reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No cicho, cicho.... strasznie... az strach tu wchodzic ;) gdzie te kobitki wywialo ? Cieplo, to pewnie racza sie pogoda, wakacjami...

Pinka - u nas jak sie Nastka budzi dostaje butle mleka czyli jakos 6.30. Gdy ja jem po 7 zawsze skubnie odemnie kanapke
9- sniadanie
13 obiad
miedzy 15-16 podwieczorek
18- kolacja
20.30 mleko i spac ! :cool2:

reklama
ojej..jak mi dobrze...

Nastka druga noc spala caly czas w lozeczku nie budzac mnie wogole i obudzila sie o6.30 :tak: Alez jestem z niej dumna....

No wpadne pozniej... mam nadzieje ze sie laseczki wlaczycie

ojej..jak mi dobrze...

Nastka druga noc spala caly czas w lozeczku nie budzac mnie wogole i obudzila sie o6.30 :tak: Alez jestem z niej dumna....

No wpadne pozniej... mam nadzieje ze sie laseczki wlaczycie

eeeeee no to tylko pogratulowac:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak:
kurcze Gosia mozej jej zeby wychodzily ze tak marudzila i nie spala w nocy co??? bo u nas jest tak samo jak mała placze w nocy budzi sie bez sensu to na bank to sa zeby:tak::tak::tak::tak: bo to takimi etapami wychodza kiklka dni mała mi marudzi i potem nagle jest ok wiec to moze to? sprawdz papunie czy dziąseł nie ma popuchnietych.....................
Moze kiedys i jak doczekam sie tej magicznie całej przespanej nocy.................:confused::confused::confused:

a swoja droga moje d\iecko wczoraj cały czas próbowalo stac bez trzymanki:-D:-D:-D:-D i przejsc
kawalek no ale niestety jak narazie konczyło sie to upadkiem ale próbuje dziewczyna zawziecie hehe moze roczek przedepta zobaczymy:confused::confused::confused:

ok babeczki ide cosik zjesc

He,

PINKA - no prosze..chciala juz isc sama...alez spryciulka. Moja jak narazie sie puszcza ale szuka od razu czego co moze sie zlapac :-D
Nie wiem czy to byly zeby , bo przez kilka dni zostawiam zapalona lampeczke w sasiednim pokoju i jest OK. Mysle ze boi sie zupelnej ciemnosci, gdy sie nawet obudzi to moze nie wie gdzie jest i wtedy placze... mam nadzieje ze juz tak zostanie.
Pinka - czy mialas jakas wizyte kontrolna Health Visitor. Bo niby powinna byc miedzy chyba 9-12 m-cem ale u nas CICHO. I czy dostaliscie zestaw ksiazek gratisowych dla dziecka ?

ksiąki dostalam jak mala miala 7 miesiecy natomiast co do wizyty to niestety tez u nas cisza:-:)-:)-( cyba bede musiała tam zadzwonic:tak::tak:

Pinka - u nas nawet na 7 m-cy nie bylo :szok: Ostatni jakas kontrole mialam jak ona byla malutka, bodajze nawet chyba 2 m-cy nie miala :szok: A ja dzis ide do biblioteki lokalnej w sprawie tych ksiazek, bo widze ze jak sama nie pojde to nas w balona zrobia. Wyjezdzamy a moze je dziecko dostac do roku wiec nie chcemy tego przegapic...jak sie nalezy to niech daja. A kompleksowa kontrole niuni zrobie w PL- lacznie z badaniami krwi, moczu itd
Powiedz mi czy jak bede zmieniac przychodnie lek. to musze wziasc cos z poprzedniej przychodni ?

