reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Calusek dla Calineczki i niech juz zamknie oczka...

Kurde PINKA dzis jakis dziwny dzien bo moja poszla spac prawie 1,5 hpozniej niz zwykle :szok: A drzemek miala tyle samo co zawsze :szok:
Niby byla spiaca ale nie cos nie mogla zasnac wiec jej nie meczylam, wzielam, obejrzalysmy wszytskie bajeczki,zrobilysmy masazyk,poprzytulalysmy sie.... no i w koncu padla.
Ale powiem Ci szczerze ze twrada jestes.... ja wieczorem nie potrafie tak Nastusi klasc- smok i wychodzic z pokoju. Tak zawsze robie w ciagu dnia gdy ma drzemki. Poprostu ja klade w lozeczku, wychodze a ona sama zasypia, ale na noc gdy idzie spac zawsze troszke sie przytulamy...widze ze ona to lubi wieczorkiem, dotyka dlonia mojej twarzy, dloni, ja do niej szepcze... tak czuje przez skore ze ona tego na wieczor potrzebuje, tym sposobem wycisza sie a potem ja zostawiam i zasypia

reklama
Pinka oj tak dzieci potrafia-mysmy jak besiu mial ok 1 roku i 8 mies ta metode prubowali,3 tyg i nie wyrobilismy:wściekła/y: potrafil po 5 godz wrzeszczec ,zasnac na stojaco w lozeczku i lekko sie przebudzil i heja kolejne 2 i tak do rana .On wygral bo po 3 tyg myslalam ze policja nas zamknie:rofl2:

Dziendoberek witam z kawka!Oj wstalam rano i mam wrazenie ze te dni sa tak do siebie podobne:-( a jeszcze Benji robi dzisiaj do 20tej,dluuuuugi dzien przed nami!

Izka0401-przykro ze tak sie ulozylo,ale nie martw sie moze jeszcze da rade przyjechac,trzeba byc dobrej mysli;-)

Witam wszytkie enigarnki. Czy mogła bym do Was dołaczyc? Bo mam kilka pytań i wontpliwosci:(
Z moim Narzeczonym chcemy wyjechać do Angli za lepszym zyciem cvzy to ma jeszcze sens?
Powiedzcie mi Ile kasy trzeba na pocztek??????????żyeby wyjechac wynajc mieszknie i przeżyć do pierwszej wypłaty.
Mam w angli rodzine w Londynie mam nadzieje ze pomoga nam znalesc prace i wynajmia nam dom tak zebyśmy nie jechali w ciemno i nie spali pod mostem:) A jesli nam nie pomoga to gdzie szukać pracy mieszkań do wynajecia? Sa jakies stronki ale czy mozna wierzyc ogłoszenia z internetu?
Basia mówiła mi że w szkocji mozna w niedługim czasie dostac własne mieszkanie a w Angli tez tak jest?(niedługo choidz ze do okuczy jakiegos czasu bo wiadomo ze w pl czeka sie latami a nieraz całe zycie:))
Powiedzcie mi jeszcze bo nie wiemy cz sprzedac auto czy zabrac i tam trzeba go ponownie ubezpiecyzc??????Bo słyszłam ze tam sa tanie auta i prawko łatwo zrobic ale ubezpiecznia cholernie drogie:)
Jakie dokumenty sa potrzebne do wyjazdu???Trzeba paszport?
Widze ze chyba conajmniej kilka z Was rodizlo dzieci w Uk i jak lepsza opieka płaci sie za poród?(coprawa ja w cia.zy nie ejstem ale tak na przyszłosc sie przyda conieco wiedziec:))

Wiecie co mnie przeraza????????Nieznajomosc jezyka ale do listopada czy pazdziernika t mam nadzieje ze sie to zmieni i bede sie umiała choc troche skomunikowac;)(dopiero zaczynam przygode z angielskim:))
I oprócz tego marwti mnie jak całe zycie spakowac do walizki????????????????
icon_wink.gif

No nic narzie tyle mam pytań jak cos nam sie nasunie to napisze napewno ppostaram sie was jak nacześciej podczytywac i nadrobic zaleglosci????
Powiedzcie mi gdize zycie jets droszcze tu czy tam???
Bo my myslimi o wyjezdzie dlatego ze chcemy razem mieszkac i załozyc rodzine ale niestety tu nas na to nie stać;(Mimo ze oboje pracujemy to jest cieżko i tylko zeby byle co mniec to kredy trzeba wziaśc i tak ciagle sie tonie w długach:((((((((((

hej babeczki

olcia -ale mnie rozsmieszyłas z tym ze POLICJA WAS ZAMNKNIE
hehe:-):-D myslalam ze z krzesła spadne:-D:tak::-) dzieki poprawilas mi nastrój z rana;-)))))))))))))))))))))))))))))))

Gosia-ja tez mała zawsze tule całeje opowiadam bajki itp lezymy razem na łózku no ale o tej godzinie powinna juz spac a tu nic on oczyska wielkie i zabawa:szok::szok:a ja juz sił po całym dniu nie mam:rofl2: na ale w koncu zasneła zaryczana zasmarkana:-( hmmm ciekawe od czego to zalezybo 4 ostatnie dni ładnie zasypiała a piaty nie hmmmmm:-p

moje drogie 9 zebów juz mamy na nondzie;-)i trzymajcie kciuki bo dwa kolejne juz ida:tak::tak: he he ja nic nie robie jak tylko w papuni jej grzebie hehe:-)

smyk juz nie spi od godziny i pisze razem ze mna na kolanach hi hi pogode mamy pochmurna troszke wieje ale 11stopni juz jest,wiec wymecze ja dzis na spacerze:-):-) kurcze musze znalesc jakis plac zabaw:-) w tej nowej okolicy....

