reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Witajcie.
Cieszę się że pierniczki Wam smakują , ja swoje musiałam głęboko schować bo M buszuje po nocach w poszukiwaniu słodyczy :-)
Dziś po raz pierwszy od urodzenia Antosia jestem wyspana :-) grzeczny chłopiec poszedł spać o 20 i obudził się dopiero o 23.30. Karmienie co prawda trwało dwie godziny , ale za to jak zasnął ok 1.30 to znów pospał do 4.30 tak więc udało mi się posapać dwa razy po dwie godziny :-) oby już mu tak zostało.
Widzę też że każdy jego dzień wygląda inaczej, każdego dnia więcej czasu spędza na obserwacjach świata, oglądaniu rączek i mruczeniu. Tata jest z tego bardzo zadowolony, kładzie sobie wtedy małego na brzuszku i kangurkują :-)
-j- wyślę dziś M po zakupy i każę mu kupić koperek do śledzi, tylko czy one mogą tak długo stać żeby wytrzymały aż do świąt, czy lepiej je tuż przed świętami?
Miłej soboty życzę :-)

reklama
-j- Twoje śledziki też smakowicie brzmią.Mniam,mniam.

yyhhmm, tez mi "smakuja' :-D:-D

dziś pod M1 (od praktikera) stały sanie z reniferami i elfy robiły darmowe fotki dzieciom.Do odebrania w piatek przyszły - nie wiem czy jutro tez będą stali ale jak któraś będzie na zakupach chyba warto podejsc i zobaczyć.Oliwii zrobili (ze mną heheh) i była przeszczęsliwa :-D

szkoda, ze my nie bedziemy mieli blysku flesza:-(

Dzien doberek.

U mnie dzis szaro, buro i ponuro :baffled: Nocka w koncu uplynela nam na blogim snie. Jedrek wysmarowany, naszprycowany Eurespalem , spal jak aniolek :tak:

Dzis moj maz poszedl do pracy :confused: wiec czeka mnie kolejny nudziarski dzionek :confused:

Milej soboty Wam zycze!

fajnie, ze malemu lepiej.
duzo takich nudziarskich dzionkow masz? jak tam, zaklimatyzowalas sie juz na dobre? masz jkaichs znajomych, zktorymi mozesz spedzac czas?

Witam ;)

Męża nie ma, dzieci u babci (na 13 mają iść na urodzinki do kuzynki ),a ja przed kompem.

to sa warunki do leniuchowania, idealne:-D:-D

ja juz obrobiona, mala spi, wiec wieczorek wolny.

milego weekendu kobietki!!!

Witam na chwilkę.
Chyba nas dopadły problemy z brzuszkiem , bo od wczoraj Antoś pręży się i wygina i nic nie może zrobić, a każdy bączek poprzedzony jest płaczem. Kupiliśmy mu wcześniej sab simplex ale jeszcze się wstrzymamy bo dziś ma przyjść położna i może ona coś poradzi, póki to tylko zaparcie a nie kolka. A obawiam się że to alergia na mleko , bo prócz tego wychodzą mu drobne krostki na ciele.
Poza tym u nas całkiem dobrze, M dostał zwolnienie na opiekę nad żoną, więc pomaga jak może :-) myślę że do końca roku nie wróci do pracy bo zostało mu też całkiem sporo urlopu, tak więc chyba damy radę z organizacją świąt. Tylko nadal nie bardzo wiem co na te święta zjem :-) póki co wymysliłam rybę na parze, i makaron z odrobiną maku, i zrobiłam też sobie takie gotowane klopsiki z indyka. I chyba upiekę sobie tort z samego biszkopta na urodziny :-)
Miłego dnia życzę :-)

oj oj - oby Antos jednak sie uchował od alergii:tak:mój Marcel się z nia męczy wiec wiem co to znaczy:-(biedulek nawet herbatniczka nie moze wciagnac bo zaraz jest truskawkowy na buzi:zawstydzona/y:moze połozna coś doradzi.dziciaczki czesto mają problemy w tym wieku z kupka i czasem wystaczy podac koperek ale bo to co kupiliście i przechodzi bo kolek tez nie życzę:no:
fajnie ze masz pomocnika przy sobie:tak:
ja dzis idę z moim Smykiem do alergologa.Wizyte mamy o 12.10 więc sie urywam z pracy wczesniej.Może sie cos rozjasni w sparwie jego przykrej i pernamentnej wysypki:-(no i od razu sie umówie do ortopedy ze swoją struną bo mi wszytsko w neij siada i stawy tez sprzypia.... starosc idzie czy jak:-p:confused:

Cześć dziewczynki!

Filwinko
mam nadzieję że to nie alergia tylko zwykłe potówki.Na brzuszek nam pomagała woda koperkowa i espumisan(Kuba miał okropne kolki)Dodatkowo pediatra przepisała mu Debridat i to chyba działało bo był spokojniejszy.Masowanie brzuszka,okłady z ciepłej pieluszki i podbinanie nóżek do brzuszka też polecam.U małego kolki ustąpiły ok 4 m-ąca.Ale u Was to może tylko problem z kupką.Oby.
Daj znać co powiedziała położna.
Z tymi kluskami z makiem to może jeszcze się wstrzymaj.Mi odradzano bo ponoć nawet mała ilaść maku zle wpływa ma maleństwo.Ale tak jak pisała -j-barszczyk domowej roboty nie zaszkodzi.Ja też słyszałam że karmiącej mamy nie obowiązuje post.

-j-tylko się nie przeforsuj przy tym sprzątaniu.I nie wdychaj oparów farby,bo mogą zaszkodzić dzidzi.Ale narobiłaś mi ochoty na te słodkie bułeczki.Ja zawsze lubiłam te od Cholewy.A dziś w zamian zrobię nam placuszki z jabłkami.Też dobre.

Właśnie zabrałam się za porządki bo Kuba zasnął.Zmieniłam firanki a teraz najgorsze dla mnie ścieranie kurzu z szaf i regału.Małżonek postanowił nocą że zrobi nam na Święta fajny prezent i właśnie pojechał po duuuuży telewizor.Huuuurra.

reklama
Do góry