reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
och , mój Szkrabek dzisiaj skończył roczek :-):-:)-D:-p ... ale ten czas leci... pamiętam dokładnie jak leżałam w szpitalu i rodziłam i jak go trzymałam na rączkach a on już ma roczek, sam sobie je .... Faktycznie przy Dzieciaczkach widać jak ten czas leci ...

reklama
Dzień dobry.
Jestem na Waszym forum nowa osoba,ale jak Was troszke podczytalam to juz widze,że znalazlam to czego w sumie szukalam.Jeszcze tylko niewiem czy moge sie do Was przylaczyc i czy odpowiecie na moje pytania i czy rozwiejecie moje watpliwosci?

Hej

dziewczynu potrzebuje znów waszej pomocy:zawstydzona/y:pomóżcie prosze:-p

Wypełnim wniosek o Child benefit i nie wiem co oznacza social security benefit ?
Jest to w pytaniu o benefity jakie otrzymywałam w Polsce ..co to moze byc ...zasiłek rodzinny czy wychowawczy ,czy jeszcze cos innego ?nie wiem co wpisac?
W sumie zasiłek rodzinny wpisałam w famili benefits ,tez pytanie dotyczyło Polski.

I jeszcze jedno ..kaza wpisywać numer referencyjny benefitów otrzymywanych w Polsce ...ja nie wiem czy w ogole taki dawali ....
Dzieki z góry za wszystkie informacje:sorry2:

Mamuska

Wszystkiego najlepszego dla synka ,zdrówka ,spełnienia marzen ,i wszystkiego co najlepszze na tym swiecie
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Czas faktycznie leci strasznie ....dopiero w UK co wylądowałam a juz dwa miechy zeszły :rofl2::-) ale po dzieciaczkach najlepeij widac jak czas leci ,rosna jak na drożdżach

DROGI KRYSTIANKU!!!
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZINEK. BĄDŹ ZDROWY, ZAWSZE UŚMIECHNIĘTY I BAW SIĘ DZIECIŃSTWEM!!!!:-):tak::-D
Mamuska dla Ciebie tez najlepszego...należy się za trud porodowy!;-)

No a jak tam moj suwaczek...jest czy nie?:-(

Dorotaa witaj i pytaj!:-)

Noelia - przykro mi ale ja nie znam odpowiedzi na Twoje pytania :-(

Milego dzionka Laseczki!

Ojej..w koncu wpadlam do Was kochaniutkie...
U nas nic nowego, procz tego ze moja cierpliwosc .... jest chyba na wyczerpaniu - nawet nie wiedzialam ze jestem tak cierpliwa babka :-D
Nastka nadal nie raczkuje, choc juz tak sie nie prostuje na preta gdy ja uloze do pozycji raczkowania. Ale pomimo wszytsko nie podoba sie jej.
W domu oszalec mozna wiec ciagle wychodze gdy tylko nie pada, choc we wozku tez ostatnio nie chce siedziec. Woli pobawic sie trawka lub wachac kwiatki...:sorry2:

Mamuska - zyczymy Babelkowi wszytskiego co najlepsze, niech rosnie zdrowo...no i niech ten czas wolniej leci :-)

Michaga - widze ze proba suwaczka nieudana. Ale probuj, probuj... czekamy.
Rodzynki dla mojej malej to nic ciekawego. Moze kiedys... podsuwam jej kilka pare razy dziennie... ale moze zje jednego a potem miseczka do gory nogami, wysypie i miska za siebie :-D
Z wozkiem rzeczywiscie macie przeboje. Chyba szlag by mnie trafil . Znajac siebie zadzwonilabym do nich i kazalabym oddac im pieniadze i zamowilabym w innym sklepie-nawet gdybym miala zapalcic wiecej.
Pamietam jak zamowilismy takie fajne rameczki przed Bozym Narodzeniem( ale nie wiem jaki to byl sklep) i czekalismy 1,5 tyg a tu nic... zadzwonilismy do nich a oni ze umknelo im nasze zamowienie- od razu odwolalam i im podziekowalam za beznadziejna obsluge klienta. Zakupilam gdzie indziej choc musialam doplacic 7£ wiecej.
Nasza niunia tez lubi ksiazeczki..zreszta ona jakas dziwna jest bo od urodzenia tylko ksiazeczki i ksiazeczki. Kazda inna zabawka byla malo interesujaca. Teraz na topie sa ksiazeczki z okienkami... ma tyle radochy z odkrywaniem obrazkow ze hej.

PINKA- fakt ze duzo radochy maja dzieciaczki i my tez gdy patrzymy jak one staraja sie cos zrobic a im sie nie udaje.
Powiem ci ze tez ostanio zastanawiam sie nad tym kiedy zaczac wprowadzanie nocnika.... i nie mam pojecia... :baffled:...jedni juz zaczynaa od 8 m-ca, inni po roczku a jescze inni okolo 2 latek bo podobno wtedy dzieci sa wstanie kontolowac te sprawy...

No a teraz lece...

aha jeszcze jedno...moze mi ulzy...

juz mam tak dosyc dogadzaniu kazdemu ze jeszcze niech jedna osoba napatoczy mi sie z "dobrymi" radami to chyb wybuchne :wściekła/y:
Rodzicom, tesciom dogadzac w sprawie chrzcin...urodzin... co powinnam a co nie...i moja zyczliwa sasiadka... chodzacy kartofel...najpierw cala ciaze chodzila za mna tylo dziabala co powinna a co nie, a gdy sie urodzi to to i tamto... a teraz to juz nie moge jej sluchac...jest taka nachalna ze chyba oszaleje. Juz jak ja widze to robie wielkie kolo zeby nie miec z nia stycznosci a ona sie i tak toczy do mnie.
Ostatnio zaczela sie madrzyc co ja powinnam (odnosnie dziecka)... i juz mialam na koncu jezyka zeby jej przysrac i pwoiedziec ze ona powinna corke odchudzic bo rosnie niezly hipcio....wrrrrr...no to lece...moze mi bedzie lzej...

KRYSTIANKU
duzo zdrowka i usmiechu kazdego dnia z okazji ukonczenia roczku i zebys zawsze dawal rodzicom tyle radosci co teraz
zyczy ciocia dorcia z patryczkiem i lucy

reklama
Malgos nie żałuj sobie...dosraj!!! Wtedy sie odczepi. Powiedz, ze Twoja corka jest wyjatkowa tak jak jej mama i tata i żadne z rad, ktore Ci ona daje nie sprawdza sie u Nastki! Ja tez tego nie cierpie jak mi sie mowi, co powinnam a czego nie ....:wściekła/y:!

Co ja robie zle z tym piep.... suwaczkiem?!?!?!?

Do góry