reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

:-)drogie mamusie. Jakie kosmetyki możecie mi polecic dla maluszka(jeszcze troszke mam czasu ale już powoli chcę się zaopatrywać) a boję się żeby nie miała alergii. Z góry dziękuje za rady i pozdrawiam:-)

reklama
Martuchaa- focie cuuuuuudne mama w kwiecie wieku no cóz widac po kim córka ma urode:tak::tak:ma miske powinnas startowac

Gosia- tak urlop byl planowany i kaska wplacona -no ale nie planowane w firmie bylo to ze dostana tak olbrzymie zanówienie które do polowy wrzesnia ma byc zrealizowane wiec nie ma wyjscia bo ich szef powiedział albo wakacje albo praca:sorry2:

WITAM WSZYSTKIE NOWE MAMY I PISZE KOBIETKI PISZCIE:-D:-D:-D:-D

Olinda -no coz kochana ja tu używalam oiliatum od urodzenia do kompieli tylko i oliweczki do puci sudocrem ,a potem jak pojechalam do polski to kupilismy wszystko z nivea a teraz ma johnsona;-) takze na zmiane po troszku kazdego

Ja również witam nowe mamy na forum.
No i widzisz Gosiu już mała się zaklimatyzowała. Szybciutko. Co do mam w Polsce, ja mam podobne zdanie do Twojego, te angielskie mamy jakieś takie niezbyt otwarte, a Polki to zupełnie inna sprawa. Ja jak byłam z Oliwką w Polsce to też codziennie chodziłam z nią na plac zabaw i do parku i zawsze jakaś mama z inną dzidzią się znalazła, no i dieciaczków wszędzie dużo i to mi się podoba. A więc korzystajcie z wakacji ile tylko się da :)
Olinda ja dla mojego bąbęlka po urodzeniu używałam oliwki Bambino, mydełko Nivea hipoalergicznego, a do pupci kremu Sudocrem (ten jest chyba najlepszy, kogo nie zapytam, to mamy używają właśnie tego kremu). Po trzech miesiącach moja Oliwcia zaczęła mieć bardzo suchą skórkę i od tamtego czasu zaczęłam używać do mycia całego ciałka, łącznie z główką Oilatum Emollient Bath Formula i smaruję całe ciałko i buzię kremem Oilatum (w takim dużym opakowaniu, 300ml) - krem ten wyleczył jej nawet ciemieniuchę, bo miała dość silną. Oilatum jest na pewno super jeśli dzieciątko ma suchą skórkę.
Oki, uciekam prysznic wziąć...
Pozdrowionka :)
Ps. Jak zrobić przy swoich wpisach te suwaczki o tym ile dzieciątko ma miesiączków? Nie mam zielonego pojęcia :zawstydzona/y:

Olinda - my na poczatku uzywalismy Johnsona- szampon i plyny do kapieli. Potem mala miala sucha skore wiec lekarz przepisal jej Oilatum - do kapieli i do smarowania a mala dostawala po tym na calym ciele czerwonych plam i wygladala jakby sie na nia wrzatek wylal - a niby to hypoalergiczny kosmetyk :szok:
Tak wiec kupilismy Krem-mleczko pielegnacyjne do dziecka (mozna przecierac nim cale cialo dziecka, plyn do odswiezaia buzi, dloni i szampon do glowki -wszytsko firmy Mustela. Mustele stosujemy do dnia dziesiejszego. Po niej tez zniknela jej suchosc skory.
I oczywiscie sudocrem ktory stosjemy tylko i wylacznie gdy dzieje sie cos na pupie a tak to krem pilegnacyjny do pupy firmy Bubchen- bardzo wydajny i rzeczywiscie dobry.

No ja juz gnam do wyrka kochane.

DZIEŃ DOBRY:-) DZIĘKUJE WSZYSTKIM ZA PODPOWIEDZI I NAJPEWNIEJ ZDECYDUJE SIĘ NA KOSMETYKI MUSTELI.:tak: POZDRAWIAM I ŻYCZE SŁONECZNEGO DNIA:-)

