reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

A ja wam sie czyms pochwale :
Moj synek byl dzisiaj pierwszydzien w przedszkolu!!!!11:-):szok::-)

Tak ale jak ja to przezywalam!szok!
Oj rosna nasze smyki.....
Pani powiedziala ze byl bardzo grzeczny i slicznie sie bawil,tylko 10 min przed koncemzaczal plakac...,podobno to i tak niezle.

Takze PINKA-nie mialam dzis glowy do kawki z rana:-p

milego popoludnia wszystkim!!!

reklama
czesc dziewczyny!!!!!!!!!dawno mnie tu nie bylo,ale podczytuje was czasem!my bylismy 2 tyg w polsce bylo cudnie,po powrocie nie moglam sie odnalesc maly zostal strasznie rozpuszczony przez dziadkow i nie moglam dac sobie rady z wlasnym dzieckiem:szok:teraz maly przechodzi trzydniowke wszedzie ma wysypke a w dodatku wychodza mu dwie dolne jedynki takze mam wesolo.oprocz tego poddalam sie z wstawaniem i od 1 w nocy po pobudce spi z nami.
pozdrawiam was wszystkie goraco i obiecuje ze juz nie dlugo bede na czasie.chorym zycze zdrowia a zdrowym duzo odpoczynku

tygrysek235 mam nadzieje ze u was juz ok, to, ze maly sie poci to dobre znaki bo schodzi goraczka:tak::tak: jak my w styczniu wracalismy z Polski to Niko tez sie rozchorowal i goraczkowal(w rezultacie okazalo sie ze gardlo:baffled:)lekarz pozwolil nam leciec ale w drodze na lotnisko dostal ponad 38 stopni, podalam w aucie nurofen, po jakims czasie byl caly spocony ale goraczka zeszla..
nie martw sie, przejdzie mu;-)

olcia23 gratuluje tak waznego dnia, ja sobie jeszcze tego nie wyobrazam:sorry2: to naprawde dzielny z niego mezczyzna ze w pierwszym dniu prawie nie plakal:tak::tak:

Martuchaa dokladnie tak jak napisalas..Dawid przespal 4 godziny w dzien, goraczka przeszla i od tamtej pory lata jak szalony i caly czas gada..mam nadzieje ze na wieczor sytuacja juz sie nie powtorzy...i ciekawa jestem o ktorej spac pojdzie jak tyle spal..jak narazie to jeszcze nawet ani razu nie ziewnal...no to chyba mamy wesolo do poznego wieczora...
moniaIcolinek-dawno Cie nie bylo.. co te nasze dzieciaki z tymi chorobami?...wspolczuje-tak wszystko na raz...

tygrysek235 no to super, ze mu przeszlo a jak wariuje to tylko dobre znaki:-D w razie jak nie bedzie spal w nocy zawsze masz czas na pakowanie;-):-):-D:-D

ja sie klade spac bo juz na nic nie mam sily dzisiaj, tyle zalatwiania z tym paszportem ze szkoda gadac:dry: trzymajcie sie laseczki!!

Jej...jak sie naczytam o tych goraczkach ...to nic tylko caly dzien chodze i macam Nastusie czy jest wszytsko w porzadku.

Pieknie znosi zabkowanie- zlote dziecko.
Zaczyna sie robic taka zalotnica ze HEJ !

Dzis kulalam sobie z nia pileczka i.... jak mowilam " a teraz do mamusi" ona odpychala do mnie pilke :szok: robila to za kazdym razem, alez miala ubaw, juz nie wspomne o mojej radosci z tego malego a jakze wielkiego wydarzenia :-)

Buziaczku - z tego co slyszalam i czytalam to najlepiej jak maluchy tylko moga to najlepiej bez bucikow
Troszke bym sie jeszcze wstrzymala z przebijaniem uszka, bo maluchy tak potrafia sie ciagnac i merdac tymi uszami ze troszke balabym sie zeby soebie krzywdy nie zrobila.

