reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam!!!

zakupki w miscie zrobione. tylko kaloszkow na niunke nie moglam kupic, bo nie bylo nr. ze starych juz dawno wyrosla, a ja sie nie zroientowalam:szok::zawstydzona/y:

obiadek ugotowany, niunka spi, aj odpoczywam:-D

my niestety wyjeżdżamy w tą sobotę i wracamy w nastepna niedzielę

odpoczywajcie i szerokiej drogi!

moj trzylatek na antybiotyku niestety, za to niemowlak zdrowy uff...

zdrowka dla starszaka:tak:

Melduję się i ja.
Mnie pasuje ta sobota,ale następna już nie za bardzo.Jeżeli trudno będzie się nam zgrać co do soboty,to może któregoś dnia na tyg.Chyba nie ma co robić takich dalekosiężnych planów spotkaniowych bo i tak jesteśmy zależne w znacznym stopniu od kapryśnej pogody.Postawmy na spontaniczność.Co Wy na to?
Buziole!

my-mamy niepracujace mozemy byc spontaniczne, ale obawiam sie, ze pracujace nie z abardzo:no:

ylko żeby była ta pogoda bo mi tu koledzy w pracy kraczą że będzie lało:dry:łobuzy:-p

tez tak slyszalam:-:)cool2:

reklama
donkat ja widziałam ładne i tanie kalosze w Pepco przy Śląskiej. A ja sama kupowałam sobie dziecięce w Realu bo noszę rozmiar 35.
Dziękuję za zaproszenie, ale chyba wcześnie rano przyjadę albo późnym wieczorem jak będzie mały ruch i pewnie w dodatku kupię nawigację :-D
-j- oj, nie śmigam bo jeszcze na warsztacie, dziś wymieniono rozrząd i te wszystkie filtry i oleje, ale już jutro jedziemy do babci na wieś, i mam nadzieję że sobie poplewię warzywa.
netka1 ja tam mogę w zasadzie w każdej chwili, byle bym tylko odrobinę wcześniej wiedziała. Odpada mi tylko 25-ty bo mam wesele i być może za tydzień sesję zdjęciową. A na dzień roboczy to mój M się bardzo ucieszy, bo wtedy sobie spokojnie wyjdzie na tenisa :-)
A jak Ty się czujesz w te upały? Nogi nie puchną? Ja pamiętam że bez rajstop przeciwżylakowych to było bardzo ciężko w ubiegłym roku, a byłam dopiero na półmetku ciąży.
niekat udało się coś zrobić z ząbkiem Oliwii?
Pewnie jesteście już spakowani.
A jedziecie w dzień czy w nocy? Bo my planujemy wyjazd pod koniec lipca i chyba wybierzemy się w nocy bo drogi bardziej puste, a przede wszystkim nie jest tak gorąco. Wy zadbaliście o atrakcje dla dzieci:-) a my mamy zamiar wybrać się na Przystanek Woodstock, bo byliśmy już kilka lat z rzędu i w tym roku też nie chcielibyśmy przegapić. Zwłaszcza że to moje rodzinne strony i będziemy u rodziny a na koncerty to tylko z doskoku.Na pewno chcielibyśmy być na koncercie Dżemu ,Voo Voo, Guano Apes i jeszcze kilku innych np Carrantouhill tylko nie wiem jak nam się to uda z Antośkiem. W ubiegłym roku kopał mnie w brzuszku a upał był tak niemiłosierny że M chodził butelką wody i nas polewał.
I każdego roku obowiązkowo kupujemy tam z dziewczynami biżuterię i jemy jedzenie u Hare Kryszna.Ale mi się zebrało na sentymenty :-)
A ja dziś byłam znów u dentysty i czekają mnie jeszcze co najmniej dwie wizyty:-( przez karmienie piersią zęby mi lecą w zastraszającym tempie. Mam zapytać pediatrę czy mogę dodatkowo przyjmować wapń bo ja już znów leczę zęby które raz leczyłam po porodzie :-(
W dodatku Antoś ma znów napad ząbkowania i biedaczysko marudzi nawet przy piersi. Dałam mu na noc syropek przeciwbólowy żeby choć trochę pospał bo w dzień spał tylko dwa razy po 15 minut.
Dziś też odebrałam telefon z reklamacji z wykasowanymi numerami( bo zielonego pojęcia nie miałam że wszystko mi skasują), tak więc bardzo proszę o Wasze numery
A z dobrych rzeczy to jutro jadę pomóc teściowej w ogrodzie a później na jagody i maliny :-)

Witam się z ranka!
filwinko
wiesz jeżeli chodzi o zęby to mnie tez jakoś szybciej się teraz psują,mimo że jeszcze nie karmię.W pon idę na wizytę,coś tam pod starym wypełnieniem się dzieje i boleśnie doskwiera.Kurczę boję się bez znieczulenia,a w ciąży boję się je brać.
Nogi mi jakoś nie puchną,ale upały mnie dobijają.A tu jeszcze trzeba spacerować z Kubkiem i pchać wózek.Masakra.Na spacerki wychodzę rano i póznym popołudniem gdy jeszcze i już nie ma skwaru,ale i tak się rozpływam.
A Antośowi smarujesz dziąsełka jakimś żelem?U nas pomagał dentinox.Biedactwo musi się tyle nacierpieć:-(.
Fajnie że macie gdzie i teraz już czym pojechać w wakacje.A takie koncerty-świetna sprawa!Korzystajcie ile się da!

