reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

witam, agacjone piszę pracę inżynierską a studiuje na Politechnice na ochronie środowiska, prace już całą oddałam i wczoraj właśnie dzwonił mój promotor,że sprawdził i pojechałam, mam teraz tylko jakieś drobne poprawki i wnioski do zrobienia, a bronić się będę ze wszystkimi koło maja,czerwca bo niestety nie udało mi sie załatwic tak wcześnie obrony z resztą jednak lepiej bo jakby mi tak przyszło się teraz bronić (bo taki termin chciałam) to bym chyba ze stresu padła:/
pogoda do bani a ja znow muszę zaraz wyjść odebrać paczkę z apteki DOZ

reklama
witaj agacjone dawno Cię nie było, oczywiście wiem gdzie jest Wsola:-), dobrze, że z twoim synusiem wszysto oki, z dziećmi to zawsz coś się dzieje! Choćby nie wiem jak by się je pilnowało, to i tak coś zbroją!
Moja córa dziś walczyła ze mną, gdy chciałam ją uśpić,no i wygrała, po godzinie dałam sobie spokój, bo brakło mi już cierpliwości:rofl2:. Czy wam też czasem brakuje cierpliwości, czy tylko ja jestem taką wyrodną matką?
martuś fajnie, że pracę masz już gotową, ja broniłam się w czerwcu, pracę miałam dużo wcześniej gotową i bardzo byłam z tego zadowolona, bo miałam luz.Jak pracę masz, to obrona to już formalność, przynajmniej ja tak miałam.
gosiula23rex, dobrze, że z Twoim okiem już wszystko wporządku,
edit znalazłaś sanki?

Witam!
Weronika śpi tata ją uśpił więc mamy trochę spokoju bo już była bardzo zmęczona i nie dało się z nią wytrzymać.
goniasobol też mam tak czasem z małą przy usypianiu tylko chyba to ja jestem wyrodną matką bo nie daję za wygraną. Raz tak zrobiłam i później nie mogliśmy z mężem dać rady nawet wieczorem wpadała w spazmy. Jest mi jej szkoda jak płacze, ale przecież nie robię jej krzywdy.
A my kupiliśmy sanki w kolorino za 64 zł z groszami są super polecam bo w hipermarketach wydają mi się gorsze a kosztują ponad 78 zł.
Może jutro uda się do domciu pojechać bo dziś męża póśili o 13 z pracy bo nie mają ogrzewania- wymiana grzejników na zimę czy coś tam równie abstrakcyjnego!

Nasza Majeczka usnęła już o 20.30, teraz przestawiłam ją na wcześniejsze usypianie właśnie mniej więcej o tej porze. I zasypia sama ,tylko siedzę koło niej, ale 5-10 minut i śpi, a jak usypiała z nami, to wariowała przynajmniej godzinę i zsypiała koło 23. Teraz chociaż mam trochę wolnego wieczorem.
gosiula23rex, kolorino jest na ul. 1905 roku, tak? a jaki jest nr ulicy?
Dobranoc

goniasobol tak na ul.1905 roku 1/9
U nas wieczorem zazwyczaj mała pada po skończeniu butli z mlekiem , a jej usypianie polega na siedzeniu w pokoju a jak wstanie tp ją kładziemy nie mówiąc nic do niej. Raz jest łatwiej raz trudniej ale lepsze to niz lulanie na rękach!
Muszę Wenci kombinezon kupić a nigdzie nie ma takich jak ja chcę znalazłam dziś jeden różowy za 200 zł to nie aż taki drogi, ale nie był do końca taki jak chciałam i mam problem.
Idę zrobić kompiu i lulu. Dobranoc!

hejka
i znowu sypie:szok::szok: i nas zasypie

moj kuba uspypia pzy butli....raz od razu raz sie musi powiercic poskakac i pada ze zmeczenia..ale w naszymłóżku potem go przenosimy do łóżeczka...teraz śpi bozewalam go dzis o 6.40 bo do rodzicow przyjechalam na weekend i teraz odsypia..

