reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Pinka moje dziecie to taki nieskomplikowany model dla poczatkujacych:-D
Jest bardzo grzeczna i jak usiadzie na pupie to i 30 minut bedzie siedziala:tak:A tak na powaznie to ja tez juz zaczynam miec obawy czy nie przecenilam swoich mozliwosci.Ale my kobietki juz tak mamyze nie ma dla nas rzeczy niemozliwych.:-p

reklama
Gabids - ja juz mam pare rzeczy uszykowanych dla niuni na podroz, ktorych nie widziala, ale napewno na cala podroz zajela by ja taty komorka - wystarczy jej wlaczyc jakas muzyke i zeby cos jej latalo na ekranie i dziecka nie ma...a mama nie ma takiej komorki :-D
Ja tez mysle jak to bedzie...ostani raz jak lecialam,to pomimo ze mialam spacerowke to i tak sie umordowalampo pachy..jeszcze nie podstawili kolnierza tylko dali autobus ...a do tego wszytskiego trzeba bylo zejsc po dlugich kretych schodach zeby sie do niego dostac. Myslalam ze mnie szlag zaleje.Oczywiscie dziecko,torby, wozek... stressssss, a reszta zamiast zaoferowac pomoc, czekaja za plecami przytupujac nogami, a ty czlowieku sie zerwij a i tak nikt ci nie zaoferuje pomocy. Ludzie bywaja koszmarni.
Wiesz co, nie pytalam sie o to slady...ale zanim dostali odciski to ja to zmylam szczoreczka i woda te "zjawisko"...

Pinka - ale ta Twoja Calineczka to zebole ma :-p Mojej to daleko do twojej i w ilosci zebow i do chodzenia przy stole ;-)

malagorzatka po tym co napisalas jaka droga jest do samolotu to juz zaczynam robic w gacie ze stresu:tak:A z kad lecisz?a z East Meadlands liniami BMY Baby:baffled:To bardzo male lotnisko.No juz napewno nosidelko bede miec:tak::tak::tak:

Gabids- my lecimy z Gatwick,british airways. Zastanawiam sie czemu czasem dadza kolnierz do samolotu a czasem zeby sie dostac na poklad to jest "pod gorke" Juz nie wspomne jak to jest w zatloczonym autobusie jadacym do samolotu...ale siebie sama nakrecam hehehehe Jak myslisz jakie miejsce jest najlpesze zeby usiasc z bablem. Ja myslalam zeby mi dali od brzegu zebym w razie jakiejs histerii mogla z nia ustac choc na chwilke :cool2:

Pinka - WIELKI PODZIW ze jedziecie samochodem. Teraz juz z Nastka bym sie na taki wyczyn nie zdecydowala. To jest kawal drogi a ona ledwo wytrzymuje w foteliku jak podjerzamy pod Tesco co juz od nas rzut beretem. Chyba do 5 -go roku zycia bedziemy latac.

Gosia - moja mała wlasnie odwrotnie uwilebia jezdzic jak tylko ja kłade do fotelika to chwila momet i kima takze ty sie akurat nie martwie:tak:

Mamuska79 nie martw sie, napewno bedzie dobrze z tesciowa:tak:trzymamy kciukasy mocno:**

podziwiam cie ja bym sie nie odwarzyła z malą i bagazam sama leciec samolotem bo juz widze jak bym sie nadygała z ta wiercipieta i marudą:tak::tak::tak:
ja wszystkie swoje loty mialam sama,jak mial 5miesiecy,7,9,11 i 13.na poczatku lecialam z nosidelkiem ale ten stres z odpinaniem i zapiananiem go ehhh nigdy wiecej:no: zawsze mielismy o tyle dobrze ze godzina lotu dopasowywala sie do drzemki:tak:
no i faktycznie najlepiej usiac z brzegu(raz mielismy kupe na poczatku lotu:szok::-D:-D)a najlepiej z przodu gdzie jest troche miejsca na nogi:tak:no i jak obok siedzenie bedzie wolne to juz wogole luxus:-)

mala-gorzatka28 kurcze jak to czytalam to mi normalnie dreszcze przeszly:szok::szok::szok::szok::szok:ja tam wierze w takie rzeczy i nigdy sobie z tego zartow nie robie.tylko ciekawe co to cos robilo w aucie:szok:brrrrrr

PINKA ale slodka ta twoja Wiki,super fotki i te jej zebole!! w ogole to na nk mi sie wydawalo ze ona ma juz trojki u gory??:szok:

katarzynka ja na nk jestem Marta Lubian:-)to jak znajdziesz to sie dolacz bo ja ciebie nie moglam znalezc:confused:;-)

my bylismy dzis u pediatry i Niko bedzie mial jeszcze 3 szczepienia:wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:ale jestem wsciekla,wedlug kalendarza uk mial miec dopiero na 3lata i 4miesiace:baffled:

Pinka no niby az tak strasznie nie plakal(nie wiem jak teraz po tym szpitalu bo boi sie lekarzy:dry:)ale ja sie kiedys naczytalam o tych szczepieniach i za kazdym razem panikuje:-(

lece spac bo Niko znow zle stanal na nozke i w ogole nie chodzi:-(nie wiem co on takie slabe te kostki ma:-:)-(

dobrej nocki mamuski!

reklama
ojej gulasz sie pyrci, ja jedna reka zajadam kolacje, druga stukam do was :-D

PINKA - oby Bio-oil byl na skorke pomaranczowa ? no na rozstepy jest rewelacyjny ale na tluszczyk to pierwsze slysze. Ja sie czesto smaruje Bio-oil tu i owdzie bo po tym ma sie skorke jak alabaster ale nie zauwazylam zeby mi to cos zniknelo choc mam tego cellulitu malo, bo pewnie tyle co z 8-iem lat temu :-D

Kasia- smaruj skore , moze zadziala na ciebie jak na Pinke... a jak wsmarujesz to moze szybciej zadziala :tak:

Martucha - hmmm a moze jakies specjalistyczne badania powiniscie zrobic ?

Mamuska - a twoja tesciowa jest w Anglii czy w Polsce. No powiem ci kochana ze moja reakcja bylaby taka jak Twoja. Nie wiem czy lekarka by jeszcze zdolala sie podniesc czy juz tylko zawinac w przescieradlo i do kostnicy. Ludzie to czasem sa tak bezczelni, ze zastanawiam sie czy siebie slysza.

No kochane, ktor jeszcze nie spi ...? Bo pojde spac :-p

Do góry