reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

mala_gorzatka28 a co to za przygoda z tymi raczkami?bo ja jestem nie w temacie:szok:
co do zabaw w samolocie to my nie bralismy nic szczegolnego,ksiazeczki ktore Niko lubil ale to wszystko przykuwalo uwage na chwile:dry:niedaleko bylo tez kilka dzieci i prowadzili konwersacje,ogolnie jakos zlecialo:cool2:

olcia23 super fotki!a co wy tacy opaleni???????:szok::-)

izka0401 a gdzie na ta wycieczke sie wybieracie? czekamy na relacje jak bylo,oby pogoda dopisala:tak:

lece z Nikusiem do kontroli(i umowic sie na szczepienia ktorych w uk nie robia a myslalam ze to juz za nami i ze nastepne na 4latka:-()a pozniej kilka spraw na miescie.
milego dnia kobietki;-)i dzieki za komenatrzyk na naszej klasie:-pniezmiernie mi milo:-)

reklama
Matruchaaa-a ja Cie chyba nie mam na naszej klasie...:-(Musze spojrzec i sie upewniec....:dry::sorry2:

Dziewczynki:czy Wy macie jakikolwiek sposob na pozbycie sie paskudnego cellulitu z nog???????????Bo ja sie poddaje!Uda zasiane w tym swinstwie a tu lato i w spodniach za cieplo a do kolan spodnice mi nie bardzo pasuja,bo niska jestem raczej.....:dry:I moze gdybym jeszcze buty na malym koturniku nosila to by uszlo ale ja tylko na plaskich bo najwygodniej biec za moim szatanem:-D:-D:-DWalcze,jem zdrowo,bo co niezdrowego w warzywach moze byc:-p,cwicze....Kremy do tego i naprzemienne prysznice i dupa!!!!!!!!!!Moze jakis krem polecacie,co?????????:confused::confused::confused:
Ide sie malnac i na spacer ruszamy:tak:

alez cichutko z ranka... :-) ... a ja sie melduje ;)

Martucha - robilismy odciski raczek i stopek nastusi w gipsie i wiezlismy jako prezent do Polski dla dziadkow (2szt) Schowalismy to do bagaznika na podroz. Ja z Nastka siedzialam z tylu i mala byla spokojna poki jej nie wzielam na rece i nie odwrocilam twarza w strone do bagaznika, np po jedzonku do odbicia. Gdy tylko ja podnosilam od razu wrzeszczala w nieboglosy. Tak sie przerazliwie darla ze nikt z nas nie mogl jej uspokoic. Co moje dziecko nigdy nie krzyczalo. Nie wiedzielismy co jej jest. I tak bylo za kazdym razem. W kazdej pozycji w samochodzie byla szczeliwa poki jej wlasnie nie odwrocilam w strone bagaznika.
Gdy dojechalismy i zaczelismy sie rozpakowywac, otworzylam jedno z tych pudelek gdzie byly odcisniete jej stopki i raczki (chcialam pokazac bratowej) ,otwieram ,patrze a tam na tych odciskach (tak nie zupelnie na nich, bo czesc przyktywala odciski a czesc byla na powierzchni nie odcisnietej) takie usypane z ciemnego pylu- kolejna troszke wieksza stopka i dlon. Bylam przerazona. Probowalam w to dmuchac ale nie chcialo zejsc...zeby nie bratowa, nikt by mi nie uwierzyl :szok: Potem stwierdzilismy ze chyba cos z nami jechalo w bagazniku dlatego Nastusia tak wrzeszczala gdy ja odwracalam w strone bagaznika...

Witam, ja tylko na momencik bo nie mam głowy na pisanie...Teściowa miała wylew do mózgu, wszystko niby jest oki, tylko ciężko jej się chodzi.. Najgorsi są lekarze, 3-trzy tyg w szpitalu a oni jeszcze nie mają wyników, a jak teraz przyjdą to nie ważne jakie i tak w czwartek wychodzi. A tego to mało, bo lekarki pytali i co będzie a ona że jest jasnowidzem i każdy kiedyś musi umrzeć. no przecież jak by mi lekarka tak powiedziała (głupia q...) to ma od razu w łeb. No jak tak można ... już załatwiają inny szpital, co za kretyni z tych lekarzy... sorki ale musiałam sie wygadać...
pa

hej
mojej malej juz 12 kiełek sie wybija i dzis troszke marudna jest :sorry2::sorry2:

