reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hehe no my tez tak robimy z Argosem ale nie pisałam o tym bo myslalam ze my tylko tak robimy ale widze nie nie hi hi mój to co chwila cos odnosi poużywa i jak mu sie znudzi to pod byle pretekstem oddaje:-D:-D:-D:-D

kurcze ale ten wózio ma pokrowiec na nózki? nie mam katalogu argosu bo mała go całego podarła wiec nie moge sprawdzic a na stronie nie widze??
jakiegos specjalnie upatrzonego to nie mam a szkoda bo jestem strasznie nie zdecydowana:no::no::no::no:

oj mała sie zrombala musze ja przebrac bo majta mi dupskiem przed twarz a ja zaraz zdechne:cool:

reklama
Pinka to wyglada jakbyśmy mu jeśc nie dawali.wczoraj jak jadłam obiad z Kolinem to dałam mu kanapke.Ale zobaczył że my cos innego jemy to już mu chlebek nie smakował.dzis niosłam musli dla siebie w miseczce a on myslał ze to dla niego i szybko do mnie usiadł przedemną i buiola rozdziawił.

gosia moze podać przepis zawsze cos nowego.Ja też nie robie budyniu z paczki bo wiem ze mleko traci wartosci.ja robie tak.

1 łyzeczka mąki ziemniaczanej i jedna łyzeczka mąki kukurydzianej,1 żółtko,20 ml zimnej przegotowanej wody i mieszam dokładnie.wlewam to do gotującej sie wody (80ml) i chwile gotuje mieszajac cały czas.czekam aż chwile przestygnie i dodaje rozrobione mleko modyfikowane ale 4 miarki w 20 ml wody.miksuje to mikserem na jednolitą mase.Ostatnio dałm jabłko i troszke cynamony.mały wcinał że hej.

Hej... gdzie was wywialo ? :-D

Izka- oto przepisy
Nalesniki

50g maki
Soli (wedlug uznania)
1 jajko
150 ml mleka
Maslo

Ciasto wyszlo mi takie zadkie jak herbata, wiec dodalam troszke wiecej maki (moze jajko mialam za duze hehehe) , ale to doslownie 1 lyzeczke czy 2. Ciasto nadal bylo zadkie ... masla zeby bylo sporawo i nakladalam ciasto lyzeczka od herbaty- takie fajne male placuszki wychodzily.
Do tego obralam 2 truskawki i kilka plasterkow banana, wymieszala i w tym maczalam jej nalesniki, choc wolala sobie tym popijac nalesniki hehehe

Budyn

50g suszonych moreli (ja daje zaledwie 3 szt)
90-100 ml wody
Pol mniejszego banana
1 lyzka custard powder (choc ja dodaje wiecej zeby wyszlo gesciejsze)

70 ml gotuje, dorzucam do tego pokrojone suszone morele. Gotuje leciutko jakies 3-4 min. W miedzyczasie do reszty wody rozrabiam custard powder. Tamto Zdejmuje z ognia, dodaje pokrojonego banana. Miksuje to na w miare gladka mase J stawiam spowrotem na ogien. Dodaje powoli custard powder patrzac czy dodac wiecej czy juz starczy (dlatego robie go wiecej). Chwilke gotuje.

Pinka - wozek jest pokrowca na nozki - mysle o zimowym pokrowcu. Zadko spacerowki sa sprzedawane z tymi zimowymi pokrowcami, ale ja mam od poparzedniego wozka wiec nie zamierzam kupowac kolejnego :cool2: Ale ma pokrowiec na deszcz.

A ja od 2.30 na nogach. Mala nie chce spac...jest WYSPANA ! I nawet sie nie zapowiada na sen ! Czuje ze ktoregos razu nie zdaze sie wogole polozyc bo zanim przyloze glowe do poduchy ona juz bedzie chciala wstac :szok:

Witam w kolejny pochmurny dzionek :-(
W środę byliśmy na kontroli w szpitalu i lekarze są bardzo zadowoleni ze stopy, stawia ją ładnie i zdecydowali że kolejna za 3 m-ce :szok:, butki nadal ma mieć zakładane na noc, ale jest efekt a to najważniejsze :-):-):-).
Wczoraj byliśmy na zakupach i poszukuje rowerka dla niego, w Argosie jest jak na razie najciekawszy, sprawdzałam na e-bay nic ciekawego, może Wy wiecie gdzie można kupić jeszcze rowerek?

Czytam że chcecie przetłumaczyć kalendarz szczepień, ale czy te nazwy nie są po łacinie i nawet w pl je rozumieją? Ja byłam z książeczką u pl lekarza (jak byliśmy na święta w pl) i sprawdził szczepienia i powiedział mi że tylko na żółtaczkę w uk nie robią, a tak ma wszystkie - więc rozumiał co pisze. Uważam że tłumaczenie jest zbędne.

