reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Gratuluje!!!!!!!!!! :) to piekne co piszesz :)))) ale fajowo ;D

Dziewczynki a ja znów ide do Was z pytaniem- na co zwrócić uwagę przy wyborze wózka ? czy wielofunkcyjne się sprawdzają ? pomóżcie :)

reklama
Ja mam jupera fx wielofunkcyjny ale i tak musiałam kupić lekką spacerówkę , nosidełko ma beznadziejny materiał dziecko się poci szczególnie w lecie bo nie przepuszcza powietrza ogólnie zwinny po lesie rewelacyjny ale i ciężki jak bym teraz kupowała to inny!!!!! podobno X lander jest ok ja mam spacerówke z x landera i jestem zadowolona . Fajny jest wózek z przekładana rączka teraz na pewno bym taki kupiła bo jak jest słonce to zmieniasz pozycje rączki a nie ciągniesz wózek za sobą.

Hej dziewczynki ostatnio wiele się u mnie dzieje i nie mam czasu zaglądać za forum ;-((
Witam nowe koleżanki!!!
Wczoraj wyprawiałam mojemu synkowi roczek - ale ten czas szybko leci...

Ten brak czasu wiąże się także z podjęciem się przeze mnie udziału w pewnym projekcie. Już niedługo tj. 2 kwietnia rusza serwis oferujący atrakcyjne zniżki na wybrane zakupy, usługi i inne w Radomiu. Strona internetowa serwisu to: www.korzystny-kupon.pl Zapraszam do odwiedzania i wyszukiwania atrakcyjnych promocji dla siebie!!!! Bonus na start!!!

O promocjach będę was informowała na osobnym wątku - zgadzacie się?
Postaram się znaleźć także oferty dla dzieciaczków i mamusiek :-))

Pozdrawiam,

hej hello ale piękna wiosna znów zawitała mam nadzieje ze tak już zostanie .
Ja dziś wykorzystałam ostatni dzień kiedy moj tato u mnie był i pomyłam sobie wszystkie okna troszkę się napracowałam ale taka pogoda daje kopa !!!!
A mamuśki pewnie spaceruja i na forum nie maja czasu . Jak jutro też będzie tak ładnie to biegniemy na targ a później może jakis rodzinny relaks obiadek na mieście i spacerek po parku zobaczy sie jeszcze jutro

Hejki poniedziałkowo!

sewa ja też jestem nauczycielką:-), oj! trudno o pracę w naszym zawodzie:tak:

Witam koleżankę po fachu ;-)

Hej dawno mnie nie było i mam nowine
Agatka ur.16.03 g.7.40 ,3360g 55cm. Cudowne maleństwo:-)
Poród był szybki,coś niesamowitego ,o 1 w nocy dostałam silnych skurczy,o 4 przyjęi nas na porodówkę i polożna mówi -Prześpij sie troche ,to jeszcze zejdzie.Pochodziłam po oddziale,pozwiedzałam bo byłam sama do porodu tak że nawet światła nie paliły dla mnie:-D o 7 wpakowałam sie spowrotem na łózko,położna do mnie -O matko pełne rozwarcie! No i wtedy poszłooo, w sumie 2 etap porodu to 25 min,parte nie były takie straszne jak to sie osłyszałam,mała wyskoczyła migiem choc główka była wysoko cały czas. Połozne super, w sumie było ich 5 ,pomagały bardzo, na koniec przyszedł lekarz luknął tylko i mówi ze nic tu po nim i czekał az urodze. Potem szycie raz dwa,akurat był dr Stępniewski super chłop:-) do niego chyba zaczne chodzic.
Mała była cały czas ze mną na brzuchu az do przewiezienia na sale. Cdn bo musze leciec pa!!!

