reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Halo Ladies!

Izka0401
- nasze bucie sa bardzo gietkie ale pietka jest usztywniona. Michasia dobrze sie w nich czuje bo ma lepsza przyczepnosc do podlogi. Widze, ze jej pasuja bo pewniej i czesciej sama stoi. Tez jestem lekko skolowana jesli chodzi o opinie w butach czy bez ale ja wole obserwowac dziecko i wyciagac wnioski. Teraz widze i wiem, ze mala jest zadowolona wiec watpliwosci juz nie mam. Oczywiscie nie chodzi w butach caly dzien chocby i z tego powodu, ze stopki sie poca wiec robimy przerwy w "obuwniczych spacerach":tak:.
Mam nadzieje, ze szybko wyjda zabki Natanowi niech sie chlopina nie meczy!;-):-)

Dorcia - dzieki za komplemencik :-)

Idziemy na spacerek teraz, bo piekne slonce a obiadek mamy juz gotowy wiec jestesmy wolne od kuchni!!!Fasolka po bretonsku dzis w menu!;-):-)mniaaam....
Pozdrawiam i do nastepnego razu!papapa

reklama
hej dziewczyny! dzieki za zyczenia zdrowia dla malego-poskutkowaly...dzisiaj wstal juz bez goraczki za to z doskonalym humorem i podwojna iloscia sil do brojenia:-D...j aodebralam jego paszporcik, 2 razy przepakowalam nasza walizke-a to i tak nie wszystko:-)...jeszcze te ciuszki co wisza wyprane...znowu nadbagaz bedzie a ja bede liczyc na to, ze przymkna na to oko na lotnisku...

:-)Halo, halo!!! Szukam mam z Hatfield, pod Londynem!!! A w szczegolnosci mam, z Hatfield planujacych urodzic w Polsce, badz tych ktore juz urodzily i sa z powrotem w UK!!! Potrzebne mi informacje na temat: Jakie dokumenty zabrac ze soba? czy bede musiala pokryc koszty porodu i takie tam... Jestem z Bydgoszczy!!! Pozdrawiam!!! :blink::blink::blink:

witam drogie mamy :-) za kilka tygodni rodze i kompletuje ostatnie potrzebne rzeczy :-) czy w Anglii kupie gdzies cos na ksztalt herbatki HIPP? Koperkowej lub na laktacje? A jesli tak, to gdzie? A jesli nie, to co w zamian?
Bede bardzo wdzieczna za informacje :-)

Witaj Mala Czarownico (fajowy nick :-))

Herbatke HIPP kupisz w kazdym polskim sklepie - bez obaw! Ale jesli zamierzasz karmic piersia dzidziunia to nie potrzebujesz zadnych dodatkowych herbatek czy innych cudow. Maluszkowi cycus wystarcza przez 6 miesiecy jego zycia. Ma picie i jedzenie w jednym! Pozniej mozna dziecinie dac wode do picia bo herbatki zawieraja w wiekszosci duzo cukru, ktorego maluszek nie potrzebuje!
Jesli moge to goraco namawiam Cie do "cycusiowania"przez 6 miesiecy!Zrobisz wedlug wlasnego uznania oczywiscie ale ja po sobie wiem, ze nie ma nic lepszego, tak dla dzidzi jak i dla Ciebie!!!Jedzonko na kazde zawolanie bez koniecznosci sterylizowania butelek, gotowania wody (w srodku nocy), kupowania mleka, ktore nawiasem mowiac nie jest zbyt tanie tutaj no i reszta tych "dobrodziejstw" zwiazanych z butelka! Oprocz tego Ty szybciej zrzucisz nagromadzone kilogramy ciazowe, macica sie szybciej skurczy no i krwawienie migiem sie skonczy! Jest oczywiscie mnooostwo innych pozytywnych stron o ktorych z pewnoscia wiesz!

Malagorzatko - Nastka rosnie jak na drożdżach!!!Widze podobienstwo do Tatusia... :-)

Tygrysek235 - doskonale rozumie Twoje obawy zwiazane z pakowaniem...mialam to kilka tygodni temu...maly koszmarek!!!Mimo wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze, ze Babel czuje sie lepiej!

No to sie nagadalam...!:-) Bardzo serdecznie pozdrawiam i do nastepnego!
Buziaki dla wszystkich Mamus i Dzidziolkow!

Bardzo dziekuje za odpowiedz :-) w miescie mam jeden polski sklep, musze tam sprawdzic. Mam zamiar karmic piersia do pierwszego zabka :-D jak mala zacznie mnie podszczypywac pomysle o mleku modyfikowanym.
Wiem,ze nie trzeba dopajac, chyba, ze lato bedzie upalne, co chyba mi tu nie grozi.. Ale w przypadku problemow z brzuszkiem sama bede pic herbatke z kopru czy z melisy jesli trzeba i ta droga przekazywac pisklakowi :-)
Lubie byc przygotowana, zwlaszcza, ze jestem tu bez wsparcia babc i innych babskich stworzen..
milej niedzieli !

Dagkris-ja chodzilam w ciazy tutaj (w Anglii),do konca 8 miesiaca a wracalam tutaj.
Jak maly mial rok.Nie placilam za porod w pl,ale chodzilam w Pl do lekarza prywatnie i robilam badania,ktore mowil ze sa konieczne,acha ale jestem z Basildon:laugh2: haha.

Kserowalam cala karte prowadzenia ciazy,jesli jeszcze cos chcesz wiedziec pytaj
Pozdrawiam

reklama
Bardzo dziekuje za odpowiedz :-) w miescie mam jeden polski sklep, musze tam sprawdzic. Mam zamiar karmic piersia do pierwszego zabka :-D jak mala zacznie mnie podszczypywac pomysle o mleku modyfikowanym.
Wiem,ze nie trzeba dopajac, chyba, ze lato bedzie upalne, co chyba mi tu nie grozi.. Ale w przypadku problemow z brzuszkiem sama bede pic herbatke z kopru czy z melisy jesli trzeba i ta droga przekazywac pisklakowi :-)
Lubie byc przygotowana, zwlaszcza, ze jestem tu bez wsparcia babc i innych babskich stworzen..
milej niedzieli !

Wszystkie babskie stworzenia jakie Ci sa potrzebne na obczyznie juz masz...na forum!!:-);-) A nawet w upalne lato (na co mam ogrooooomna nadzieje) cycus zalatwia wszystko!Buziaczki dla calej paczki!!!:-):tak:

Do góry