reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej,

PINKA - Bedziemy probowac nauczyc Nastke zeby przesypiala cala noc w lozeczku, chco dzis i przedwczoraj spala cala noc, z tymze zasypiala u nas na lozku. W nocy sie obudzila ale jakos sie udalo uspokoic. Bylam zdziwiona.
Jednak u nas to rozwiazanie z przysunietym lozeczkiem nie wchodzi w gre. Mala za bardzo sie rusza a w szczegolnosci jak tylko moze to raczkujac do tyly schodzi z lozka wiec nie moge jej zostawiac w lozeczku i zejsc na dol (bo teraz sie przeprowadzamy do domku pietrowego) Chyba serce by mi sie "zwarzylo" myslac co moze sie stac gdy jak tak zostawie w "otwartym " lozeczku i sobie zejde na dol.
A ksiazka, zawsze sie przyda... moze wprowadzimy niektore elementy bo przeciez Nastka sie nie drze jak poparzona na widok lozeczka . Dzis obudzila sie po 6 rano.
Zobaczymy jak bedzie w Pl i jak wrocimy, na nowym mieszkaniu. Nie mamay wyjscia. Musi spac w lozeczku. A kto w razie czego bedzie "szkolil" Nastke...- tatus hehehehehe

Izka- widze ze masz rozmazonego chlopaka. Z tym siadaniem gdy wchodzi po schodach mnie rozwalilas.

No lece cos zjesc

reklama
Gosia- eeeeeee to ty w lepszej sytuacji jestes bo moja mała to sie darla na sam widok lózeczka jak twoja inaczej to moze sie uda:tak::tak::tak:trzymam kciuki:-D:-D:-D
ja mojej tez samej nie zostawiam bo to roznie jak spi w dzien w łózeczku to ja obok niej ale bardzo czesto spi we wozku wiec mam ja obok siebie

a kiedy sie przeprowadzacie?

Pinka- Moj bedzie nas przeprowadzal w czasie naszej nieobecnosci, czyli gdy bede z niunia na wakcjach w Polsce. Mozna powiedziec ze wrzuci kartony, worki, meble i zaraz przylatuje do nas. Wrocimy juz do nowego domku ... w dodatku pelnym roboty, jestem juz przerazona :szok:
Aha, i powiem ci ze odkad Nastka ma to nowe lozeczko znacznie lepiej spi. Ma wiecej miejsca..no ale nie chce zapeszac. Przeczytalam ta ksiazke i dobrze jest uczyc dziecko tego schematu od narodzin, ale jak mozna sie oprzec przytulaniu do malenstwa-tym bardziej ze jest pierwsze... no ja nie potrafilam. Przy drugim bedzie juz inaczej, bo co dwoch babli to nie jedno. A i wiadomo ze im starsze to trudniej wprowadzic nowy nawyk, a w nastepnym roku chcielismy rozpoczac tez starania o kolejne malenstwo wiec nie wyobrazam sobie Nastki wierzgajacej u nas w lozku w nocy i mnie z brzuchem...:-D

Aha zapomnialam sie pochwalic ze od kilku dni moja Nastka nie chce byc karmiona. Na poczatku nie wiedzialam o co chodzi bo odpychala moja reke z lyzeczka, odwracala glowe.Pomyslalam-starcila apetyt- i za ktoryms podejsciem wyrwala mi lyzeczke :szok: wiec pomagam jej nakladac , a ona musi SAMA ja sobie wkladac do buzi. I posilki teraz juz musze tak organizowac zeby palcami mogla jesc, bo ode mnie nic nie chce wziasc :szok:

No to lecimy na kapiel.

