reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

olcia-no wiec pisze ,moj M zabral mala na spacerek i nakarmic kaczki ,wiec mam chwilke na bb.Wkoncu dzisiaj (choc rzadko mi sie to zdarza) olalam obiad i sprzatanie i poszlam z lucy spac:-) jeju... jak mi to bylo potrzebne taka drzemka w ciagu dnia:confused::-D.Zaraz musze sie zebrac i na jakies zakupki pojechac bo w lodowce pustki hihi.
A ty tez korzystaj z chwili wolnego i masz racje przyda im sie pobyc troszke samym:tak:.Dobra zmykam bo zaraz wroca a ja nie gotowa:szok:

pozdrowionka dla wszystkich:happy2:

reklama
Hej

Mam jeszcze takie pytanko ...czy warto brac zaświadczenie z Polski ze nie pobiera się tu zadnych zasilków na dziecko ,?podobno mozna takie uzyskac ale o ile się dobrze orientuję oni w UK i tak wysyłaja pisma do Polskiego ZUS w tej sprawie .

dzieki z góry za odpowiedz:-)

Noelia nie wydaje mi się zeby takie zaświadczenie było potrzebne, w każdym bądź razie ja nie znam osoby która by takie coś potrzebowała :happy2:

NOELIA - zaswiadczenie nie jest konieczne przy zalatwianiu tutaj benefitow, tutejsze urzedy same kontaktuja sie z polskimi i sprawdzaja czy nie pobieramy jakis zasilkow w Polsce, ale jak masz chec mozesz takie zaswiadczenie zabrac ze soba, moze sie przydac i na przyklad przyspieszyc sprawe zasilkow. Pozdrawiam.

A tak przyokazyjnie pozdrowionka dla mamusiek i ich pociech :)

Justyna170979-ale zes sie rozpisala hohoho ;-)!Wiecej!Co u was?

Witam wszystkich z poranna kawka!Zapraszam do pisania!
Milego dzionka :-):-):-)

Ja takze witam was z poranna kawka:tak:.Pogoda zapowiada sie slicznie,wiec pewnie pol dnia spedzimy na dworze.Wczoraj Dominik mial obcinane wloski i teraz mam lysolka w domu:-p.

Noelia-Tak jak napisala Justyna,nie potrzebujesz zaswiadczenia.Teraz maja takie sposoby ze wszystkiego sie dowiedza.

Justyna170979-Pisz co tam u ciebie i jak tam Alex:-):tak:

Katarzyna_s-Jak tam zabawa na kregielni minela i jak Weronika przezyla rozlake z rodzicami:confused:.

Przepraszam ze kazdej nie odpisuje.Pozniej przeczytam porzadnie watek i nikogo nie pomine:tak::-D.A teraz biore sie za porzadki i przygotowanie obiadku na pozniej:-p.

reklama
Witajcie
Ja tylko na chwilke bo mała zasneł wiec chwila relaxu ale zaraz za sterte prasowania trzeba sie zabrac wiec koniec luzuuuuuuuuuu:zawstydzona/y:i tak w kólko ciagla na pełnych obrotach hi hi a jeszcze dzis po raz pierwszy od 8 miesiecy mam klientów do strzyrzenia stresuje sie jak bym pierwszy raz obcinała hi hi:szok: no kochane chrzest juz zaltwiony 30 marca mój mały diabełek zostanie czystym i niewinnym aniołeczkiem:-) ha ha w przenosni rzecz jasna:-):-) bo do anioła to jej duzo brakuje:tak:
kurcze troszke sie stresuje bo wszystko pozalatwiana a paszportów jeszcze nie ma hmmmmmm w sumie tydzien jeszcze maja mam nadzieje ze dojda:-(bo jak nie to masakra...................przez weekend rozmawialismy z moim na temat mojej pracy bo bardzo bym chciała wrócic do normalnej pracy :tak:5 dni w tygodniu po 8h ale bez pomocy kogos nie dam rady bo nie mam z kim małej zostawic:zawstydzona/y: wiec wpadlismy na pomysł ze na rok sprowadzimy tu tesciowa:szok: sama w szoku jestem ze sie zgodziłam ale coz chyba dam rade a tymczasem mój sie zaczoł wczoraj zastanawiac czy dobrze robi hi hi:-)bo mamy takie plany ze chcemy tu byc jeszcze moze z 4-5 lat i wracamy do Polski i przez ten czas chciałabym urodzic jeszcze jednego bobaska i uzbierac na własna firme w polsce no ale niestety jak ja nie zaczne pracowac normalnie to nigdy marzenia nie zrealizuje wiec z dwojga złego wole te tesciowa chociaz wiem ze nie raz bedziemy sie spierały ale co tam :-):-)nie bede sie z nia patyczkowała:-)ok lece ale sie rozpisałam jak dam rade i sił starczy to wieczorkiem postaram sie wam wszystkim odpisac:-) buziole

Do góry