Mala-gorazdka
:szok::szok::szok: od 2.30 na nogach, ojejku ale Gwiazda mało snu potrzebuje, strasznie Ci współczuje, bo padnięta jesteś niesamowicie, strasznie w czas Ci wstaje :shocked2:. A naleśniczki to i ja bym zjadła, ja niestety nie umiem(nie wychodzą mi) w domu zajmował się zawsze tym tata:-D
Katarzyna_s super że dzieciaki są czasem rozpieszczane ale wracanie do normalności jest straszne, ale idzie i to najważniejsze. Po kontroli jak już napisałam -super! A na święta nie wiem czy pojedziemy, okaże się za jakieś 2 m-ce czy M będzie miał normalną robotę :tak:

hej kobietki!

u nas niezawodna okazala sie odgazowana cola- a pomyslec ze nie moglam sie przekonac do tej metody a od wczoraj zadnych kup,wymiotow i goraczki a apetyt za trzech wiec jest ok:-)

PINKA z wozkiem to teraz jak funt tak nisko stoi to chyba faktycznie bardziej sie oplaca kupic w UK, w Pl ja chcialam wozek coneco trafic
NOWOŚĆ CONECO TRAFFIC -WYS.0zł 10x supergratis (391625932) - Aukcje internetowe Allegro

jest to cos podobnego do tego maclarena co mamy teraz ale w przeliczeniu na funty kosztuje okolo 80 takze za ta cene mysle ze znajdziesz juz cos ciekawego w argosie.chociaz ten wozek ma sporo moich kolezanek i jest naprawde super, ma budke taka jak moj maclaren(super chroni od deszczu i wiatru),rozkladane oparie, folie, sklada sie do malych rozmiarow,ma pokrycie na nozki -w sumie wszystko tak jak maclaren:tak:tylko taniej.bralabym go gdyby tatus nie szarpnal sie i nie kupil maclarena ktory jak dla mnie jest jednym wielkim cudem:cool2::-) takze przemysl za i preciw i tak jak pisze malagorzatka mozesz sobie sprawdzic w argosie i zwrocic(skad ja to znam:sorry:)

malagorzatka wspolczuje:szok: miejmy nadzieje ze niedlugo wszystko wroci do normy:tak:

mamuska 79 super ze stopka juz ok i ze sa postepy!! Krystianek swietnie sobie radzi:tak:

lece na sobotnie porzadki i jakies sniadanko! do pozniej

Moja gwiazda poszla spac (a zasnela przy zmianie pieluszki :-D) o 6.55 am i juz punkt 8 wyspana i pelna wigoru :-D a ja chodze jak ZOMBI ! Oczywiscie spalam razem z nia :tak: ale mi malo ... boze mam nadzieje ze to sie skonczy bo sie wykoncze fizycznie.
Kawy ona nie pija, herbaty czarnej tez... nie daje jej zen- szenia na dodanie power'a... wiec nie wiem czemu ona taka nakrecona :no: No ale za to soboe dzis musze lyknac zen-szenia :-D bo musze byc na nogach ...

Mamuska- bardzo cieszy mnie slyszec ze wszytsko w pozadku. Ucaluj malutkiego od Nas :-)

reklama
Gosia- no to mala ładnie daje ci popalic nasza tez tak robiła o 20 stej szła spac a w nocy pobudka ale nie płakała tylko była wyspana tak było kilka razy z reszta pisałam na BB :tak::tak: to sie zdenerwowałam i przestawiałm ja ze teraz tylko ma 1 drzemke w dzien 2 -2.5 godzinki zasypia mi wtedy medzy 20-21 i budzi sie o 9-tej:-D:-D:-D:-D ja sie pozbyłam jej nocnych zabaw moze ty tez tak spróbuj na poczatku ciezko było ale po dwóch dniach sama sie przestawiała:-)

mamauska- no to rewelka ze z małym wszystko ok ale jak dobrze zrozumiałam to czeka go kolejna operacja tak?? co teraz beda mu robic??

Martuchaa no moze i tak ale jak ja sobie liczyłam to bardziej mi sie opłaca zamówic z polski bo tu kupie wózek za 90f bez pokrowca jak go dokupie osobno to wyjdzie tak wiecej niz 100f :cool: a wózki tu mnie sie za bardzo nie podobają chyba ze loola ale ten jest za drogi jak na sapcerówke zdecydowaie:cool2::cool2::cool2: wiec wole przytachac go z polski bo tam jest kilka takich co mi sie podoba a cały koszt tez wyniesie około 100ł a przesyłki za granice są od 13-20ł wiem bo juz jeden wózek zamawialismy ten co teraz mamy i powiem wam ze tutaj za taki wozek zapłaclaym około250 ł albo wiecej a w polsce 190 z przesyłką:-) wiec luz

a tak wogóle to tu jedyny wozek który mi spe podoba to ten
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Loola Up

i do nastepnego bobaska kupie taki wózio głeboki+foteli +spacerówka bo strasznie mi sie podoba:-D:-D:-D:-D
Poltrade "Waletko" - Bebe Confort - wózki - wózek Loola Full

ten niebiesciutki;-))))))))))))

kurcze czekam na paczke z polski dla małej bo zamówiłam jej zdrową żywność bo tu wszystkiego nie ma i mysle ze przyjdzie zanim ja wyjde:cool:

mykam na papu

Do góry