reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Paulinka dzieki wielkie, juz mam:-)
jak byscie potrzebowaly to piszcie;-)
i tak jak myslalam w uk nie szczepia na zoltaczke:dry: juz cos w szpitalu mi cos mowili:confused:

Mala juz spi...uffff.... ale jak pomysle ze mialaby dostac tej histerii co wczoraj to nawet klasc mi sie nie chce :-(
A i dzie mala jadla pierwszy raz nalesniki...alez pozerala... tata tylko dosmazal bo brakowalo...:szok:

Matrucha - jak piszesz o tym ratawirusie to ... az strach mi o tym wogole myslec :-( okropne te chorobska...

Pinka - Alez z kaupa mnie rozwalilas. Moja to wali gdzie tylko siedzi :-DA z tym chodzeniem, to u nas czuje ze jeszcze za wczesnie. Mamy tez taki kwadratowy stolik typu "centum zabaw" ale jak przy nim stoi to musze ja dobrze asekurowac bo tak jest pochlonieta rozrywka ze nie kontroluje zbyt siebie. Moze za tydzien, dwa. Chodzi juz calkiem dobrze, ale nie chodzi jeszcze sama wzdluz niczego. Niedawno dopiero sama wstala na nogi w lozeczku. Pozycje do raczkowania juz opanowala na maxa , rece stawia do przodu bo chce isc ale nie wie nadal jak poruszac nogami, zamiast je podginac ona je prostuje :sorry: No moze w koncu ruszy bo energia w niej az kipi.

Katarzynko- o co chodzi z ta karta. My nie dostajemy Working tax credit ale pytam tak w razie czego, moze sie przydadza takie informacje :tak: Ja pierwsze co robie po przylocie do Polski to umawiam sie na wizyte o sadysty hehehe bo po ciazy przydalo by sie zajrzec choc przed ciaza wyleczylam wszytsko na cacy.

No i w koncu mam dluzsza chwilke:-D
Mamuska-fajnie,ze juz jestescie:tak::-)Krystianek musi powolutku worcic do 'normalnego'zycia....chyba wszystkie dzieci tak maja,ze po takim rozpieszczaniu w PL przez calutka rodzine buntuja sie na maxa po powrocie:dry:My tez nie moglismy z Nika wrocic do ladu jakis czas bo wszystko bylo na 'nieeee' i caly czas wymagala uwagi bo w PL non stop ktos Ja nosil,sie z Nia bawil itp...ale w koncu sie przyzwyczai:tak:;-):-)Ale dobrze,ze sobie wypoczeliscie i mogliscie sie wybawic:tak:Kiedy teraz ruszacie do Polski?Na swieta jedziecie?Jak po kontroli nozki?
Martuchaa - caluski wielkie dla kruszka i trzymajcie sie!!!!wstretne wirusy:wściekła/y::-(oby szybciutko przeszlo co by sie malutki nie meczyl;-)napisz jak tam minela nocka...calusik od ciotki:tak:
Malagorzatko - ta karte dostaje sie jak ma sie Tax Credit(niekoniecznie working) i ma sie dziecko ponizej roczku...no i wlasnie na stronie NHS jest tak napisane,no i jestem zakrecona czy teraz tez dostaniemy skoro Nika ma prawioe 2 latka juz:dry:A na karte masz za pol darmo okulary, za daarmo dentyste, leki dla Was i malej i jeszcze cos tam...Fajna sprawa,zwlaszcza wlasnie z sadysta:dry::sorry2:napisze do nich i sie dowiem czy dostane:tak:Mam nadziej,ze dzisiejsza nocka nie skonczy Ci sie znowu o 3;-)...milych snow:-)

spadam,bo poznawo...ale pazurki przynajmniej wymalowane:-Dmala cos sie wierci,pewnie zaraz do nas przyjdzie spac,heheheh
papappa

witam
moje serduszko dzis wstało o 5:30:sorry2: ale teraz kimnela bidulka kochana te zeby ja wykonczą ciescie sie ze wasze nie mja az tak duzo zebow boo mowie wam ja mam kongo w domu jak wychodza:-:)-:)-(ale mnie dzis brzuch napier.........:wściekła/y::wściekła/y:zaraz umre!!!!!!!!!!!!! dzis chyba znow bedzie padac bo wszedzie az siwo:wściekła/y::wściekła/y:

kasia- nocny marku hehe:tak::tak:
martuchaa-jak synio?
Gosia-no to poczekaj az bedzie stabilniejsza troszke moja w sumie pierwszy raz sma wstala jak miała 7,5 miesiaca mysłałam ze jej sie nózki połamia heh a teraz to juz twardo stoi sama siada wstaje teraz probuje wlazic np: na łózko:-p

malgorzatka ja tez pamietam jak pierwszy raz poszlam do dentysty po przyjezdzie do PL,maly mial 9 miesiecy:sorry2: i tak sie balam ze po ciazy itd a tu suprise - 0 ubytkow:-)
a jak tam nocka? chyba juz bez histerii?

kasia my dostalismy po roczku tez te karty, juz nie pamietam dokladnie kiedy ale bankowo przedluzyli:tak:ale masz racje, napisz do nich to bedziesz wiedziala na czym stoisz;-)moja kumpela placila za jeden ubytek okolo 70funciakow:dry:

PINKA a ty pomysl ze te zeby szybciej bedziecie mieli z glowy!no i najgorzej jak te okropne trojki wychodza:wściekła/y:u nas jeszcze nic nie widac ale jak dziewczyny na styczniowkach pisa jak dzieciaki to przechodza ..brrr

u nas wieczor super,juz jadl,pil i biegal a w nocy znow goraczka i wymioty:dry:normalnie zyc nie umierac
dzis na kontrole i wazenie zobaczymy co powie pediatra

Heja laski

Pinka nic nie mów ja też umieram tak mnie brzuch boli.ja tez dzis od 5.30 nie spie.mały sie obudzil i skakał a potem przysnał po godzinie tylko ja juz zasnac nie mogłam.U nas też mały wali gdzie siedzi,twoja mala to aparatka.

