reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Radomia :-)

reklama
Witam jestem mama 3 dzieci ,2 w wieku szkolnym i synek prawie dwuletni
niedawno wróciłam do Radomia .Szukam pracy w charakterze opiekunki
mogę przyprowadzić z przedszkola ,szkoły,popilnować popołudniami czy wieczorami

Rachel, ja polecam dermatolog Annę Korczyńską-Roguś, przyjmuje w domu na Józefowie prywatnie, świetna babka i zna się na tym co robi :)

Chciałam też się przywitać, jestem mamą prawie 2 letniego chłopca :) Mieszkamy na Michałowie i szczerze mówiąc nie miałam okazji poznać jeszcze żadnej mamy, prócz chwilowych rozmów np. w piaskownicy :)

A jeśli chodzi o ginekologa, to szczerze polecam A. Wręczyckiego :) Przemiły pan i naprawdę dobry specjalista, zna się na wszystkim ;)

hej dziewczyny, ale długo nie pisałam, się pozmieniało:) gratuluję dziewczynom rozpakowania się:) śliczne dzieciaczki:)
Małalinka, tak pomyślałam, piszesz, że długo pracujesz może Mała jest taka marudna bo brakuje jej kontaktu z Mamą?

u nas tez szykują się zmiany, planujemy wysłać Dawida do szkolnej zerówki, mam nadzieję, że sobie poradzi:) o wiedzę i umięjętności sie nie boję, martwi mnie tylko jak się odnajdzie w nowym środowisku, z nowymi kolegami.

Rachel, nie znam dobrego dermatologa w Radomiu, nie miałam do czynienia.

Ostatnia edycja:
Witam,
chyba tu jeszcze nie pisałam ale się odezwę. Ze mnie taka radomianka z doskoku przez ostatnie lata, ale jednak bywam ;-) Do czasu wyjazdu na studia całe życie na Michałowie, Se87Lena może jesteśmy sąsiadkami? :-p
Przy okazji widzę że podałaś namiar na dermatolog, to dermatolog dziecięcy? Moja Maryśka ma problem z buźką, muszę się udać do specjalisty, planuję wizytę prywatną więc fajnie, gdyby to był ktoś z powołania a nie dla kasy. Dużo kosztuje wizyta?

Maryśka ma 4 miesiące, więc jeszcze trochę zanim pójdziemy do piaskownicy, póki co odwiedzamy dziadków w Radomiu i pod Radomiem, najbliższa podróż na święta, przy okazji ochrzcimy w końcu naszego Bąbla.

Jak Marysia pozwoli mamie częściej pisać, to będę do Was częściej zaglądać, bo póki co działam na grudniówkach (choć Mery się pospieszyła i dotarła do nas już w listopadzie, "pierwsza grudnióweczka") a i tam nie zawsze mam jak odpisać... ale postaram się być i z Wami :-)

Miłego dnia, babeczki :tak:

Vivienne witaj :) jesli chodzi o dermatolog to mysle, ze zna sie ogolnie na tym co robi, niezaleznie czy problem u dziecka czy doroslego :) proponuje zadzwonic i zapytac ;) Mieszkasz w Poznaniu czy w Radomiu?

Jak na razie mieszkamy w Poznaniu, ale w Radomiu bywamy co jakiś czas. Teraz jedziemy na święta, będziemy ze 2 tygodnie.

Dzięki za namiar na dermatologa, może uda się ją odwiedzić przy okazji. A masz do niej jakiś numer tel. może?

hej mamuśki,
wróciłam do pracy, teraz nawet po 12 godzin pracuję. Mały już chyba się przyzwyczaił do braku nie tyle mamy co cyca, chociaż jak wracam do domu to jest zmasowany atak, tak samo w nocy. jednak nadal zupek z mięskiem nie chce jeść, mleka mm również. Koleżanki powiedzcie, kiedy dziecku można zaserwować coś na zwykłym mleku krowim? jakoś słabo przybiiera mi na wadze, to pewnie dlatego że tak mało je.
co do dr Golińskiego- na początku ciąży wyszły mi wysokie wyniki toxoplazmozy, stwierdził że już przechorowałam tą chorobę przed ciążą.. na 2 miesiące przed porodem trafiam do innej lekarz która od razu skierowała mnie do warszawy do zakaźnego szpitala na badania. Tam dr nie potrafiła ocenić czy chorowałam czy nie. czy dziecko będzie zdrowe czy nie.. ile stresu sie najadłam to moje.. ach było minęło.

jestem teraz na etapie kupowania fotelika samochodowego 9-36 kg. jaki najlepiej wybrać? w sklepie polecają recaro, a Wy macie jakieś doświadczenia?

o dr Roguś słyszałam dużo dobrego, więc warto pójść na wizytę.

reklama
Edyta a w jakim wieku masz dziecinę? Łatwo znosi rozłąkę z mamą?

My niedługo też będziemy szukać fotelika 9-36 kg, także jak już zrobisz reasearch i coś wybierzesz, podziel się :-)

Jutro mamy szczepienie, ale małej coś furczy w nosie, ciekawe czy nas nie odroczą, ale mam nadzieję, że osłuchowo będzie czysto. Chętnie się dowiem ile mój kluseczek waży :-)

Na diecie malucha się nie znam zupełnie, my jeszcze na piersi, ale już trzeba się zainteresować, muszę zapytać czy już wprowadzać gluten, czy się wstrzymać jeszcze?

Do góry