reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Dziewczynki a gdzie w Radomiu jest Pepco ?:>

ubranek troche zamówiłam na allegro - od radomskiego sprzedawcy :) kilka sztuk kupiłam w sklepach i wlasnie chce sie do Pepco wybrac :)) jak cenowo w Pepco ? bo jeszcze nie miałam okazji być ;D

reklama
Witam!
renatkanuta pepco jest na staroopatowskiej koło targu i stokrotki. Niestety nie kupowałam tam niemowlęcych ubranek.
Właśnie przyszły ubranka dla Wenci są naprawdę super dobrej firmy, a niedrogie.
I po weekendowym zjeździe, udało mi się jestem zwolniona z 3 przedmiotów nie muszę na nie chodzić, ale jest też i ta gorsza część zjazdu mam matematykę i to egzamin z tego czarna magia normalnie.
Pozdrawiam!

oo to niedaleko mnie ;D! :))

A mogę zapytać, gdzie zamawiałaś ubranka dla córci ?

Macie prócz allegro jakieś sklepy internetowe warte polecenia ?

renatkanuta nie me tam ubranek dla niemowlaczków tylko dla dzieci od roku.
Ja kupowałam prawie wszystkie ubranka w hurtowni, a teraz to body kupuję w sklepie tu gdzie mieszkam bo są dobre jakościowo.
A wózeczek kiedy kupujesz? Ja normalnie uwielbiam oglądać wózki dla dzieci aż mi się drugie dziecię zamarzyło.....

ale wlasnie jakiś czas temu w Pepco koleżanka kupowała pajacyki i body, myslalam ze moze i wradomiu bedzie ten sam asortyment :(

po wózeczek mamy jechac w czerwcu, pod koniec maja kupujemy łózeczko przemeblowujemy pokój :D pozniej z brzuchem po broda bedzie mi cięzko, wiec mamy się wziąc za to na dniach ;D

ogolnie to mimo tych poradników na necie to nie bardzo wiem ile czego kupić. mam kilka sztuk bodziaków z dł rekawem (56, 62), mam polspiochy, mam 2 kaftaniki, mam z krókim rekawem body (56). ile czego poleciacie tak z praktyki ? ile pieluch tetrowych - bo normalnie to uzywać bedziemy jednorazowe. ale jestem zielona, az wstyd ;)

Gosiu a podpowiedz mi coś o dobrych, fajnie zaopatrzonych hurtowniach ? można tam detalicznie kupować ? czy musze isc i za konkretną kwote kupić ? Gdzie jest jakas warta polecenia hurtownia :> ?

Renatka pepco jest też w Galerii Gama na Mireckiego i w obu sklepach są ubranka dla niemowlaków, wiem na 100% bo kupowałam. Można trafić dużo fajnych rzeczy za małą kasę.

Pieluch tetrowych mam 20, używam do wszystkiego, jak dziecię uleje czy coś i mi starcza tyle, kaftaniki są trochę słabe bo się na plecach podwijają, ale miałam 6szt r.62 to zakładałam. Najlepsze body i pajacyki, ale pajace takie całe rozpinane na przodzie bo się niewygodnie przez głowę wkłada inne. Dobre też są body z krótkim rękawem pod bluzeczki.

Ostatnia edycja:
rachel ja tez z pepco mam parę rzeczy, no body to porażka ,porozciągały się, czapeczki i skarpetki sie trzymają, bluzeczki tez.
renatkanuta najlepiej jak masz po kilka szt spiochow i kaftaników na poczatek z dł rękawem, bo w krótkim dziecko Ci zmarznie, chyba ze bedziesz jeszcze bluzeczke z długim na to zakładała. Ja miałam 4 pary spiochów + kaftaniki na 56 i 62 i to zupełnie wystarcza, po narodzinach dostaniesz tyle ze nie nadąrzysz zakładac. A potem to juz body dobrze zakładac pod spód spiochów czy pajacyków bo nie podwijaja sie do gory. posciel do łozeczka , karuzele i pare rzeczy kupowalismy w hurt na tartrcznej-ceny detaliczne, niewiele taniej wychodzi. rozki po jednym praniu sie zmechaciły tyle ze kosztowały 30 zł ,ładne pózniej widziałam na wojska polskiego w kimexie ale za 80 zł.
pieluchy tetrowe kupowałam na allegro od sprzedawcy r_p77, po 1,3zł ,20 szt i tyle w zupełnosci starczy do wycierania buzi czy do lekarza na podłozenie. tanie miał tam rzeczy, nie wiem jak teraz. od jednej babki kupiłam koszulki do szpitala dla kobiet karmiących-bez guzików,rewelacja,słuzą cały czas,pózniej ci napisze nazwe sprzedawcy jak odnajde.

małalinka moje body z pepco się lepiej trzymają niż te z 5.10.15 co kupiłam, ale w pepco trzeba też szukać i te lepsze brać bo w koszach są przemieszane z chłamem ;-)i najlepiej zaglądać co jakiś czas bo się nieraz pójdzie i wszystko poprzebierane jest...

reklama
dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi Kochane! jestem bardzo wdzieczna! :)) Fajnie, ze jest to forum - doświadczone mamy pomagają wejsc w dziecięcy swiat świeżynkom ;D

Do góry