Pinka - u nas nawet na 7 m-cy nie bylo :szok: Ostatni jakas kontrole mialam jak ona byla malutka, bodajze nawet chyba 2 m-cy nie miala :szok: A ja dzis ide do biblioteki lokalnej w sprawie tych ksiazek, bo widze ze jak sama nie pojde to nas w balona zrobia. Wyjezdzamy a moze je dziecko dostac do roku wiec nie chcemy tego przegapic...jak sie nalezy to niech daja. A kompleksowa kontrole niuni zrobie w PL- lacznie z badaniami krwi, moczu itd
Powiedz mi czy jak bede zmieniac przychodnie lek. to musze wziasc cos z poprzedniej przychodni ?

nie brac niczego nie musisz tylko powiedz babce w recepcji ze zmieniasz GP bo my jak zmienialismy to tak zrobilismy:tak::tak::tak:
pewnie jak sie nalezy to niech daja a co a do pediatry dostałas skierowanie? bo my tak na 30 wrzesnia.........ja tez małej porobie znów badania w polsce;-) bo im tu jakos nie wierze:no::no:

Witam laski
No widze ze tylko pinka i małgorzatka zostały.Ja wczoraj nie mogłam wpaśc bo komp sie zepsuł.
A u nas piekna pogoda od trzech dni.kolin ma juz wakacje.Ale za to jak sie ładnie zrobiło to Nati dostał gorączki ma dzis 39 i 6.nie wiem co to czyżby znowu na zeby albo 3dniowka.nie ma kataru ani kaszlu.i nawet nie widac ze ma taka goraczke bo biega,gada sobie podskakuje przy muzyczce.Głowe ma lekko ciepłą,myslałam ze ma mniejsza temp.

Małgorzatka i co pewnie odrazu lepiej sie czujesz jak nocka przespana.Ja po pierwszej całej nocce przespanej to oczy miałam podpuchniete.
ale bedziesz mial zapierdziel po powrocie.JA bym nie wyrobiła.
A na długo jedziesz do Pl?my tylko na 2 tyg.

Pinka ale mała spryciula mój nati czasmi sie pusci ale szybko zaraz łapie za cos przy czym stoji.Ale jak go chcem porowadzac to odrazu na dupe siada nie chce zebym go prowadzała.
U nas posiłki wygladaja tak
5 mleko
8 kaszka
9-10owoce,jogurcik,troche chlebka
13-14 obiadek
okolo 16 podwieczorek
18 kolacyjka
a w miedzy czasie maly podjada cos.
a ostatni posilek czyli butla mleka jest około 20.

Dziewczyny ja też nie mialam zadnej wizyty kontrolnej,ostatnia tak jak ty Gosiu okolo 2 m.Ale ja chodze na te wazenie co 2 tyg i tam jest HV,ale mi sie bardziej rozchodzi o lekarza.ja tez pewnie pojde w Pl prywatnie do pediatry.

Ale tu cicho naprawde,teraz wakacje to wszyscy sie urlopuja
no i chyba lato w koncu zawitało bo u nas tak gorąco.my bylismy juz o 9 na spacerku.

Boze jak goraco..zaraz padne...

Izka- no jestes. My tylko zostalysmy :tak: Ja lece na 5 tyg :-) z tymze tatko przylaczy sie do Nas po 3 tyg naszego pobytu w PL.
Kurcze ja nawet na zadne wazenia nie chodze z niunia bo pech mam tak daleko do HV ze nie chce mi sie tylka ciagnac...dla Nas to istna wyprawa. Nie wiem czemu to tak daleko...:wściekła/y:
ja nie wiem ale moja Nastka ma czasem tak ciepla glowa ze pedem lece po termomert a ona ma 36,8 ... i wtedy nie wiem o co chodzi...czasem wyjdzie ze 37 ale mowie -to zeby... ale twoj taki roztanczony przy tak wysokiej temp...:szok: no oby to nie trzydniowka... ja to sie tak tego boje,ze na sama mysl mam dreszcze...

Pinka- nia mam zadnego skierowania od pediatry... a o jakie skierowanie wogole chodzi :confused:
Ksiazki juz mamy... dali nam w bibliotece bez sprawdzania czegokolwiek..po prostu tak na twarz :-D pewnie moglabym isc drugi raz i znowu bymi dali...:-D

reklama
słuchajcie co sie stało wykompalam mała i poszła do swojego łozeczka ja patzre a ona z jednego konca na drugi przeszła bez yrzymanki!!!!!!!!!!!!!!!!!! a raczej przebiegła a ja nie wiedzialam co mam robic czy ja lapac czy stac cicho w ostaniej chwili sie złapala bo by wyrżneła o szczebel ale jestem szczesliwa!!!!!!!!!!!!! az sie poplakalam prawie:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Do góry