reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

15 -16 ja przytyłam 27 kg teraz ważę 7 mniej niz przed ciążą i żadnego roztępu no tylko na biuście kilka drobniutkich wiec głowa do gory

reklama
ja mam okrągłe 20 kg , jak dłużej będę wysiadywać bobasa to mi przybędzie napewno parę kilo. A tak na początku ciąży sobie mówiłam ze 10 kilo przytyje i ani wiecej- akurat haha gadaś to se można:-D dieta mniej żreć nie dla mnie.

małalinka ty się nic kilogramami nie przejmuj! a z brzusiemi tak napewno wyglądasz ślicznie...a potem szybko kilogramy zgubisz;-)
ja tam też waze tyle co i przed ciaza i to bez wiekszego wysilku to osiagnelam...duzo spacerkow z wozkiem i po sprawie :-Di zadnego rozstepu- ale ja to nawet w ciazy nie mialam ani jednego wiec nie mialo co zostac. jakas taka elastyczna byłam:-D
co do pieluch olenka nie stosowalam tych z rosmanna wiec sie nie wypowiem ale ostatnio po raz pierwszy kupilam dada biedronkowe. Do tej pory były najczesciej pampers, czasami happy i huggies.
Teraz na dzien jak daje to dada a do spania huggisy takie z kubusiem puchatkiem- sliczne są:-)i nocniczek oczywiście za dnia :-)
powiem ci ze te dada calkiem fajne sa- mieciutkie, elastyczne boczki mają i wklad aloesowy w srodku ( taki jak w pampers zielony środeczek). nic sie nam do tej pory nie działo zeby jakies podraznienia czy cos-no ale w koncu moja to juz duza dziewczyna jest:-D
poza tym co nie przypuszczalam nawet dada maja pozytywną opinie instytutu matki i dziecka- jesli ma to jakieś znaczenie;-) a co do usg to tak jak gosiula dostalam skierowanie od pediatry.
gosiula zdrowka zycze!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki!
Zaglądam do was póki Majunia śpi, dziś usnęła bezproblemowo, bo w wózku na spacerku, ale najważniejsze, że śpi, wczoraj jak się nie przespała na dniu, to później była nieznośna. O 20.30 ledwo patrzyła na oczy, ale nie chciała iść spać, usnęła na siedząco, przed tv, prześmiesznie to wyglądało:-D. Swoją drogą to straszny uparciuch się robi z tej mojej córy! Teraz to słyszę ciągle : niechće, sama, moje :szok::-D
gosiula mam nadzieję, że przegoniłaś choróbsko, zdrówka życzę
małalinka a ty jeszcze nie rozpakowana?:-) a kilogramami się nie przejmuj,od razu w szpitalu zostawisz z 8 kg, a jak będziesz karmić piersią, to dieta też zrobi swoje:tak:
P.S Ale dziś przepiękna pogoda, oby tak dalej!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam was cieplutko!

czesc dziewczynki :D

wpadam rzadko, bo brak czasu, wybaczcie :*

wczoraj bylam na usg 3d/4d w Gravmedzie (wykonywał lekarz z instytutu łódzkiego)
cos niesamowitego! uslyszelismy bicie serca malenstwa, moglismy patrzec jak fika koziolki. dr sprawdzil polozenie wszystkich narzadów, poniewaz coraz wiecej dzieci nie ma nerek w zyciu płodowym i ciąza musi byc przerwana. Bobas ma wszytsko na miejscu :D

obecnie mierzy 63 mm i waży 65 gram :D

no i na 80 proc dziewczynka :d ja wogole bylam pewna ze to siusiak ale dr powiedzial, ze siusiak sterczy do gory a to jest łechtaczka i skierowana jest w strone kostek :D

niesamowite ... dźwięk bicia serca malenstwa zapamietam do konca zycia. oboje zapamietamy!! ;-)

renatkanuta gratuluję dziewczynki,jeszcze troche i zacznie Ci się szał sukieneczek,ja troche żałuję ze nie robiłam tego Usg tak dla własnej ciekawości,zasugerowałam się poniekąd doktorką z pracy że to takie cuda na kiju no a potem na Usg zwykłym mi wychodził raz chłopczyk , raz dziewczynka, ale ostatecznie dziewczynka:-):-) lepiej wiedzieć na czym się stoi i czy wszystko w porządku.
goniasobol jeszcze w jednym kawałku jestem,wczoraj zaalarmowałam męża rano że chyba rodzimy a on tylko-''Dzisiaj to nie,do poniedziałku się wstrzymaj,co?"
Ale skurcze narastały tak że słaniałam się na nogach więc pojechaliśmy na ostry dyżur. Doktor nic nie stwierdził ,mówi ze jeszcze troche i żeby poleżec do tego czasu w domu.
Na dokładke okazało sie że na narutowicza jakiś gronkowiec się wyhodował i zatrzymują noworodki na oddziale,masakra tego tylko brakowało:wściekła/y: ale z dwojga złego lepszy taki gronkowiec niż paciorkowiec.

Małalinka mi to badanie poleciła moja gin, w sumie lepiej wczesniej wykryć, gdyby cokolwiek miało się dziac. aczkolwiek ja jestem od początku dobrej mysli, ze dzidzia będzie zdrowa :)) dla zdrowia dziecka warto wydac kazda kase, tym bardziej, ze do gin chodze na nfz to takie badanie spokojnie mogliśmy pokryć finansowo.
Rozbroił mnie tekst Twojego męża, faceci są genialni ;D

Dzień dobry.
Moje dziecko jest dziś chwilami NIEZNOŚNE! płacze o wszystko,a najbardzej o wyjście na dwór, a byłam z nią na spacerze ze 2godz!:szok::szok: Teraz śpi, mam nadzieje,że wstanie z lepszym humorem. Ogólnie mam dziś zły dzień, nic mi się nie chce, jakiegoś doła złapałam, niewiedząc czemu?!
A pogoda rzeczywiście super! Szkoda, że od jutra ma się to podobno zmienić:no:
Spadam, żeby nie zarażać was moim jędzowatym nastrojem.

reklama
U nas też dziś nieznośnie ciągle płacz o byle co i tylko mama i mama na spacerku też dziś byliśmy :) Kurcze szkoda ze ta pogoda się zmieni buuu ale nich szybko przyjdzie ciplutka wiosna

Do góry