reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

reklama
no Monia, bliżej niż dalej;)...
Wiola, śliczna suknia i buciki, naprawdę! bardzo gustowna, Monika, może stylistka powinnaś zostać:D

Monika,znalazlam ta liste ze szpitala NMH,w ktorej podaja co powinnas ze soba przyniesc,przepisze calosc;-)
Useful items include:
3 nightgowns(front opening if possible to facilitate skin-to-skin contact with your baby), dressing gown, slippers, 2 bath towels, 1 hand towel, 1 face cloth or water spray(bardzo przydatne),1 bra(nursing bra), toilet requisites,shower cap, 2 packets of maternity sanitary towels,breast pads(if breastfeeding),biro.
For baby:-) Babygros or baby gowns, vests,2 medium towels, single-use nappies,cotton wool balls, jar of petroleum jelly,cardigan.

Dzieki za liste. Zaraz spraedze torbe czy aby na pewno wszystko z listy w niej jest :)

Sukienke Wioli wybral jej Kuba. Ja dzisiaj tylko oblecialam z nia reszte sklepow zeby sprawdzic czy nie ma nic innego . I wiecie co? w okresie swiateczno - sylwestrowym wszystko czarne, czerwone i fioletowe. Wiola chciala jasna sukienke i niestety maly wybor. Albo jakies takie krotkie, albo rozmiarow nie bylo. Naprawde ciezki wybor. W tej Wiola wyglada naprawde ladnie .i ja tylko potwierdzilam wybor jej przyszlego meza :)
Ale co ja z nia mialam >.....:-). Nielatwa kobieta do tego typu zakupow :)
Najwazniejsze ze sie udalo.

Hehe, to mówisz, że Wiola taką wybredną klientką jest?:D Prawdziwa kobieta, hihih. Tylko podziwiać jej przyszłego mężulka za cierpliwość:D
Cos Yeti nie daje znaku życia, neta tam nie ma czy co...:eek:
Mam nadzieję, że u niej wszystko ok i że już się obżera swojskim polskim żarciem:D

cześć laski, u nas dziś zakupowo-kawiarniany dzionek, w Cafe en Seine byliśmy, tam gdzie nasze pierwsze babskie spotkanko się odbyło; )

Juz się nie mogę doczekać środy:D Zrobię dla Was tym razem sałatkę z gyrosem, ostatnio pierwszy raz robiłam i okazała się hiciorem-może ją znacie?:) Kurczak, kaousta pekińska, kukurydza, cebula, majonez, ogórki korniszone, keczup, mniammm:)

Ostatnia edycja:
reklama
uuu aine to ja chetnie zjem choc na diecie jestem!!!ja tez sie niemoge doczekac spotkania z wami i z anulka.
a pijemy cos haha ania ty bedziesz miec mamae to mozesz
ale dzisiaj mam ochote na ,,,,,ciasteczko

Do góry