Donkat ja myślę że i z tymi pracującymi mamami da się jakoś dogadac co do spotkania.Dorotka i niekat już się kiedyś zapowiadały że w jakieś tam dni robocze mogą.Może się uda.Co szkodzi spróbować?

niekat jeszcze raz "szerokiej drogi"

Pozdrawiam cieplutko.

witam!!!

dzis i jutro mamy grille imieninowe P:-)
powolutku wszystko przygotowuje, ale cche jednak na ostatnia chwile, zeby sie nie psulo na tym cieple

donkat ja widziałam ładne i tanie kalosze w Pepco przy Śląskiej. A ja sama kupowałam sobie dziecięce w Realu bo noszę rozmiar 35.

ale ze mnie traba:baffled::baffled:bylam w Gamie w Boti, ale do Pepco nie zajrzalam:angry:

A jak Ty się czujesz w te upały? Nogi nie puchną? Ja pamiętam że bez rajstop przeciwżylakowych to było bardzo ciężko w ubiegłym roku, a byłam dopiero na półmetku ciąży.

a mnie nie dokuczalo puchniecie, a w sumie to koncowka ciazy przypadla na samo lato i upaly

my mamy zamiar wybrać się na Przystanek Woodstock, bo byliśmy już kilka lat z rzędu i w tym roku też nie chcielibyśmy przegapić. Zwłaszcza że to moje rodzinne strony i będziemy u rodziny a na koncerty to tylko z doskoku.Na pewno chcielibyśmy być na koncercie Dżemu ,Voo Voo, Guano Apes i jeszcze kilku innych np Carrantouhill tylko nie wiem jak nam się to uda z Antośkiem. W ubiegłym roku kopał mnie w brzuszku a upał był tak niemiłosierny że M chodził butelką wody i nas polewał.
I każdego roku obowiązkowo kupujemy tam z dziewczynami biżuterię i jemy jedzenie u Hare Kryszna.Ale mi się zebrało na sentymenty :-)

przypomnialas mi stare mlode lata...:-)
bylam raz ze znajomymi na Woodstock w Żarach. bylo super!
choc chyba juz wyroslam z tego typu imprez. wczoraj nawet bedac w miescie widzialam plakat i sobie o tym mylsalam:-D

A ja dziś byłam znów u dentysty i czekają mnie jeszcze co najmniej dwie wizyty:-( przez karmienie piersią zęby mi lecą w zastraszającym tempie. Mam zapytać pediatrę czy mogę dodatkowo przyjmować wapń bo ja już znów leczę zęby które raz leczyłam po porodzie :-(

uuuu, to paskudnie z Twoimi zebami:-(

:-)

Witam się z ranka!

Nogi mi jakoś nie puchną,ale upały mnie dobijają.A tu jeszcze trzeba spacerować z Kubkiem i pchać wózek.Masakra.Na spacerki wychodzę rano i póznym popołudniem gdy jeszcze i już nie ma skwaru,ale i tak się rozpływam.

oj, Ty masz podwojny ciezar do dzwigania:tak:

Dzień dobry!:-)
Zaglądam aby życzyć Wszystkim mamusiom słonecznej,radosnej i udanej niedzieli.:tak:
Buziole!!!

Hej kobietki. Jak tam po weekendzie?
My w sobotę wydawaliśmy dary w Caritasie a potem pojechaliśmy do teściów i udało mi się popielić w ogródku :-) I w zasadzie dzień zleciał.
Wczoraj też prawie cały dzień na wsi. A z planów leśno łąkowych wyszło tylko zbieranie jagód. I wieczorem Antoś dostał swoją pierwszą kaszkę z jagodami.
I po raz pierwszy od kilku tygodni obudził się w nocy tylko raz do karmienia :-)
A dziś cały dzień spacerowy. Teraz też czekam tylko aż mój Grubcio się obudzi i pójdziemy na rowerek :-)
To co z tym spotkaniem?

Donkat miłego wyjazdu życzę.Może u mamy zastaniesz lepszą pogodę.

A ja właśnie zabieram maluchy na przechadzkę po kałużach.Wyjrzało słonko więc może by całkiem przyjemnie.

Jejku a co tu taaakie puchy?Chyba zostałam sama na naszym wąteczku.Buuuu.

Donkat wyjechała, niekat wyjechała, -j- nie ma netu i już myślałam że sama z sobą będę pisać ;-) Dobrze że jednak nie jestem sama :-)
A dziś się rozminęlyśmy z -j-. Tylko że ja gapa nawet nie zauważyłam :zawstydzona/y:
Dziś za to zauważyłam że Antośkowi widać ząbek :-) a obok dziurkę w dziąśle więc pewnie oba wyjdą bardzo szybko :-) I dobrze, bo mi znów w nocy dał popalić.

reklama
Do góry