładnie cie przewiozlo:szok::szok: przepraszam za okreslenie heh

ok mykam mała spac połozyc moze zasnie wreszczie bo od 7:30 nie spi i jakos nie ma zamiaru:nerd:

Pinka, moja Health Visitor mówiła mi, że teraz dziecku po ukończeniu 6 miesięcy wszystko można podać, ale ja tam wolę być ostrożna i pomalutku wprowadzać nowości do diety Oliwci, więc chyba z tymi ogóreczkami jeszcze poczekam przynajmniej miesiąc i tak mała już dużo rzeczy dostaje i po prostu uwielbia jeść:happy2:

PINKA25 dzieki za artukuly, zaraz sie za nie zabieram, a kupka jest zielona, rzadziej zolta ze sluzem i oczywiscie smierdzaca, a karmie tylko piersia, przestalam nawet mleczne produkty jesc, ale poprawy nie widac:( no moja mala tez coraz wiecej spi, ale dowodniona narazie nie jest.
syla333 tez dzieki za poswiecenie :) w czwartek lece z mala do Polski moze tam nam cos zaradza. Alatalyscie juz z takimi maluszkami? troche mnie to przeraza- 2h z 2miesiaczna niunia na rekach:/

Ostatnia edycja:
Pinka, moja Health Visitor mówiła mi, że teraz dziecku po ukończeniu 6 miesięcy wszystko można podać, ale ja tam wolę być ostrożna i pomalutku wprowadzać nowości do diety Oliwci, więc chyba z tymi ogóreczkami jeszcze poczekam przynajmniej miesiąc i tak mała już dużo rzeczy dostaje i po prostu uwielbia jeść:happy2:

tak wiem bo oni to juz tu dziecku po 6 tym miesiącu wszystko podają i potem wyglondają tak jak wyglondaja ja wychowuje dziecko według polskich zadas i swojej intuicji wole troszke poczekac niz potem dziecku zaszkodzic:tak:

zgadnij- no to moga ale niu musza byc poczatki alergii pokarmowej trzymam kciuk i daj znac koniecznie co lekarz w polsce powiedzial

"zgadnij", ja pierwszy raz leciałam z Oliwią jak miała 5 miesięcy i powiem Ci nie ma się czego bać, mała większość czasu spała. Twoje maleństwo, tym bardziej, że ma dopiero 2 miesiące, pewnie całą drogę prześpi. Karmisz piersią, więc wystarczy bąbelka przyłożyć do piersi i będzie smacznie spała :) Dostaniesz specjalny pas dla dzidzi, który dopina się do swojego pasa, i który jest tak zrobiony, że dziecko może być w każdej pozycji u mamy na kolanach (ja początkowo myślałam, że mała będzie musiała siedzieć). i jeśli bierzesz wózek ze sobą, to proponuję Ci go oddać dopiero przy wejściu na samolot (fakt ten musisz zgłosić przy odprawie), wtedy niunia będzie mogła sobie wygodnie spać na lotnisku, na którym zawsze trzeba być wcześniej. Nic się nie martw, wszystko będzie ok.

Pinka, co do wyglądu i diety Anglików, to widzę, że masz podobne zdanie. Ja też słucham swojej intuicji i też uważam, że lepiej troszkę poczekać, niż dziecku zaszkodzić.
Zgadnij, mam nadzieję, że w Polsce coś poradzą. Wczoraj siedziałam jeszcze trochę na necie w sprawie biegunki u niemowląt i wyczytałam, że w Polsce mają jakiś środek do kupienia w aptece. Popytaj, na pewno lekarz pomoże. Póki co, życzę Twojemu maleństwu lepszego samopoczucia...

Ok, laseczki, u nas też wyszło słoneczko, więc mała jak wstanie dostanie zupkę i śmigam na spacerek :tak: Teraz jeszcze tylko muszę ogarnąć troszkę dom, a więc uciekam. Pojawię się wieczorkiem,
Buziaki,
Sylwia

reklama
dziewczyny,czy ktorakolwiek sie orientuje czy mozna drugi raz ubiegac sie o paszport 12-miesieczny dla dziecka jesli juz jeden mialo?Bo my mialysmy juz taki na rok i teraz nie wiem czy moge ubiegac sie o taki sam czy musze o 5-cio letni odrazu....:confused::confused::confused::confused::confused:Oczywiscie jesli chodzi o wyrobienie paszportu tu w londynie...Bo na ich stronie po prostu tak zamotali ze nie wiem.raz pisza ze albo taki albo taki mozna a trzy wersy dalej juz,ze najpierw taki pozniej na piec lat...:no:co za glupki!sami nie wiedza co i jak chyba:-p

Do góry