serduszko55- witaj:-)

pewnie ze cie przyjmiemy ale wpisowe jest drogie:tak::tak: zastanów sie czy podołasz:-)

co do pytan..................???
moja droga powiem tak......
zabrac musisz paszport lub nowy dowód osobisty
jezyk jest potzrebny jk najbardziej chociaz podstawowy dobry podstawowy bo nie daj boże na dzien dobry zaczniesz prace i co??? a wiec ucz sie ucz:-)
co do mieszkan wynając mozna zawsze ale z cenami to róznie co do mieszkan panstwowych nie liczyła bym na nie tak szybko:no:
jezeli chodzi o agencje w internecie to ja im wierze tak 50/50 bo zdarzaja sie uczciwe tak samo jak nie uczciwe
ile kasy musicie miec? to zalezy jak długo bedziecie bez pracy......pieniazki dla dzieci są ale trzeba spełniac odpowiednie wymogi jak wszedzie
gdzie taniej i łatwiej sie zyje?-tam gdzie sie dobrze zarabia:-) ale tu w uk mozna wyzyc za jedna srednia pensje wiec to plus:-)

uf pewnie jeszcze dziewczyny cos powiedza na ten temat
pozdrawiam i witam

Dziekuje Ci serecznie za odpowiedz:-)
<Mam nadzieje ze teamnt sie nie urwie i dziewczyny beda pisac co do kasy na dziecko to jeszcze dlugo trzeba bedzie czekać bo najpierw chcemy jechac i psłacic dlugi,pózniej cichy ślub i w tedy dziecie wiec chyba troche tam sie pomeczymy, no ale tak orientacyjnie to napiszcie ile kasy trzeba mamy nadzieje ze od razy bedzie praca jak pojedziemy i to dla nas obojga.

he he to piszcie dzieczyny piszcie;)

Serduszko witaj-
wiesz nadzieje to dobrze ze macie,ale musicie wziasc pod uwage ze moze bedziecie musieli troszke poszukac...
Cen w Londynie nie znam,u nas za 1 bedroom flat trzeba dac ok 550-600 plus oplaty(ok300) ale widzisz tu zaczynaja sie schody.Czy wy na poczatku bedziecie u kogos mieszkac czy od razu chcecie wynajac mieszkanie?Bo zadna agencja wam mieszkania nie da jesli nie bedziecie pracowac i miec konta itp,wiec na poczatek pewnie gdzies tylko pokoj.Jesli bedziecie pracowac ty min 6mies mozesz zajsc w ciaze i wtedy bedziesz miala platny macierzynski(chyba teraz 9mies).Potem zalezy o dodatki sie starasz podajesz wasze roczne dochody i oni decyduja czy i ile wam sie nalezy.Jesli chodzi o prace sproboj na Jobcentre Plus ,a mieszkania Properties for sale, homes to rent, overseas property, retirement properties and new homes on rightmove.co.uk .jesli chodzi o dokumenty to Pinka ma racje i nie wiem jak w Szkocji ale tu na mieszkanie tez bym nie liczyla.

Pozdrawiam

Hej

U nas powolutku sie kula ,coraz bardziej sie przyzwyczajam do tutejszej rzeczywistosci ,do hałaśliwych ludzi ,jedzenia:-p.Chodze po urzędach ,załatwiam co trzeba ,myslałam ze bedę się bała ,ze sama nie dam rady ,ale nie jest źle ,umiem w miare sie dogadac ,Emilke wszycy zaczepiaja ,usmiechaja się do niej ,jak zaczyna po polsku gadac :tak::rofl2:jak najęta:-D

Serduszko ,jak mój mąż jechał sam to wzioł 600 f ,i to było jak na niego nawet za dużo ,ale przynajmniej czuł sie bezpieczniej ,potem mi resztę spowrotem dostarczył ,cieko powiedzic ile dokładnie kaski trzeba wziąść ,zależy czy sami bedziecie miszkać czy z kims ,prace tez nie wiadomo kiedy dostaniecie.Ja wychodze z założenia że lepiej jak najwiecej wziąść.Ceny jedzenia różnie sie kształtją ,jedne rzeczy sa tansze niz w polsce i nne droższe ,bardzo tanie sa ciuchy ,przynajmniej u nas :tak:
Auto mysle że lepiej sprzedac ,ten ruch lewostronny bardzo był by trudny do opanowania z kierownica po drugiej stronie,po za tym auta sa tańsze tu ,a z ubezpieczeniami jest róznie ,znam polaków którzy płaca naprawdę mało inni wiecej ...nie wiem od czego to tu zalezy:dry:

Jezyka uczcie sie ostro ,potrzebny jest bardzo ,inaczej dostaniecie najgorsza robotke, a poza tym z jezykiem chociaz podstawowym bedziecie się lepiej czuli ,nie bedziecie musieli sie prosic innych o pomoc ,itd.

reklama
noelia-ubezpieczenie zalezy od auta-rocznik,silnik,marka,itp i od kierowcy-ilu ,w jakim wieku,czy nie mieli punktow,i jak dlugo maja prawko.

Do góry