reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

ano bo ja w tych koszach grzebałam to może i dlatego kiepskie.
renatkanuta koszulka nocna do karmienia z allegro: malgosiaz_zz, patrzyłam teraz to 32 zł juz kosztuje ale chyba 8 zł zwykła przesyłka pocztowa.

reklama
Małalinka , dziekuje :) od malgosia_zz zamawiałam kilka rzeczy ciążowych ;D zadowolona jestem z nich wiec pewnie piżamkę tez zamówię :)

to fajnie, ja niestety dopiero pod koniec ciąży na nią trafilam wiec bardzo sie nie obkupiłam:-). i patrzylam teraz na butelki tommee tippee,za jedną 150 ml w kimexie dałam 25 zł a na allegro po 12.5zł-i z przesyłką taniej wychodzi niz w tym sklepie ale jaja! Popatrz po aukcjach czasem mają przy butelkach albo laktatorach wysyłkę gratis-tak miałam przy butelkach Avent kiedys.

spadam prasowac,może się jakiego seriala obejrzy przy okazji:-)

renatko ja wszystkie butelki, smoczki, etc etc to sobie na allegro zamówiłam, a mam butelki Tommee Tippee 150 i 240, potrzebowałam szybko jakieś do kaszki i kupiłam w sklepie osiedlowy Canpol balonik dużą za 19 zł i po 2 tyg skalę szlag trafił i jak tu podawać bez skali?? teraz zamówiłam na alle NUka first chosie, ze smoczkiem do kaszki i uspokajaczem...
do kimexu lubię czasem wyskoczyć bo lubię sobie pooglądać hehe albo jak musimy kupić komuś prezent...

hej no ja tez mam butelki z allegro aventu i tt,a jedną canpol dużą szklaną za 7 zł i to głównie mojej mamie służy(bo kiedyś to tylko szklane były...itp i ona lubi szklane więc niech już ma i dziecko nią przepaja:-D ) Narazie jest w dobrym stanie no ale to przeciez szklana :-D

Coś dziwnego sie stało dziecku mojemu-karmie ją co 5 godz! rano o 8 ,potem o 13 i o 18, a po wieczornym karmieniu już spi i to bez lulania,odkładam do łózeczka,daje smoka i usypia grzecznie na 8 godzin. czy to normalne dla 2-miesięcznego niemowlęcia? aż sie nudze przy niej,upiorę,ugotuję i jeszcze seriale oglądam bo w dzien grzecznie w wózku leży i się przygląda. A i jeszcze książkę przeczytałam:szok: swoją drogą bardzo fajna-Babska misja, polecam
Jednak dziwi mnie jej rzadkie jedzenie,czy tak ma byc???

Trochę dziwne dla takiego szkraba małego, ale może tak ma po prostu i jej starcza jeść co 5h, jeśli jest zdrowa itd. Mi położna mówiła, że w dzień dziecko powinno jeść co 3h i trzeba je budzić na jedzenie a w nocy dać odpocząć i niech śpi ile chce. Ale pewnie ile ludzi tyle opinii, bo dzieci też różne. U mnie to tak wygląda, że w dzień robi drzemki po 30-40 minut a w nocy przesypia od ok. 21 do 8 rano a cyca dam raz tak na pół śpiąco i dalej śpi. Już jest bardzo ciekawski i szkoda mu w dzień marnować czas na sen jak się tyle dzieje :)

Witam!
Nareszcie super pogoda, Wecik ma katar ale na szczęście nie musimy w domciu siedzieć. Jutro już mężulcio przyjedzie tak mi się tęskni mała na wszystko mówi tata...
Mojemu dziecku tak się na dworze spodobało, że codziennie jest afera jak do domu idziemy. A na placu zabaw strasznie naśladuje starsze dzieci na wszystko chce wejść itp..itd. Oj!dziewczyny dobrze mi tu na wsi... na ogrodzie wszystko kwitnie pachnie sielskie życie..
Pozdrawiam!

Dzień dobry!
gosiula u nas też powrót do domu zawsze wiąże się z krzykiem!:-D
dziewczyny zazdroszczę wam takich "śpiących" dzieci:-D,moja Majeczka ma prawie 2 latka, a w nocy budz się wiele razy.... a potem ląduje w naszym łóżku, kiedy ja się wyśpię?
pozdrawiam

Hej dziewczyny!!
dawno mnie nie było...jakoś tak czasu nie mam...
ale piękna pogoda nareszcie!!!:-) a moja kochana córeczka bierze antybiotyk niestety:( a wszystko za sprawą kleszcza z którym przyjechała po weekendzie u dziadków :-( bylysmy u lekarza i profilaktycznie zapisala antybiotyk zeby czasem boreliozy się nie nabawić:szok:
z innych nowosci to musze pochwalic moja córe że lata wreszcie bez pampersa i w domku i na spacerach...i w dzien śpi tez bez pieluszki... tylko na noc zakladam...i tu pytanie do goni- czy majusia przesypa cala noc bez pampera?czy to wogole mozliwe? bo nie wiem czy nadal zakladac czy moze i na noc nie dawac...
Pozdrawiam was cieplutko:-)
małalinka ale Ty masz dobrze z twoim maleństwem ;-) jeśli przybiera ok na wadze to napewno dzidziusiowi wystarcza jesc tyle ile je. mi polozna tez cos tam mowila o budzeniu ale ja nie budziłam małej do jedzenia- karmilam wtedy kiedy chciala i najwazniejsze bylo aby prawidlowo przybierała na wadze.

reklama
Hej!
edit rzeczywiście dawno Cię tu nie było:tak:, gratulacje dla Paulinki! a jeśli chodzi o noc bez pampersa, to u nas to było tak, że przed tym jak oduczałyśmy się pieluch, Maja już dosyć długo budziła się z suchym pampersem. Tak wogóle to dlatego zaczęłam ją odpieluchowywać, ale jak Paulinka jeszcze siusia w nocy to chyba musisz jej zakładać, no chyba,że wstaje z suchą pieluchą

Do góry