reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam w wpdam sie tylko przywitac bo btak czasu.Gosci teraz mamy i nie ma kiedy siasc do kompa.Pinka milo ze pytasz.No wlasnie zabiegana jetsem.Wpadne jak znajde troche czasu to cos naskrobie.
Pa i pozdrowienia dla wszystkich.

reklama
Witajcie po dluuuugiej przerwie. Zostalam juz mamusia slicznej dziewuszki, czasu brak, dni plyna jak szalone.
Pytanie do doswiadczonych mam:
Czy wiecie jak sie nazywa taka "smycz", na ktorej prowadzi sie dzieci? Po angielsku? I gdzie mozna kupic cos takiego? W mothercare?
Bede bardzo wdzieczna za odpowiedz :tak:

hej laseczki alez tu cichutko:tak:

my dzis noc koszmarna mala co 2 h sie budzila przez zebole brrr a juz tak ładnie spala bo budziła sie tylko raz jak zeby jej nie dokuczaly ehhhh:-(

a ja taka nie wyspana ze szok jestem:szok:

a co tam u was?

Hej
Pinka-ja na mlynie przez to ze moj byl wczoraj czuje sie jakby byl poniedzialek:confused:

Ale fajnie jak ci nasi panowie sa w domu-od razu dzien inny!A i wlosy mi zafarbowal:-p

Wspolczuje tych nocek tez to przechodzilam:-(,a probowalas Nurofen,albo Calpol-u nas bardzo pomagaly na nocne bole..

Olcia-podaje jej pomaga owszem ale na 3-4 h i znow na nowo a na dodatek robi sie glodna po lekach hi hi

mnie tez kiedy mój włosy farbował smiechu co niemiara bylo hehe

dziewczyny! mam pytanie- czy ktores z Waszych dzieci przechodzilo tutaj ospe wietrzna??? Zuzia ma juz 4 dzien ale dzisiajsza noc byla krytyczna-spalysmy zaledwie 2 godziny poniewaz ciagle plakala, krzyczala i marudzila ze caly czas ja swedzi i boli. co oprocz tutejszego plynu podobnego do Pudrodermu moge zastosowac aby ulzyc...? juz mi rece opadaja jak ona marudzi tak:wściekła/y:

bardzo prosze o pomoc:blink:

Melduje sie :)))))) Dzis nieco pozniej, ale jestem.
Padam z nog, spac mi sie chce i nic mi sie nie chce robic :baffled:
Dzis dzien shopping'u i musze zrobic liste co kupic a jakos nie mam glowy.

Kurcze wiecie co, od 3 lat jak latam do Polski sasiedzi centralnie nad moimi rodzicami robia remont. Oczywiscie oni tam nie mieszkaja, tylko firma remontowa przychodzi. Nie ma mojej wizyty zeby nie walili, wiercicli. Ostatnio jak bylam u rodzicow, przezywalismy gehenne, bo tak wiercili ze u nas sie szklanki trzesny,, zyrandole sie bujal, mala spac nie mogla calymi dniami, ciagle z nia wychodzilam na dwor (a to byl styczen,luty)... i caly czas mama mowi ze wierca i wala.
Bylam wtedy u nich ale coz moze firma remontowa- pytalam sie co robia od 3 lat, czy stawiaja jakies tam zamki, ze to juz jest nie dozniesienia. No ale co moze firma remontowa... a wlasciciel ma to w du... podobno jedna firma remontuje do konca, a potem wynajmuje kolejna firme ktora to burzy i remontuja od nowa. Oni sa podobno 5 firma ktora remontuje to mieszkanie. Nie ma na nich sily, uwazaja ze jak maja wlasnosciowe mieszkanie to moga tak ludziom walic bez konca. Czuja sie jakby mieli domek na bezludnej wyspie.Wakacje w Polsce za kazdym razem kosztuja mnie forune-juz lepiej by bylo gdzies w cieple kraje sie udac i byloby taniej, i byl by spokoj i cisza. Trzese sie na sama mysl ze mam jechac do mojego rodzinnego domu... Moze znacie jakies sposoby na takich koszmarnych i uciazliwych sasiadow...????

reklama
zuzia-moj patryk przechodzil ospe jak mial chyba siedem lat do smarowania dostal krem benadryl i jakis syrop do picia ale nazwy nie pamietam.Ten krem okazal sie super bo go nie swedzialo:tak:na ulotce pisza ze mozna nim takze smarowac po ukaszeniach owadow i na wysypki alergiczne.U nas ospa przeszla bardzo lagodnie(naszczescie),mam nadzieje ze u was bedzie coraz lepiej:tak:

pinka-oj biedna dzisiaj jestes,oby szybko te zebiska wyszly i nie meczyly malej ci ciebie:angry::happy:

olcia
-ja tez tak zawsze mam ze jak jarek nie pojdzie dzien do pracy albo wroci bardzo wczesnie to ja juz jestem caly tydzien zakrecona i wszystko zaczynam jak od poniedzialku:rofl2:
a co do farbowania wloskow przez naszych facetow to swojego tez tak wykorzystywalam , przez caly czs jak mialam ciemne wlosy:-)

a my dzisiaj wybralismy sie na zakupy i po 12 dopiero wrocilismy,niunia usnela w samochodzie i do tej pory sobie kima:happy2: Jutro mamy zamiar wybrac sie gdzies za londyn tylko we dwoje i wykorzystac na maxa obecnosc rodzicow:laugh2:Ahh.... moze jakas romantyczna kolacja bedzie?.......moj maz w niedziele konczy 3 dychy staruszek kochany...musimy to jakos uczcic.Wogole w tym roku to mamy same okragle daty do uczczenia:-)
pozdrawiam wszystkie mamuski i dzieciaczki pa........

Do góry