reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Hura! W końcu kupujemy auto:-)
Aż nie mogę uwierzyć , że po tylu miesiącach poszukiwań jutro staniemy się właścicielami czterech kółek innych niż wózek dziecięcy.
W związku z tym nie mam czasu podrapać się po nosie, dlatego też forum tylko podczytuję i wio dalej.
Antoś chyba ma jakiś skok rozwojowy bo od kilku nocy nie śpi inaczej niż z cycusiem w buziaku i z tego powodu wstaję niewyspana i połamana bo śpię na boku okręcona dookoła Antka.
W dodatku noce są tak duszne że i tak się kiepsko śpi.
W weekend pojadłam sobie jogurtu żeby sprawdzić jak tam Antośka alergia no i oczywiście jest cały wysypany.Tak więc nadal dieta bezmelczna , ale wiem przynajmniej że jak zgrzeszę to skończy się to wysypką a nie wielką kolką. Wytrzymałam prawie 7 miesięcy to i jeszcze kilka wytrzymam :-)

donkat
dobrze że już jesteś :-)

Frunę spać!

reklama
Dzień dobry!
Filwinko
ciesze się że wreszcie się Wam udało.:tak::-)Gratuluję zakupu!
A te kilka miesięcy bez mleczka jakoś zlecą,najgorsze za Wami.Dobrze że Antosia nie męczą już te paskudne kolki.

Donkat super że urlop się wam udał i nawet złapaliście trochę słonka.A Julitce kupcie taki ogromniasty basen i będzie miała namiastkę morza.Lepszy rydz niż nic.;-)

A gdzie reszta forumowiczek?Hallo!!!

Wygląda na to że dziś będzie ładny dzień-mam nadzieję że i tydzień i miesiąc!
Może uda nam się w końcu spotkać na zabawie w piaskownicy.Oby miało to miejsce jeszcze w czasie wakacji,bo pózniej to u mnie będzie krucho z wolnym czasem.No chyba,że Krzyś okaże się istnym aniołkiem :tak: i będzie dawał dobry przykład starszemu bratu;-).

-j- my własnie dwa lata temu kupilismy nasze Volvo za 7000 zł ale od wujka wiec nie zdarł z nasz więcej niz musiał:tak:ale pocieszę Cię ze moii koledzy z pracy którzy jeżdżą po auta do niemiec mówia ze ceny spadaja i wystaczy troszke poczekać a bedza jescze tansze.Oni jeżdżą po zamówione auta, np klient mówi zę chce takie i takie do takiej ceny i oni mu je przywożą jesli takowe znajdą.Na miejscu maja ludzi którzy je wyszukują i w ogóle.teraz sporo jest takich ludzi:tak:na pewno cos znajdziecie:tak::-)
filwinka Wam gratuluje ze macie juz wybór za soba i teraz tylko pozostaje cieszyc sie nowym nabytkiem jak juz formalności pozałatwiacie:tak::-D
no i dzisiejsza noc była okrutna i dla nas.Marcelek wiercił sie i marudził od 2.00 bo najwyraxniej było mu gorąco i duszno - raczej an pewno i i ja to odczuwałam nieznosnie:dry:dzis go ubieram do spania jak Amelkę - w samych bodach:tak::-D

Hej.
No i kupiliśmy autko :-) Już się nim nawet wybraliśmy do babci i mimo że nie jeździłam kilka lat to całkiem fajnie się jechało i jakoś stracha nie miałam ;-)
Kupiliśmy w końcu volkswagena polo kombi. Ma w zasadzie wszystko czego szukaliśmy prócz klimatyzacji niestety, ale ma szyberdach i nawiew całkiem dobrze sobie radzi.Daliśmy 8800 plus opłaty, czyli wyszło nas ok 10500 ale do wymiany jeszcze wiadomo pasek rozrządu, filtry, oleje tak że jeszcze ok tysiąca poleci. Teraz to chyba będę ćwiczyć jazdę po nocach po pustych ulicach ;-)
-j- Antoś śpi w rampersie ale dziś też go chyba położę w bodziaku i to najlepiej na ramiączkach. Ja go przykrywam tylko pieluszką ale i tak ją skopuje i śpi odkryty. A wczoraj wybraliśmy się do lekarza, żeby Antka zważyć i pokazać to uczulenie i przy okazji pytałam o to jak wygląda Antka zasypianie i sen w nocy. Bo Antoś przed zaśnięciem odstawia cały teatrzyk. Podnosi pupę, wędruje po całym łóżku, raczkuje, gada i w ogóle jest hiperaktywny. A jak zaśnie to pośpi dwie godzinki i potem reszta nocy już przy cycu. No i pani pediatra powiedziała że takie jego prawo i do roczku może mieć ochotę się przytulać nawet jak idzie spać najedzony.
A wczoraj wybraliśmy się też do znajomych i Antoś pluskał się takim dmuchanym baseniku i potem odreagowywał przed snem i nam pokazywał jak pływa :-)
donkat humor się poprawił trochę?
niekat zadowoleni jesteście z volvo? Słyszałam że to jedno z najbezpieczniejszych aut.
dorotka.1 ja nie pracuję a często mi brak czasu ;-)