gosiula23rex
ja tez szukam kombinezonu boz tametego roku juz tylko tylko..bylam w coccodrillo ale masakra ceny...250zł....:szok::szok: w zyciu tyle kasy nie dam....w pepco bylam ale marny wybor..chyba wszystko wykupione..hehehe
pzdr:-)

Cześć dziewczyny:-)
ale sypie ja nie mogę - świata nie widać:-D jeszcze nie mamy sanek...rozgladam się...widziałam w leclercu i w biedronce ale mnie nie zachwycaly tzn te z biedronki były ok ale już wszystkie wykupili:baffled: a te w leclercu takie sobie...muszę się wybrać w takim razie do tego m1 i kolorino...czy te sanki są tam drewniane???
goniasobol gratulacje postępu że mała zasypia sama no i wczesniej- przynajmniej sobie chociaż wieczorkiem trochę odpocząć można ;-)
co do "wyrodnych matek"- to też się zaliczam ;-) tzn czasami mam dość jak mała tak wariuje i nie chce iść spać...i wymyśla...po prostu czasami wychodzę z pokoju..no ale jak znowu woła i płacze to wracam więc nie jestem chyba taka zła...Sądzę że każdy ma prawo mieć czasami dość- mimo że bezgranicznie się kocha no to są jakieś granice wytrzymałości...
Byłam dziś w sklepie i kupiłam małej dodatkowo do grającego bąka zestaw małego lekarza na mikołajki...calkiem fajny- sama bym się pobawiła hehe - uwielbiałam takie zabawki jak byłam mała- mam nadzieję że Pauli też się spodoba ( narazie bada lalki łyżeczką i mówi "badu badu")...
no i może pozwoli jej się to oswoić z tym że wizyta u lekarza nie jest straszna... Jest stetoskop z bijącym serduszkiem, świecące lusterko dentystyczne, termometr, strzykaweczka automatyczna, mloteczek ciśnieniomierz i plakietka doktora :-D Mam nadzieję że się spodoba:-D
Pozdrawiam cieplutko!

Ostatnia edycja:
Witam! Na prawdę nas zaraz zasypie!:tak: Maja śpi już dwie godzinki, dziś usnęła chętnie i szybko, a wczoraj szalała cały dzień, te dzieciaczki są nieprzewidywalne. Trochę mnie dziewczyny pocieszyłyście w sprawie "wyrodnej matki":-), rzeczywiście czsem ma się wszystkiego dość, choć kocha się dziecko do szaleństwa!
My dziś z Majeczką pospałyśmy sobie do 9:happy:, a później ruszyliśmy z moim Kochanym K po prezent mikołajkowy dla Mai(najwyższa pora!), kupiliśmy jej prezent nietypowy, bo taki duuuży samochód-wywrotkę, nawet się tam mieści i można ją wozić! Tyle ma już lalek i takich różnych pierdołek, a samochodu jeszcze nie miała-równouprawnienie w końcu mamy:-)
Edit sanki w M1 i w Pepco były drewniane
pozdrawiam

Witam!
Zostaliśmy dziś w Radomiu ale jutro rano jedziemy do domku już nie moge się doczekać.
W kolorino są żelazne sanki z oparciem jutro może przetestujemy.
Mąż dziś znów małą usypia mam nadzieję, że szybko zaśnie tak jak wczoraj.
My kupilismy małej na mikołaja fontannę z piłkami Playskoola myślę, że jej się spodoba. Jutro Marcin (mąż) przebiera się za Mikołaja ale będzie ubaw!!
Trzymajcie kciukasy zeby jutro nie padało i żebyśmy jakoś dotarli na miejsce! Dobrej spokojnej sennej dla dzieciaków nocki

reklama
Majeczka śpi, dziś trochę dłużej jej to zajęło, ale nie było źle. gosiula23rex Maja ma taką fontannę z piłeczkami:-) Dobranoc

Do góry