Gosia- no to super gratki dla małej moja tez tak robi tylko sama i sama no to pewnie wiesz jak podłoga po jej obiedzie wyglonda:-D:-D:-D:-D

gratuluje podjecia decyzji o bobo:-D:-D:-D super

a z ty nauczanie to fakt najlepiej zaczac od urodzenia:tak::tak: niestety wszyscy tak mamy ze nasze pierwsze dziecko jest rozpieszczone przez nas oczywiscie przy drugim juz czlowiek mądrzejszy:-);-)

PINKA - Oj wiem jak podloga wyglada... ja tylko czekam kiedy ona nauczy sie choc odkladania bo poki co wszytsko idzie za burte stoliczkowa :-D Jak pije i naraz chce wziasc kawalek serka to butelka robi fruuuu, je serek, naraz chce chlebka wiec serek robi fruuu, potem szuka picie wiec rozglada sie naokolo siebie po podlodze i jak zerknie to wyciaga raczki ze chce. Gdy sie napije kubeczek idzie znow fruuuu Ona cala brudna, stoliczek umorusany a na podlodze istne pobojowisko :-D
Powiedz mi w jakich godzinach macie posilki ?

wpadam zeby sie pochwalic :tak:

Wczoraj jak Nastka poszla spac o 21 tak wstala o 6.04. Cala noc w lozeczku i ani razu mnie nie obudzila, nie plakala, nie rzucala sie... mozecie sobie wyobrazic jaka jestem wyspana ???
A ja jak sie obudzilam ona siedziala i gadala ze swoim odbiciem w lustrze :-D

Boze oby tak dalej... oby..oby...

wpadam zeby sie pochwalic :tak:

Wczoraj jak Nastka poszla spac o 21 tak wstala o 6.04. Cala noc w lozeczku i ani razu mnie nie obudzila, nie plakala, nie rzucala sie... mozecie sobie wyobrazic jaka jestem wyspana ???
A ja jak sie obudzilam ona siedziala i gadala ze swoim odbiciem w lustrze :-D

Boze oby tak dalej... oby..oby...

no no tylko pogratulowac:-D:-D:tak::tak::tak: moja za to dzis pbudzila sie o 4 tej i cos nie mogla zasnąc leżała sobie cichutko w łózeczku ja po godzinie mówie do niej chodz do nas do łózeczka a ona kiwa glówka ze nie:no::no::no: wiec mnie tak rozbawiał ze nie wiem:tak:;-)potem o 6 tej zasnela

Gosia podaje jej woda nie działala bo wogóle nie chciała pic zawsze mleko jej podaje i raz wypije raz nie i tak to z nia jest:sorry2: czasami tylka ja przytule poglaszcze i spi dalej a czasmi nawet to nie pomaga wypije troszke mleka i kima i tak na zmiane:tak::tak:

a co tu tak cichutko jest????????

kurcze lae mnie jajnik rozbolał no nie moge:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: poprasowalam juz połowe wielgachnej sterty!!!!!!!!!!!! jeszcze połowa moze dzis wieczorkiem ja skoncze labo juto w dzien:tak::tak::tak:

wiecie ze dopiero dzis dostalam paczke ? czekałam na nia 15 dni a miała dojsc w 3 niezle co??????? ale mała zadowolona ze słodkosci jak dopadla do paluszzków to chyba z 10 na raz zjadla:-D:-D:-D:-D

pisac pisac bo nie ma co czytac a tak wogole to przywołuje do porzadku nastepujace osóbki

Maxim
maja
justyna
Agnes
olis
doris
olcia
nafina

i cała reszte babeczek piszcie cos kobity i pokazcie sie nam wrescie co???????pouciekałyscie a my tylko chyba we 4 zostałysmy:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

reklama
PINKA - Oj wiem jak podloga wyglada... ja tylko czekam kiedy ona nauczy sie choc odkladania bo poki co wszytsko idzie za burte stoliczkowa :-D Jak pije i naraz chce wziasc kawalek serka to butelka robi fruuuu, je serek, naraz chce chlebka wiec serek robi fruuu, potem szuka picie wiec rozglada sie naokolo siebie po podlodze i jak zerknie to wyciaga raczki ze chce. Gdy sie napije kubeczek idzie znow fruuuu Ona cala brudna, stoliczek umorusany a na podlodze istne pobojowisko :-D
Powiedz mi w jakich godzinach macie posilki ?

pierwszy posiłek jak mala wstaje czylik około
9:00
potem 12:00
15:00
17:30
i ostatni okolo 20 stej
potem mleko na dobranoc
pomiedzy kazdym posilkiem cos tam podjada zawsze:tak:

ogolnie stram sie jej dawa jedzenie co 3 godzinki a jak to jest u was?

Ostatnia edycja:
Do góry