Ogromniaste gratulacje :tak::tak::tak: Niech niunia rośnie zdrowo i przynosi rodzicom wiele radości :tak:

Dziewczynki a ja znów ide do Was z pytaniem- na co zwrócić uwagę przy wyborze wózka ? czy wielofunkcyjne się sprawdzają ? pomóżcie :)

Dla mnie priorytetem jest przekładana rączka, bo pchanie lub ciągnięcie wózka bo świeci słońce.... koszmar. I jeszcze pompowane koła, bo nasze chodniki są koszmarne i na zwykłych trzeba się nieźle nakombinować, żeby gdzieś dojechać :eek:

J Fajny jest wózek z przekładana rączka teraz na pewno bym taki kupiła bo jak jest słonce to zmieniasz pozycje rączki a nie ciągniesz wózek za sobą.

Dokładnie :tak::tak::tak:

O promocjach będę was informowała na osobnym wątku - zgadzacie się?

Nie rozumie :no: jak to na osobnym wątku???? Na forum jest dział z ogłoszeniami i tam jest miejsce na ogłoszenia itp. :tak::tak::tak:

Ja dziś wykorzystałam ostatni dzień kiedy moj tato u mnie był i pomyłam sobie wszystkie okna troszkę się napracowałam ale taka pogoda daje kopa !!!!
A mamuśki pewnie spaceruja i na forum nie maja czasu . Jak jutro też będzie tak ładnie to biegniemy na targ a później może jakis rodzinny relaks obiadek na mieście i spacerek po parku zobaczy sie jeszcze jutro

Fajnie, że udało Ci się okna umyć :tak: Oby jutrzejszy relaksik rodzinny wypalił :tak::tak:

U nas ciepło, miło i przyjemnie. Wczoraj byliśmy nad morzem.... obiadek poza domem po długim spacerku smakował jak nigdy :tak: A dziś buszowałam po sklepach. Dopadła mnie wiosenna głupawka ciuchowa ;-):tak::-D

Miłego wieczorku życzę!

Ostatnia edycja:
Hej:)
pogoda nie za ciekawa pochmurno i zimy wiatr ja korzystam ze mały spi i jem sniadanie i biore sie za prasowanie a pózniej moze spacerek

hej
mamy mało czasu ostatnio,malutka dała popalić w niedziele w nocy po całodziennych odwiedzinach i dziś w nocy dopiero byl spokój,dla takiego noworodka to za dużo bodźców jak na pierwszy raz, niestety nie wszyscy to rozumieją..
Co do porodu to bardzo polecam szpit Tochtermana mimo ze trafiliśmy jak był tępy dyzur to przyjęli nas bez problemu. Z opieki przy porodzie jestem nawet zaskoczona,mogłam skorzystać z piłki,prysznica,polożna masowała mi plecy,rozmawiała ze mną,pytała się gdzie pracuje i czy znam różne jej kolezanki:tak: miał byc poród rodzinny ale wysłałam męza o 4 do domu bo kilka godzin miało zejść ,ale jak akcja szybko zaczęła się o g.7 tak już nie zdążyłam zadzwonić:-) Główka schodziła w dół w strasznym tempie i postanowiły mnie naciąc,słyszałam tylko krojenie i nagle Kuleczka była już na moim brzuchu,potem lekarz tłumaczył dlaczego nacięcie było,ze dziecko w takim tempie by mnie rozerwało, ale założył 2 szwy na zewnątrz i praktycznie po robocie było.
Co do bólu to zastanawiam sie dlaczego te kobiety tak się drą,dla mnie to bardziej był wysiłek niż ból,czasem jak przychodziłam z pracy to byłam bardziej zmęczona. Jak wychodziliśmy to na oddziale dosłownie zawalenie było,na dostawkach kobiety leżą,i głównie chłopaki się rodzą, my byłyśmy wyjątkiem-będzie wybór kawalerów w przyszłości:)
Tatuś jak zobaczył córkę to się popłakał w drzwiach,potem na sali znowu,i nosi ją do tej pory i całuje. Mała je coraz więcej,po karmieniu musze jeszcze ściągać pokarm bo mnie rozsadza dosłownie,zamiast wkładek laktacyjnych pampersa będę wkładac.:-p

Dziewczyny od kiedy swoim maluchom zaczęłyście dawać kropelki witaminkowe?czekamy na wizyte położnej i już mam coraz więcej pytań a jej nie ma i nie ma.