Czesc dziewczyny!Ciezko sie wbic w Wasz rytm,tyle napisalyscie:szok::-DWiec krociutko tylko:
Martuchaa - foty genialne!Mclaren widze przetrzyma wszystko faktycznie:-D:tak:A Ty moja droga to nie dosc,ze sliczniutka to jeszcze laseczka jak nie wiem!!!!
Olinda - my z kolei nalezymy do szczesliwcoe dla ktorych Johnson byl najlepszy...zero suchej skory i zadnych zmian skornych:tak:A teraz to juz Nikusia bierze plyny do kapieli raczej po wygladzie opakowania,czyli Fifi, Noody i takie tam:-D:tak:
Gosiu - no i nie bylo co sie bac,ze mala panikuje;-)Potzrebowala czasu i ot co:tak:Fajnie,ze juz jest ok,teraz sobie troszke odsapniesz,bo musisz regenerowac sily po tych nockach wszystkich:tak:
Pinka- to lipa kurde!Strasznie nie sprawiedliwie,ze najpierw szef sie godzi na urlop a pozniej nagle zamowienie i anulowanie urlopu!Powinien wyprzedzac takie sytuacje jako szef i wiedziec ilu ludzi puscic na wakacje,zeby i tak miec zapas pracownikow!I nawet nie pomysli,ze ludzie sobie cos juz poplanowali i jak w przypadku Was-wplacili zaliczke:angry::dry:I co postanowiliscie juz na kiedy przelozycie wszystko?
tygrysek - to spryciule masz jak ucieka z pasow!Widzi,ze tata ma taaaaaaaaaka frajde krecac kolkiem a On biedaczysko z tylu ma sam siedziec:-D:-DSlodziak maly:-)my narazie nie mamy takiego problemy bo Nika uwieeeeeeeeeeeeeeelbia patrzec przez okno jak gdzies jedziemy:tak:Ale kto wie co bedzie dalej....:blink:

No a my wybralismy lozeczko,podaje link:
Modern Toddler Bed - Buy with choice of Cool Flow Mattress, SAVE £10
ale materac kupimy w argosie bo tansze sa a tez superowe:tak:No i kupujemy dzis juz i bede czekala na dostawe:-)Ale powiem Wam szczerze,ze przerazilam sie jak tak zaczelam liczy ile wyjdzie to wdzystko...Bo to niby lozeczko sie kupuje a tu jeszcze i materac-cena prawie lozeczka i kolderka z poducha i posciel bo to wszystko wieksze niz teraz...Ehhh....Ale i tak ciesze sie jak dzieciak:-D
A teraz robi sie pogoda wiec spadamy na spacer i na zakupy,bo musze sobie jakas spodnice i jeansy kupic:tak:
MILEGO DZIONKA MAMKI!!!!!!

hello

ja wlasnie wcinam moje dziecko tez............ słuchajcie czy wasze dzieci tez tak lubią swieże zielone ogórki?
bo moja mała jak widzi ze z lodówki wyjmuje to az sie cała trzesie jka jej ukroje plasterek tao tak je jak by nigdy nie jadla malaska przy tym niemiłosierne a ja pekam ze smiechu:-D:-D:-D:-D:-D tym jej zafascynowaniem haha
mój mówi ze ma to po mnie bo ja w ciazy prawie same ogórki jadłam hehe

kasiu- minełysmy sie postami -łozko sliczne bardzo mi sie podoba;-) wczoraj dzwonilismy do polski i tesciowa pojdzie i zapyta czy da rade termin przełozyc mam nadzieje ze sie uda

niom to do polski jedziemy 12 wrzesnia:sorry2:

Ostatnia edycja:
witam wszystkie zagraniczne mamusie:) moze zmienie nieco temat i mam nadz, ze go nie powtorze, ale nie dam rady przeczytac tych ponad 1000ca stron. Mieszkam w londynie i moja mala ma 2m-ce i biegunke od ponad 3tyg moj lekarz i polozna mowia, ze samo przejdzie a mala wiecej wymiotuje, mniej je i dluzej spi, a mi tylko mowiaz, ze to normalne. Wiem, ze w polsce daje sie maluszkom probiotyki, ale tu nic takiego nie ma z tego co wiem, a moze sie myle. slyszalyscie o jakims dobrym sposobie na biegunke, ktory da sie zrealizowac w Anglii?

reklama
witam wszystkie zagraniczne mamusie:) moze zmienie nieco temat i mam nadz, ze go nie powtorze, ale nie dam rady przeczytac tych ponad 1000ca stron. Mieszkam w londynie i moja mala ma 2m-ce i biegunke od ponad 3tyg moj lekarz i polozna mowia, ze samo przejdzie a mala wiecej wymiotuje, mniej je i dluzej spi, a mi tylko mowiaz, ze to normalne. Wiem, ze w polsce daje sie maluszkom probiotyki, ale tu nic takiego nie ma z tego co wiem, a moze sie myle. slyszalyscie o jakims dobrym sposobie na biegunke, ktory da sie zrealizowac w Anglii?

z tego co piszesz to prawdo podobnie malenstwo ma alergie ale napisz jescze dokladnie

jakie ma kupki ze śluzem??
smierdzące...?
karmisz piersią czy butelka?
jesli butelką to jakie mleko podajesz
ma kolki?

u nas tez tak było i mała w kocu przestała wogole jesc ispała tylko z wycienczenia a nakoncu wylondowalismy w szpitalu

Do góry