zQo
Entuzjast(k)a
Serduszko witaj-
wiesz nadzieje to dobrze ze macie,ale musicie wziasc pod uwage ze moze bedziecie musieli troszke poszukac...
Cen w Londynie nie znam,u nas za 1 bedroom flat trzeba dac ok 550-600 plus oplaty(ok300) ale widzisz tu zaczynaja sie schody.Czy wy na poczatku bedziecie u kogos mieszkac czy od razu chcecie wynajac mieszkanie?Bo zadna agencja wam mieszkania nie da jesli nie bedziecie pracowac i miec konta itp,wiec na poczatek pewnie gdzies tylko pokoj.Jesli bedziecie pracowac ty min 6mies mozesz zajsc w ciaze i wtedy bedziesz miala platny macierzynski(chyba teraz 9mies).Potem zalezy o dodatki sie starasz podajesz wasze roczne dochody i oni decyduja czy i ile wam sie nalezy.Jesli chodzi o prace sproboj na Jobcentre Plus ,a mieszkania Properties for sale, homes to rent, overseas property, retirement properties and new homes on rightmove.co.uk .jesli chodzi o dokumenty to Pinka ma racje i nie wiem jak w Szkocji ale tu na mieszkanie tez bym nie liczyla.
Pozdrawiam
Nie dokonca sie z tym zgadzam ale ja w Szkocji mieszkam
Mieszkanie wynajelismy zaraz po przyjezdzie bez konta pracy i w ogole i nikt nas o to nie pytal
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
Mieszkania w szkocji tez w miare szybko sie dostaje
Ja z 3 dzieci (wprawdzie jeszcxze nie skladalismy)ale wszyscy mowia ze to jest kwestia 1-2 mies