reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Halo Ladies!

Izka0401
- nasze bucie sa bardzo gietkie ale pietka jest usztywniona. Michasia dobrze sie w nich czuje bo ma lepsza przyczepnosc do podlogi. Widze, ze jej pasuja bo pewniej i czesciej sama stoi. Tez jestem lekko skolowana jesli chodzi o opinie w butach czy bez ale ja wole obserwowac dziecko i wyciagac wnioski. Teraz widze i wiem, ze mala jest zadowolona wiec watpliwosci juz nie mam. Oczywiscie nie chodzi w butach caly dzien chocby i z tego powodu, ze stopki sie poca wiec robimy przerwy w "obuwniczych spacerach":tak:.
Mam nadzieje, ze szybko wyjda zabki Natanowi niech sie chlopina nie meczy!;-):-)

Dorcia - dzieki za komplemencik :-)

Idziemy na spacerek teraz, bo piekne slonce a obiadek mamy juz gotowy wiec jestesmy wolne od kuchni!!!Fasolka po bretonsku dzis w menu!;-):-)mniaaam....
Pozdrawiam i do nastepnego razu!papapa

reklama
hej dziewczyny! dzieki za zyczenia zdrowia dla malego-poskutkowaly...dzisiaj wstal juz bez goraczki za to z doskonalym humorem i podwojna iloscia sil do brojenia:-D...j aodebralam jego paszporcik, 2 razy przepakowalam nasza walizke-a to i tak nie wszystko:-)...jeszcze te ciuszki co wisza wyprane...znowu nadbagaz bedzie a ja bede liczyc na to, ze przymkna na to oko na lotnisku...

:-)Halo, halo!!! Szukam mam z Hatfield, pod Londynem!!! A w szczegolnosci mam, z Hatfield planujacych urodzic w Polsce, badz tych ktore juz urodzily i sa z powrotem w UK!!! Potrzebne mi informacje na temat: Jakie dokumenty zabrac ze soba? czy bede musiala pokryc koszty porodu i takie tam... Jestem z Bydgoszczy!!! Pozdrawiam!!! :blink::blink::blink:

witam drogie mamy :-) za kilka tygodni rodze i kompletuje ostatnie potrzebne rzeczy :-) czy w Anglii kupie gdzies cos na ksztalt herbatki HIPP? Koperkowej lub na laktacje? A jesli tak, to gdzie? A jesli nie, to co w zamian?
Bede bardzo wdzieczna za informacje :-)

Witaj Mala Czarownico (fajowy nick :-))

Herbatke HIPP kupisz w kazdym polskim sklepie - bez obaw! Ale jesli zamierzasz karmic piersia dzidziunia to nie potrzebujesz zadnych dodatkowych herbatek czy innych cudow. Maluszkowi cycus wystarcza przez 6 miesiecy jego zycia. Ma picie i jedzenie w jednym! Pozniej mozna dziecinie dac wode do picia bo herbatki zawieraja w wiekszosci duzo cukru, ktorego maluszek nie potrzebuje!
Jesli moge to goraco namawiam Cie do "cycusiowania"przez 6 miesiecy!Zrobisz wedlug wlasnego uznania oczywiscie ale ja po sobie wiem, ze nie ma nic lepszego, tak dla dzidzi jak i dla Ciebie!!!Jedzonko na kazde zawolanie bez koniecznosci sterylizowania butelek, gotowania wody (w srodku nocy), kupowania mleka, ktore nawiasem mowiac nie jest zbyt tanie tutaj no i reszta tych "dobrodziejstw" zwiazanych z butelka! Oprocz tego Ty szybciej zrzucisz nagromadzone kilogramy ciazowe, macica sie szybciej skurczy no i krwawienie migiem sie skonczy! Jest oczywiscie mnooostwo innych pozytywnych stron o ktorych z pewnoscia wiesz!

Malagorzatko - Nastka rosnie jak na drożdżach!!!Widze podobienstwo do Tatusia... :-)

Tygrysek235 - doskonale rozumie Twoje obawy zwiazane z pakowaniem...mialam to kilka tygodni temu...maly koszmarek!!!Mimo wszystko bedzie dobrze. Najwazniejsze, ze Babel czuje sie lepiej!

No to sie nagadalam...!:-) Bardzo serdecznie pozdrawiam i do nastepnego!
Buziaki dla wszystkich Mamus i Dzidziolkow!

Bardzo dziekuje za odpowiedz :-) w miescie mam jeden polski sklep, musze tam sprawdzic. Mam zamiar karmic piersia do pierwszego zabka :-D jak mala zacznie mnie podszczypywac pomysle o mleku modyfikowanym.
Wiem,ze nie trzeba dopajac, chyba, ze lato bedzie upalne, co chyba mi tu nie grozi.. Ale w przypadku problemow z brzuszkiem sama bede pic herbatke z kopru czy z melisy jesli trzeba i ta droga przekazywac pisklakowi :-)
Lubie byc przygotowana, zwlaszcza, ze jestem tu bez wsparcia babc i innych babskich stworzen..
milej niedzieli !

Dagkris-ja chodzilam w ciazy tutaj (w Anglii),do konca 8 miesiaca a wracalam tutaj.
Jak maly mial rok.Nie placilam za porod w pl,ale chodzilam w Pl do lekarza prywatnie i robilam badania,ktore mowil ze sa konieczne,acha ale jestem z Basildon:laugh2: haha.

Kserowalam cala karte prowadzenia ciazy,jesli jeszcze cos chcesz wiedziec pytaj
Pozdrawiam

reklama
Bardzo dziekuje za odpowiedz :-) w miescie mam jeden polski sklep, musze tam sprawdzic. Mam zamiar karmic piersia do pierwszego zabka :-D jak mala zacznie mnie podszczypywac pomysle o mleku modyfikowanym.
Wiem,ze nie trzeba dopajac, chyba, ze lato bedzie upalne, co chyba mi tu nie grozi.. Ale w przypadku problemow z brzuszkiem sama bede pic herbatke z kopru czy z melisy jesli trzeba i ta droga przekazywac pisklakowi :-)
Lubie byc przygotowana, zwlaszcza, ze jestem tu bez wsparcia babc i innych babskich stworzen..
milej niedzieli !

Wszystkie babskie stworzenia jakie Ci sa potrzebne na obczyznie juz masz...na forum!!:-);-) A nawet w upalne lato (na co mam ogrooooomna nadzieje) cycus zalatwia wszystko!Buziaczki dla calej paczki!!!:-):tak:

Do góry