reklama
ja rodziłam na Józefowie i także polecam, rozchodzi się o to na kogo się trafi
Ja też potwierdzam, rodziłam na józefowie, pojechałam tam z bólami i przyjęli mnie na oddział chociaż wtedy dyżur miał szpital na Tochtermana. I pomimo tego zaopiekowali sie mną tak jak tego potrzebowałam czyli nie zostałam sama sobie
jakie piękne USG
Goniasobol, niewiele się dzieje bo pewnie większośc z nas wychodzi z podobnego założenia że skoro mało się dzieje to nie ma co pisać
Pochwalę się, że w drodze druga córcia - fajnie. jakoś ciężko idzie nam wybór imienia, może coś podrzucicie?
małalinka my też jesteśmy na etapie wybierania mebli, tzn. kuchnia już się robi, ale kanapa, komoda i coś do Mai pokoju trzeba znaleźć, a przeprowadzka tuż tuż, strasznie się cieszę.
Malwina, Ewelina-to moje typy na dziewczynkę my tez jesteśmy na etapie wybierania poszczególnych rzeczy do mieszkania....
Hej Kobietki,
jestem tu nowa, tak więc witam
mam pytanko, jestem w 34 tyg ciąży no i wiadomo... coraz bliżej i święta i poród heh.. i tak się zastanawiam, gdzie lepiej rodzić, wiadomo opinie podzielone, ale chciałam zapytać o warunki w tym nowym budynku na tochtermana, tam bym chyba chciała, tam pracuje moja gin no i jakoś tak się już przyzwyczaiłam do tej myśli. No ale wchodze na strone tego szpitala a tam zero wiadomosci na temat co wziąć ze sobą, jakie są sale itd.. nie wiem czy mam iść wcześniej odwiedzić ten szpital? co z położną? czy wcześniej sobie "załatwić" czy jak... poradźcie mi
mam pytanko, jestem w 34 tyg ciąży no i wiadomo... coraz bliżej i święta i poród heh.. i tak się zastanawiam, gdzie lepiej rodzić, wiadomo opinie podzielone, ale chciałam zapytać o warunki w tym nowym budynku na tochtermana, tam bym chyba chciała, tam pracuje moja gin no i jakoś tak się już przyzwyczaiłam do tej myśli. No ale wchodze na strone tego szpitala a tam zero wiadomosci na temat co wziąć ze sobą, jakie są sale itd.. nie wiem czy mam iść wcześniej odwiedzić ten szpital? co z położną? czy wcześniej sobie "załatwić" czy jak... poradźcie mi
Suzi86
Fanka BB :)
ja polecam Józefów, ale wiesz, wszystko zależy od tego na kogo w szpitalu trafisz przeważnie się wybiera ten, w którym się ma lekarza prowadzącego, ale nie musi tak być jeśli chcesz sobie "załatwić" położną to wtedy się jej spytaj co tam potrzeba na tochtermana, ale raczej wszystko, za darmo tam nic nie dają ;p ale ja akurat jestem przeciwna takiemu "załatwianiu" ;p na stronie Józefowa jest lista i możesz się nią podeprzeć na józefowie myją noworodki w parafinie, jeśli tego nie chcesz to weź co tam akurat masz przewidziane, pamiętaj, że zimą w szpitalach jest ciepło i raczej nie bierz grubych kaftanów dla dzieciątka (ja rodziłam późno zimą, kiedy na dworze było -20 stopni ;p) ah i polecam zamiast tradycyjnych kaftaników wziąć bodziaki rozpinane jeśli nie będą obcisłe to nie będą przeszkadzały kikutowi pępka to z doświadczenia, bo kaftany nie zapinane w kroku będą się maluszkowi zwijać na plecach ;p jeśli zamierzasz brać tantum rosa to polecam Ci zabrać małą butelkę z rozpylaczem, tak jak do psikania kwiatków, łatwiej pod prysznicem się tym psikać w miejscach intymnych niż przemywać ręką ;p na porodówkę polecam klapki jak pod prysznic takie gumowe, bo można je łatwo umyć, chyba, że nie zamierzasz ich zabrać z powrotem do domu na józefowie dają ligninę, ale lepiej mieć też swoje podkłady, bo nie każdej pasuje sama lignina, ja polecam podkłady poporodowe z firmy Seni
szpital masz prawo odwiedzić, zwiedzić porodówkę, jeśli akurat jest wolna;p
powodzenia i dużo sił i zdrówka życzę
szpital masz prawo odwiedzić, zwiedzić porodówkę, jeśli akurat jest wolna;p
powodzenia i dużo sił i zdrówka życzę
Hej Kobietki,
witam najgorsze stresy teraz przed Tobą ja rodziłam na Józefowie, jestem bardzo zadowolona. Jeśli nie ma żadnej informacji na stronie szpitala to na pewno jest tego mnóstwo w internecie co zabrać ze sobą. Połozna po porodzie mnie prosiła tylko o kilka pieluszek, żeby zostawić, no i w szpitalu maja jubla na punkcie wietrzenia pomieszczeń czy to lato czy to zima więc może jedno coś cieplejsze sobie weź "swojej" połóżnej nie miałam.
mamuśki, żyjecie?