Dla wszytskich maluszkow buziaczki od Nas

Czesc Dziewczynki!:-) Dluuugo mnie nie bylo na forum a tu prosze...
tematy dla nas "na czasie"... tez mielismy dylemat z tatusiem co do bucikow dla bąbla no i kolczyki - my juz je mamy!:-)
Buciki kupilismy w Clarksie takie dla poczatkujacych "chodziarzy". Maja miec miekka podeszwę i duuuzo miejsca w paluszkach zeby dziecie tez moglo swobodnie raczkowac.
Michaska jest zachwycona bo ma przyczepnosc i smiga po pokojach jak maly motorek - jeszcze trzymajac sie mojej reki ale widze po niej ze WIELKI SAMODZIELNY KROK TUZ TUZ!;-)Powiedziano mi tez ze twarda podeszwa dla dzieci, ktore nie chodza samodzielnie jest wykluczona - skoro tak twierdza...nie bede sie klocic!
Kolczyki Michasia ma od prawie 2 tygodni. Moja kolezanka kosmetyczka przekłuła jej uszy. Miki zaplakala raz ale zajęłam ja ptaszkami na parapecie i do tej pory nie bylo problemow!. Najgorszy jest huk z pistoletu dla dzieciatek, bo samo klucie nie boli! Nic sie nie dzieje z uszami, ladnie sie goja wiec jest git! Ta kolezanka powiedziala mi ze najlepiej to kluc uszy przed ukonczeniem 6 miesiecy, bo wtedy dziecie nie wie co sie wogole dzieje i najlepiej to znosi. Starsze perelki juz nie daja sie tak latwo namowic! No i najlepiej jest robic to na dwa pistolety - dwie specjalistki, dwa pistolety i jeden "ból":-):tak:

Moja Miki dzis konczy 11 miesiecy...KIEDY TO MINĘŁO????JA SIE NIE ZGADZAM...!!! Jednak jak widze jej postepy w ostatnim czasie to pecznieje z dumy!!! Podczas pobytu w Pl moja Mama nauczyla ja slowek - DAĆ i DZIDZI! I ona teraz jak cos chce - zabawke, picie itd. to wyciaga raczke i mowi: dać!Wczoraj zlapala mnie za cycusia i ... dać!:-) Dzidzi - wyrzuca z siebie na widok swoich zdjęć i obrazkow dzieci w gazetach.Komedia, mowie Wam!:-):tak:

Widze, ze panuje jakas "goraczkowa sprawa" wsrod dzieciaczkow...mam nadzieje,ze juz wszystkie perelki czuja sie dobrze, sa radosne i usmiechniete!:-)

Pozno sie zrobilo wiec czas troszke pospac. Pozdrawiam wszystkie e-mamunie i zycze milej nocki!!!:-)