Mamuska -ale smutno:-:)-:)-( trzymamy kciuki za tesciowa

Kasia - od samego pocztaku jak były jeszcze rózowe to uzywałam tego wkleje focie i mi pomogło to jest olejek dodajesz tylko 5 kropel do wanny jest bardzo tlusty mozna go kupic w bootsie za około 10ł mi pomógł

Gosia- pytam o ten podgrzewacz bo jak teraz pojedziemy to musze jakis kupic by obiadki podgrzewac:-p

Załączniki

• olejek.jpg
    olejek.jpg
    71,4 KB · Wyświetleń: 23
Kasia - od samego pocztaku jak były jeszcze rózowe to uzywałam tego wkleje focie i mi pomogło to jest olejek dodajesz tylko 5 kropel do wanny jest bardzo tlusty mozna go kupic w bootsie za około 10ł mi pomógł

A mialam go w ciazy tez... Teraz najczesciej mam Palmersa na rozstepy i blizny ale sprobuje znowu Bio Oil.Dziekuje:tak::-)

Mamuska- to okropne:no:No i okazuje sie po raz kolejny,ze lekarze to wszedzie tacy sami:wściekła/y:Trzymamy kciuki:-(

no a my w domu bo jak zwykle jak juz jestesmy gotowe to Nikusi sie spac zachciewa:dry::-DI przysypia powoli przy muzyczce teraz:tak:
Aha!A co do lozeczka to fajnie jest.bo sama sobiie radzi ladnie,ale burta zabezpieczajaca do polowy lozeczka jest wiec ja spie spokojnie,ze nie zleci....Tylko tatus panikarz naukladal maskotek pod nieoslonieta czescia i budzi sie na kazdy szmer:-D:-D:-D
Oczko w glowie to malo powiedziane:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Gosia- moja mala przy takim stoliczku chodzi:-):-)

a jak mowie jej pokaz zeby to wlasnie tak paszcze otwiera:-D:-D

Załączniki

• stoliczek1.jpg
    stoliczek1.jpg
    99,9 KB · Wyświetleń: 22
  • stoliczek.jpg
    stoliczek.jpg
    133,4 KB · Wyświetleń: 25
  • mleko 1.jpg
    mleko 1.jpg
    94,9 KB · Wyświetleń: 24
  • zeby.jpg
    zeby.jpg
    106,6 KB · Wyświetleń: 22
Gabids - my mamy samolocik na 28 lipca. Powiem szczerze ze jak mysle o tym locie to az sie trzese takiego mam stracha. Nastka teraz jest taka ruchliwa, krzyczy... masz jakas propozycje co mozna wziasc dla malucha do zabawy ?
Tez lece sama, ale nie bede sie porownywala z Toba bo ty masz dwoch brzdacow :tak:...

...

Ja zamierzam cos kupic dla malej i wyciagnac dopiero w samolocie jak bedzie kryzys.Ale licze na to ze mala przespi.Moj drugi synek ma juz 6 to juz raczej nie problemowy a i w razie czego zajmie sie mala i mi pomoze :tak:Najbardziej mnie martwi to jak dam rade z mala na rekach i bagazem podrecznym bo ubzduralam sobie ze przywioze sobie spacerowke z polski.Wiec do polski ewentualnie nosidelko.Kurcze juz sama niewiem a im blizej do wylotu to stresa lapie.

reklama
Ja zamierzam cos kupic dla malej i wyciagnac dopiero w samolocie jak bedzie kryzys.Ale licze na to ze mala przespi.Moj drugi synek ma juz 6 to juz raczej nie problemowy a i w razie czego zajmie sie mala i mi pomoze :tak:Najbardziej mnie martwi to jak dam rade z mala na rekach i bagazem podrecznym bo ubzduralam sobie ze przywioze sobie spacerowke z polski.Wiec do polski ewentualnie nosidelko.Kurcze juz sama niewiem a im blizej do wylotu to stresa lapie.

podziwiam cie ja bym sie nie odwarzyła z malą i bagazam sama leciec samolotem bo juz widze jak bym sie nadygała z ta wiercipieta i marudą:tak::tak::tak:

Do góry