mam pytanko do mam starszych już dzieciaczków, jakie sanki są lepsze, drewniane czy te metalowe?
gdybym jak kupowała teraz to kupiłabym metalowe z oparciem z drewnianym siedzeniem i do tego ocieplacz. No ale kupowalismy sanki w pospiechu, są drewniane i jakos tak mnie ta jakość nie powala...z drugiej strony wydać tyle pieniędzy i tak mało korzystać? (niestety u nas pod blokiem jak odśnieżają to skrobią aż do chodnika i z wyprawy na sanki nici Ogólnie u nas sanek dużo nie używamy, natomiast całą zeszłą zimę przeszalelismy na takich siedzonkach, jabłuszka czy coś takiego u nas się sprawdza ale jak mieszakcie gdzieś gdzie nie odśnieżają do płyt chodnikowych to zainwestuj
K
kes114827
Gość
Hej, nie było mnie bo net do d...poza tym odnalazłam wątek dzisiaj, nie wiem czemu powiadomienia o nowych postach do mnie nie docierają z innych wątków mam, z tego zanikły...? Subskrypcję mam włączoną, więc to jakiś inny błąd...
Zdecydowałam, że będę rodzić (cc) na Tochtermana,,, po wysłuchaniu wszystkich za i przeciw jednak tam się wybiorę za tydzień
skierowanie dostałam (w razie czego) w środę, ale jak nic się nie będzie działo to do przyszłej środy mogę poczekać skurczy nie mam, rozwarcia nie stwierdzono, serce Jasi bije jak dzwon
goniasobol - kolejna Dziewuszka będzie Gratuluje
Zdecydowałam, że będę rodzić (cc) na Tochtermana,,, po wysłuchaniu wszystkich za i przeciw jednak tam się wybiorę za tydzień
skierowanie dostałam (w razie czego) w środę, ale jak nic się nie będzie działo to do przyszłej środy mogę poczekać skurczy nie mam, rozwarcia nie stwierdzono, serce Jasi bije jak dzwon
goniasobol - kolejna Dziewuszka będzie Gratuluje
Ostatnio edytowane przez moderatora:
małalinka1
Zaangażowana w BB
goniasobol gratuluję dziewczynki! ja też zawsze chciałam miec 2 córki, ale zobaczymy czy coś z tych planów wyjdzie. Mi sie podobaja imiona: Kasia, Małgorzata i Agata hehe
kessi wielki dzień przed Toba, trzymam kciuki zeby było bombowo! grudzien to moj ulubiony miesiąc,sama jestem z grudnia i wtedy rodzą się najmądrzejsze dzieci;-) więc doczekaj do grudnia a nie pożałujesz.
Suzi ja np mam sanki dla Agatki drewniane z metalowym oparciem i tymi płozami, ale one to są jeszcze po nas samych i mają 30 lat, niejeden zakret na kuligu przezyły i nawet nie rozklekotały się. Więc poszukaj czegos mocniejszego zeby na wiele lat starczyło.
Jak tam u was przygotowania do świąt , mikołajek? macie upatrzone prezenty dla dzieci? ja juz wiem że kupimy klocki takie większe K2 do układania,małpke ze śpiewającym brzuszkiem ma kupic chrzestna, a babcia jakieś rajtuzki, ubranko itp. Więcej klamotów nie będziemy małej narazie gromadzic. Teraz ma faze na oglądanie Krecika, Misia Uszatka i Bolka i lolka więc brat kupił jej juz zapas płyt na dvd.
A co do świątecznych porządków to tradycyjnie- na ostatnia chwilę. Miałam myc okna dzis ale mi się odechciało:-)
kessi wielki dzień przed Toba, trzymam kciuki zeby było bombowo! grudzien to moj ulubiony miesiąc,sama jestem z grudnia i wtedy rodzą się najmądrzejsze dzieci;-) więc doczekaj do grudnia a nie pożałujesz.
Suzi ja np mam sanki dla Agatki drewniane z metalowym oparciem i tymi płozami, ale one to są jeszcze po nas samych i mają 30 lat, niejeden zakret na kuligu przezyły i nawet nie rozklekotały się. Więc poszukaj czegos mocniejszego zeby na wiele lat starczyło.
Jak tam u was przygotowania do świąt , mikołajek? macie upatrzone prezenty dla dzieci? ja juz wiem że kupimy klocki takie większe K2 do układania,małpke ze śpiewającym brzuszkiem ma kupic chrzestna, a babcia jakieś rajtuzki, ubranko itp. Więcej klamotów nie będziemy małej narazie gromadzic. Teraz ma faze na oglądanie Krecika, Misia Uszatka i Bolka i lolka więc brat kupił jej juz zapas płyt na dvd.
A co do świątecznych porządków to tradycyjnie- na ostatnia chwilę. Miałam myc okna dzis ale mi się odechciało:-)
reklama
K
kes114827
Gość
małalinka1 - Jasia sama chyba czeka do grudnia póki co dalej nic się nie dzieje, jutro wizyta u gin i szpital. I decyzja kiedy cc
wybrałam szpital na Tochtermana,,, zobaczymy,,,
Delicjanka - witaj
wybrałam szpital na Tochtermana,,, zobaczymy,,,
Delicjanka - witaj