Martucha jak synuś.mój kolin też miał rotawirusa pierwszy raz w tym samym wieku co Niko,ale u nas to była tragedia.Przez 4 dni nic nie mogł zjesc,pić.Mój mąż wtedy wyczytał ze jak sie ma rotawirusa to nie mozna ciepłego podawac do picia.No i jak zaczełam mu dawac zimne to niewymiotowałale jak mu dali w szpitaluciepłą zupke to znowu sie zaczeło.U nas było tak źle ze własnie mały leżał w szpitalu bo dawali mu kroplowki zeby sie nie odwodnił.

GOSIA śliczna z niej terrorystka,my też tak mówimy na Natana.ale ma smiechowe te włsoki.Ciekawa jestem czy moj mały tez by jadł nalesniki.On jak widzi że my cos jemy a jemu nie dajemy to wpada w tak histerie ze aż siny sie robi.
A te naleśniki to robiłas na mleku krowim.bo jak malemu budyn robie to na modyfikowanym.jakoś sie boje dac mu mleko krowie.

izka-ale mnie rozbawilas tym tekstem ze jak wy jecie to wasz mały az sie siny robi hahaa:-D:-D:-D:-D

martuchaa-mały to twardziel da rade hehe;-)trzymamy kciuki

Gosia-nie pisze pewnie komara tnie;-):-)albo z Natką spaceruje:-D

a ja muszke kupic spacerówke tamtej jednak nie kupie bo za duza do auta sie zmiesci ale miejsca za duzo zajmuje wiec jak narazie mam upatrzone takie tylko czekam na odp czy za granice wysylają

Wózek spacerowy VENUS BUGGY spacerówka parasolka (390274940) - Aukcje internetowe Allegro

WÓZEK PARASOLKA POLO WYSYŁKA waży tylko 6,5kg (395061955) - Aukcje internetowe Allegro

moze jescze cosik fajnego wyszukam:tak:

niom, chwilka dla mnie :-)

Nocka, nocka..hmmm Juz wczoraj gdy prasowalamokoli 22 Nastka sie obudzila. Oczywiscie, smoczek nie pomagal, bo ona bedzie teraz siedziec i juz. Wiec zeby za bardzo sie nie rozkrecila wzielam ja na rece, ale w pionie nic jej nie pomagalo wiec posadzilam ja na kolanch.Przytulila sie do mnie glowa i dziecko odplynelo. Kurde czy ona chce spac na siedzaco ?????? Potem mielismy powtorke o 1.30am :sorry2: ale zrobilam tak samo. Oczywiecie potem przelozylam ja do lozeczka.
Teraz tez, spiaca ja cholera byla. Ale ona lezec nie, tylko do siadania, a jak juz usiadla to sie zaczela wskrabywac na mnie i tak w kolko, wiec chyc na kolanka, i dziecka nie ma :szok:

Katarzynko- nie wiem czy mam taka sama karte ale dostalam niejaka( maternity exemption) co uprawnia mnie do darmowych lekow, dentysty w czasie ciazy az do skonczenia pierwszego roczka dziecka...+darmo leki itp dla dziecka a co bedzie po pierwszym roczku????

Izka - Robilam Nastusi nalesniki na mleku modyfikowanym, fakt ze byly zupelnie inne niz te co zawsze dla nas robie...Nam zawsze robie ciasto na nalesniki na OKO a dla nastki zrobila wg przepisu hehehehe, moze tez dlatego ze byly na masle smaozne ...az moj zaczal sobie smazyc co ona nalesnikow nie jada :szok: Naprawde byly smaczne. Jesli chodzi o budyn to ja jej nie robie polskiego budyniu bo fakt trzeba robic go na mleku, a niby modyfikowanego nie powinno soe gotowac bo traci wartosci, wiec robie jej budyn angielki CUSTARD POWDER - dodaje sie tylko wode. Mojej nic nie jest po tym. Fakt ze dodaje to tego suszone morele i banana zeby bylo bardziej pozywne i wartosciowe a moja zajada ze az sie oblizuje i tylko zaglada do michy czy jeszcze cos jest :-D Jak chcesz to ci podesle przepis.

PINKA - ja narzekam ale ty to masz urwanie glowy z tymi zebami...

Alez sie rozpisalam

reklama
Pinka - ogladalm twoje wozki...ale czy tak bardzo oplaca sie sprowadzac z Polski ? No chyba ze masz jakis zeczywiscie ulubiony model. Koszt przesylki + koszt alternatywny (oczekiwanie) to to samo co kupisz tutaj ;) Zartuje ;)

My dlugo szukalismy wozka - spacerowki. Ogladalismy te Maclarena, ale cholery po 150£ :szok: i kupilismy w Argosie Buy Mamas and Papas Beat Buggy - Black. at Argos.co.uk - Your Online Shop for . sa czarne i rozowe i jestemy mega zadowoleni i polowa ceny maclarena. Zreszta mozesz isc do Argosu, kupic, rozpakowac, obejrzec, pojezdzic po domku, jak sie nie spodoba to idziesz odnosisz i zwracaja ci kase bezproblemowo -to jest atut Argosu. My zawsze tak robimy. :-D

Do góry