Załączniki

• bb.jpg
    bb.jpg
    137,1 KB · Wyświetleń: 25
  • bb2.jpg
    bb2.jpg
    94,1 KB · Wyświetleń: 32
  • bb3.jpg
    bb3.jpg
    76,5 KB · Wyświetleń: 28
Witam
buziaczku-najpierw pani spryskala malej uszka takim sprayem mrozacym(takie znieczulenie) i troszke sie tego przestraszyla,uszka przebijala takim malym pistolecikiem nabitym kolczykiem,mala musialam troszke przytrzymac(wiem pomyslicie straszna ze mnie matka),zeby sie nie ruszyla,cale przebijanie trwalo krociotko,Lucy rozplakala sie przy pierwszym uszku.Dzielna i tak jest z niej dziewczynka bo juz przy wyjsciu miala usmiechnieta buzke,podziekowala i powiedziala ba bay....Kolczyki ma nosic przez szesc tygodni,po trzech dniach mozna troche pokrecic kolczykiem i codziennie przemywac uszko woda utleniona.Nie cala godzinke po miala jeszcze lekko zaczerwienione uszko ale chyba jej nie bolalo bo wszystkim dookola z duma je pokazywala,ja przezornie zeby zmniejszyc bol podalam jej panadol.Nie probuje lapac raczkami,z czego sie bardzo ciesze,najsmieszniejsze jest teraz ganianie za nia z woda utleniona i probowanie polania uszka,zwiewa przedemna ze smiechem,traktuje to jako swietna zabawe.Zaplacilam 30zl. z kolczykami.
martuchaa-ja wlasnie w UK zaczelam smigac,w polsce wcale mnie nie ciagnelo.Juz nie moge sie doczekac poniedzialku jak wsiade w swoja bryke(hihihih) i zawiaze Patryka do szkoly.A uliczki rzeczywiscie ciasne, czasami sie czuje jak taki kamikadze:-D albo sie przecisne albo zaklinuje:-D
pinka-z jednej strony male dziecko moze dlubac przy uszku bo nic nie rozumie,ale napszyklad moja mala teraz nawet one nie interesuja tak jakby nie miala przebitych,a to dopiero drugi dzien. Starsze moga za bardzo myslec ,albo dlubac z ciekawosci hihi.Ja mysle ze najlepiej przekluc tak po roczku do dwoch lat bo takie dziecko mozna szybciutko czyms zajac i odwrocic uwage,takze jeszcze spokojnie mozesz poczekac:-)
tygrysek-zycze zdrowka Dawidowi
olcia-gratuluje pierwszego dnia w przedszkolu, dzielny Benus:tak:
monial colinek-wam tez zycze zdrowka:happy:
mala-gorzatka- juz niedlugo zaczniecie pileczka zucac:-D:-Djak Nastusi sie turlanie spodobalo,bystra dziewczynka.

Jutro jade do warszawki do mojej starej pracy,czas sie upiekszyc:laugh2:,zrobic porzadek na glowie i buzce;-).Zajrze do was napewno w piatek bo jutro to mi sie chyba nie uda.

dobranoc mamuski

reklama
Hejka

Dziewczyny u mnie tez goraczka sie przyplątała.natan ma juz od dwoch dninajpierw mial 39.2 a teraz juz 37.8.nie ma kataru, kaszlu, nic.moze to na zeby bo widze ze mu juz u góry popuchły dziasełka.

Pinka fajne fotki,wygładała jak mały aniołek. nawet prezenty pomagała ci rozpakowac.

Olcia ty to masz dobrze ciagle ktos do ciebie przyjeżdża. no i gratuluje.widze ze ty tez bardziej przezywałas przedszkole niz synus.ja jak kolin został sam pierwszy dzien w przedszkolu to w domu nie mogłam usiedziec w miejscu i co tel zadzwonil to myslalam ze to pani z przedszkola.oj my mamy to chyba po to jestesmy zeby sie martwic ciagle.

Moniacolinek tak to juz jest. ja tez po powrocie z pl nie mogłam dojsc do ładu.rodzinka zadko widzi dzieciaczki i jak sie pojedzie to rozpieszczaja.u nas tez zabki wychodza i walczymy z goraczka.

Małgorzatko to super mala zaczyna sie bawic.Moj Natan to wszystko by pchał do buzki, to jego
najlepsza zabawa.Mnie tez zawsze ciesza takie nawet najmniejsze drobiazgi zrobione przez moje dzieci.

Michaga ja tez sie zawsze dziwie ze tte czas leci.niedawno rodzialm a tu juz synek raczkuje.mam male pytanko a te butki maja usztywniana pietke. ja chociaz mały ma 7 miesiecy juz pwoli zaczynam sie zastanawiac nad butkami.bo juz nie wiem co jest lepsze jedni mwoia ze lepiej jesli dziecko chodzi w butkach, inni ze bez butów.W PL są takie buciki ortopedyczne.moj starszy synek je nosil a i tak ma płaskostopie a mialy niby temu zapobiegac.

Dorcia miło ze jestes znowu.masz racje zawsze lzej bedziesz miala z dwojka samochodem.a z tymi waskimi uliczkami pewnie dasz rade.powodzenia szerokiej drogi.

sorki jesli kogos pominelam
zycze dzieciaczkom zdrówka i pozdrawiam
PA

Do góry