A jak się już tak chwalę to się jeszcze pochwalę że Antoś od kilku dni mówi do każdego a ty a na pieska woła Adzia. I zdążyłam już złapać pięć razy kupkę do nocniczka ale oczywiście Antoś zrobił je nieświadomy tego że to do nocnika a nie w pieluchę.Ale niech się przyzwyczaja.

o tak!bardzo jestesmy zadowoleni z naszego Volvo:tak:juz wiemy na 99% ze jak bedziemy zmieniać w przysżłosci to tez na ta marke.Sa mega wygodne (każdy kto nim jechał to potwierdza) i w ogóle super się nim jeżdzi.teraz wymienilismy rozrząd i nabilismy klime rpzed wyjazdem wiec będzie jeszcze przyjemniej:tak:jedyny problem jaki jest z nasyzm autkiem i przez co kolega mechanik nie kupiłby Volvo to dostępnośc części.jak do VW, opla, fiata czy audi jest tego w kazdym sklepie i warsztacie do oporu tak do volvo trzeba poszukac.
ale my oboje mieliśmy zawsze faze na nietypowe modele więc nie zamierzamy zrezygnowac hihih;-)no i bezpieczeństwo to jednak podstawa:tak:a ta marka zawsze kojarzyła mi sie z najwyższa renoma pod tym względem:cool2:

witam!!

upal mnie wykancza a czasu brakuje na wszystko:szok:roboty huk:szok:

W weekend pojadłam sobie jogurtu żeby sprawdzić jak tam Antośka alergia no i oczywiście jest cały wysypany.Tak więc nadal dieta bezmelczna , ale wiem przynajmniej że jak zgrzeszę to skończy się to wysypką a nie wielką kolką. Wytrzymałam prawie 7 miesięcy to i jeszcze kilka wytrzymam :-)

a duzo zjadlas? moze mniejsza ilosc by mu nie zaszkodzila?

Donkat super że urlop się wam udał i nawet złapaliście trochę słonka.A Julitce kupcie taki ogromniasty basen i będzie miała namiastkę morza.Lepszy rydz niż nic.;-)
.

mamy taki duzy basen. wlasnie wczoraj go wyjelismy. musze jeszcze ostatecznie sprzatnac i naleje dzis wody. tylko wiem, ze wtedy to juz nigdidze sie nie rusze, bo niunia nie ebdzie chciaal wyjsc:szok::-D

hejka :-)
Jestem i ja. Wchodzę , czytam ale pisać jakos mi się nie chce.:zawstydzona/y:

donkat ale ci dobrze... Ja po raz pierwszy wyjechałam na wakacje 3 lata temu. I tak mielismy jeździć, ale... niuńka dołączyła do naszej rodzinki. Właśnie o tej porze dokładnie rok temu wiedziałam , że już jestem w ciąży.:tak::-)

A my dziś do amfiteatru jedziemy na koncert charytatywny coroczny. Dostaliśmy bilety z Łukasza pracy. Będzie kabaret - Łowcy kropka B i jakiś znany zespół.:-)

jak humorek wroci, to bedziesz pisac, taaak?;-)

Amelka wazniejsza, niz wakacje, choc te kazdemu sa potzrebne

udanego koncertu!:-)

calusy dla wszystkich,pracy mam kupe a czasu za malo:-)

wniosek z tego, ze ludzie maja coraz slabsze zeby:-D:-D

Hej.
No i kupiliśmy autko :-)

A jak się już tak chwalę to się jeszcze pochwalę że Antoś od kilku dni mówi do każdego a ty a na pieska woła Adzia. I zdążyłam już złapać pięć razy kupkę do nocniczka ale oczywiście Antoś zrobił je nieświadomy tego że to do nocnika a nie w pieluchę.Ale niech się przyzwyczaja.

gratuluuuje i czekam na dowiedziny:-)

Antos dorosleje w oczach!

Wygląda na to że przed nami kolejny upalny dzień :-( Ja lubię ciepło ale nie aż tak!
-j- to taka troszkę rocznica :-) Uściskaj Amelkę. Widzisz macie już komplet i teraz tylko czekać aż znów będziecie wyjeżdżać na wakacje :-)
A jak było na koncercie? Wszystkim się podobało?
donkat dziękuję , jak sobie tylko odświeżę technikę jazdy to przyjeżdżamy z Antosiem popluskać się w baseniku :-)
Jogurtu zjadłam całkiem sporo, ale dopiero drugiego dnia. Nie chodziło mi o to żeby sobie pojeść, tylko żeby sprawdzić czy będzie reakcja z Antka strony. No i była :baffled:
dorotka.1 no jak wszystkim po ciąży tak się sypią zęby to ja współczuję nadmiaru pracy. Ja od porodu chodzę do dentysty co najmniej co miesiąc i jeszcze ze dwie wizyty mnie czekają. (następna jutro :oo:)
niekat a jak tam stosunki z mamą? Dogadałyście się jakoś?

reklama
cześć dziewczyny

ja tak przelotem, jestem z moimi maluchami u rodziców ... moj straszak mi sie chyba rozchorowal po chrzcinach, szukam namiarow na pediatre Pana Zbigniewa Dziwisza super specjalista slyszalam noi jezdzi z wizytami po domach....
bede wdzieczna jesli podacie mi namiary...

Do góry