My wit k Nie dawaliśmy bo mały od początku był dokarmiany a d od 5 tyg jakoś . Ja miałam cięcie wiec tak naprawdę nie wiem co to poród

reklama
hej
mamy mało czasu ostatnio,malutka dała popalić w niedziele w nocy po całodziennych odwiedzinach i dziś w nocy dopiero byl spokój,dla takiego noworodka to za dużo bodźców jak na pierwszy raz, niestety nie wszyscy to rozumieją..

Skąd ja to znam... choć minęło już prawie 6 lat do końca życia nie zapomnę jak zaraz po przyjściu do domu ze szpitala zwaliła mi się rodzina męża i zupełnie nie skrępowani siedzieli pół dnia :baffled: W końcu powiedziałam mężowi, że jak ich nie przegoni to ja to zrobię..... oszołomy :-p no i przegonił ich :-p

Co do porodu to bardzo polecam szpit Tochtermana mimo ze trafiliśmy jak był tępy dyzur to przyjęli nas bez problemu. Z opieki przy porodzie jestem nawet zaskoczona,mogłam skorzystać z piłki,prysznica,polożna masowała mi plecy,rozmawiała ze mną,pytała się gdzie pracuje i czy znam różne jej kolezanki:tak: miał byc poród rodzinny ale wysłałam męza o 4 do domu bo kilka godzin miało zejść ,ale jak akcja szybko zaczęła się o g.7 tak już nie zdążyłam zadzwonić:-) Główka schodziła w dół w strasznym tempie i postanowiły mnie naciąc,słyszałam tylko krojenie i nagle Kuleczka była już na moim brzuchu,potem lekarz tłumaczył dlaczego nacięcie było,ze dziecko w takim tempie by mnie rozerwało, ale założył 2 szwy na zewnątrz i praktycznie po robocie było.
Co do bólu to zastanawiam sie dlaczego te kobiety tak się drą,dla mnie to bardziej był wysiłek niż ból,czasem jak przychodziłam z pracy to byłam bardziej zmęczona. Jak wychodziliśmy to na oddziale dosłownie zawalenie było,na dostawkach kobiety leżą,i głównie chłopaki się rodzą, my byłyśmy wyjątkiem-będzie wybór kawalerów w przyszłości:)
Tatuś jak zobaczył córkę to się popłakał w drzwiach,potem na sali znowu,i nosi ją do tej pory i całuje. Mała je coraz więcej,po karmieniu musze jeszcze ściągać pokarm bo mnie rozsadza dosłownie,zamiast wkładek laktacyjnych pampersa będę wkładac.:-p

Dziewczyny od kiedy swoim maluchom zaczęłyście dawać kropelki witaminkowe?czekamy na wizyte położnej i już mam coraz więcej pytań a jej nie ma i nie ma.

Super, że poród przebiegł sprawnie i szybko.... tez nie potrafię zrozumieć tych krzyczących wniebogłosy kobiet, no ale każda z nas jest inna, ma inny poziom bólu.... Ja zamiast wydzierania postawiłam na skupienie się na tym, żeby jak najszybciej pozbyć się tego przeokropnego bólu. Rodziłam 3, 5 godz. Więc chyba nieźle się skupiałam :tak::-D
Co do witamin, to jak ja urodziłam, to podawało się dziecku tylko wit D. Teraz podobno jest inaczej. A po położną, to możesz zadzwonić do swojej przychodni i się o nią upomnieć :tak:

Agi oby spacerek udało się zaliczyć :tak:

Do góry