reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Radomia :-)

Witam nowe mamy :tak: :tak::tak::tak:

Na wszystkie nurtujące Was pytania dotyczące porodu, ciąży, szpitala, lekarzy...... znajdziecie odpowiedzi na naszym wątku cofając się o kilkanaście stron :tak::tak::tak:
Już tyle razy było to przerabiane, że..... życzę powodzenia w szukaniu i miłej lektury :tak::-)

Piszcie co u Was dziewczyny!!!!!! U mnie upały okrutne, więc przed kompem siedzę mało.

Miłego weekendu życzę!

Ostatnia edycja:
reklama
I ja witam wszystkie radomskie mamy i ciężarówki. Nam właśnie stuknął 20tc i mamy koleje dylematy...USG3D/4D i szkoła rodzenia. Możecie coś doradzić. W kwestii badania gdzie robiłyście i w którym tygodniu i którą szkołe mogłybyście polecić?
Pozdrawiam serdecznie.
nie robiłam tego USG.Z dzidzia było ok i tak a ja ufałam mojemu ginowi że to nie jest niezbedne a jedynie ciekawe dla rodziców.Szkoła rodzenia to była dla mnie pierwszy poród więc do drugiego juz byłam przygotowana:sorry2:

witam wszystkie mamy z Radomia :),jestem w 9 tygodniu ciąży, szukam podpowiedzi w którym szpitalu rodzić? jakie macie doświadczenia drogie mamy? czy któraś korzystała ze znieczulenia zewnątrzoponowego? pozdrawiam

na myslenie o rodzeniu i ew. znieczuleniu masz jeszcze kupe czasu ;) ja osobiscie rodziłam dwa razy na Józefowie i byłam zadowlona i bez znieczulenia co traktuje jako najwiekszy sukces mojego zycia z którego jestem bardzo dumna i nigdy nie żałowałam decuyzji - nawet w trakcie;)

ja osobiscie rodziłam dwa razy na Józefowie i byłam zadowlona i bez znieczulenia co traktuje jako najwiekszy sukces mojego zycia z którego jestem bardzo dumna i nigdy nie żałowałam decuyzji - nawet w trakcie;)

niekat Widzę, że masz takie samo podejście do znieczulenia jak ja :-)

A tak w ogóle dzień dobry i miłego dzionka!!!!!

wtam ja też jestem przyszłą mamą z Radomia:) nie miałam czasu przepatrzeć cały wątek ale się postaram. Co do takich spraw to chodzę do dr Szczepanowskiego na Józefów i tam mam zamiar rodzić, nie powiem, że jestem z Niego bardzo zadowolona ale chyba poszłam bo już chodzę do niego od dłuższego czasu. Jeśli któraś z Was miała z nim doczynienia to niech nap czy była zadowolona. Postaram się nadrobić i poczytać wątek.:tak:

dobry wieczor

co do znieczulenia to pierwsza core rodzilam bez znieczulenia i teraz tez nie zamierzam sie znieczulac
co do porodu to ja mam zamiar rodzic tak jak pierwszą core na narutowicza

milego wieczoru

martuś88 witaj! Nie znam niestety dr Szczepanowskiego :no: więc nie pomogę :no:

Co do poczytania wątku.... poczytaj koniecznie bo tam na prawdę dużo informacji na temat ciąży i wszystkiego co jej dotyczy nakilikałyśmy :tak::tak::tak:, ale napisz nam też więcej o sobie :tak:

A teraz spokojnej nocki życzę!

juz pisalam wczesniej o Szczepanowskim. chodze do niego ( o kurcze, trzebaby sie wybrac!) co jkis czas na kontrole. ciazy mi nie rpowadzil. nie jest super sympatyczny i rozgadany. taki mruk z niego. chodze, bo przyjmuje w mojej przychodni, a jako ze nie mam zadnych problemow zdrowotnych, to nie chce wydawac 100zl na wizyte prywatna. wypalal mi nadzerke po poordzie i jest dobrze

no właśnie jest bardzo małomówny, ale odkąd chodzę z ciążą to wiecej mówi niż jak chodziłam na normalne wizyty:) chciałam bardzo do Golińskiego ale niestety nie stać mnie puki co na prywatnego a mój narzeczony dopiero zaczął pracować.
A jeśli chodzi o mnie to jestem Marta, mam 22 lata no i jak widać na suwaczku oczekuję swojego maleństwa z początkiem roku:) Za równo miesiąc wychodzę za mąż, ślub był już ustalony bardzo dawno hehe. O dzidzie mieliśmy się starać zaraz po ślubie. Miałam duże problemy z infekcją bakteryjną dróg rodnych leczyłam ponad rok i mnie jeden lekarz postraszył, że mogę miec problemy z zajściem w ciąże ale wyszło za pierwszym razem hehe.

reklama
Miło mi sie do Was przyłaczyc, mam 24 lata i to moja pierwsza ciąża. Niestety bede wychowywała malenstwo sama, moj były chlopak nas nie chce. :-(Nie ukladalo nam sie za dobrze od jakiegos czasu, myslalam,ze to malenstwo zmieni cos w naszym zyciu,ale on na wiesc o ciazy po prostu nas zostawił. Rodzina rowniez odwrocila sie ode mnie, bo "przyniosłam im wstyd z nieslubnym dzieckiem". Jest mi ciezko zarowno pod wzgledem finansowym jak i psychicznym. Dołaczylam do Was, zeby miec chociaz komu sie zwierzyc, zwyczajnie porozmawiac....Nie jest to łatwe, ale musze żyć, bo mam dla kogo... pozdrawiam wszystkie mamy z Radomia

Do góry