reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Radomia :-)

czesc dziewczyny.
jeszcze u was nie pisałam. mam takie pytanko poniewaz tez jestem z radomia i niedługo szykuje się na porodówke chciałam zapytać w którym szpitalu rodziłyście i poznać wasze opinie. Moj gin prowadzący przyjmuje na józefowie i tam jestem bardziej skłonna rodzic,
z góry dziękuje

reklama
Hej.
Justa wstyd się przyznać ale Antoś zasypia przy piersi :zawstydzona/y: a śpi zwykle dwa razy dziennie ok 12 zapada w drzemkę czasami godzinną, czasami dwugodzinną a czasem zdarza się że i trzy. A później przysypia sobie tak do godzinki ok 18.
A jak Amelka zasypia i ile razy śpi? I śpi sama w łóżeczku czy z Wami?

donkat no to super że tak ekspresowo doszłyście do zdrowia :-) Ale przygoda z tymi wywrotkami, ja pamiętam, że bardzo lubiłam się przewracać :-) A mój Antoś dzisiaj jeździł na sankach po pokoju, bo taki mieliśmy dzień, że na dwór wyszliśmy tylko w drodze do auta i z powrotem, ale jutro sobie odbijemy i pójdziemy na sanki, zwłaszcza, że M późno przyjdzie z pracy bo ostatnio są zawaleni robotą.
A wiesz że ten sklep w Sezamie już nie istnieje? Być może go przenieśli, bo w necie ciągle handlują.
A ten nowy sklep to Kolorino przy 1905-go roku.

magdusia_spróbuj poczytać nasz wątek, co jakiś czas pojawia się temat wyboru szpitala. Ja ze swej strony radzę Józefów, ja też tam miałam lekarza prowadzącego i na jego dyżurze rodziłam i jestem bardzo zadowolona ale ostatnio nie słyszałam, żeby ktoś narzekał ani na jeden a ni na drugi szpital. Ale tak naprawdę to jeszcze trzeba trafić na dyżur tego szpitala w którym chce się rodzić.
Ula21 ja też polecam Kimex przy Wojska Polskiego, a ja większość rzeczy kupowałam przez internet a jak czegoś nie byłam pewna to najpierw sobie obejrzałam w sklepie. Nie polecam za to sklepu Dziecko przy M1 bo tam mają ceny dużo wyższe niż gdzie indziej. Jeśli chodzi o wybór to ten sklep przy Toruńskiej się ostatnio rozbudował i sporo jest fajnych rzeczy, tylko mi rzeszkadza, że na ostatnie piętro nie da się wjechać wózkiem.

sewa jak zdrówko? Ucho już lepiej? Jędrek zadowolony z wyprawy na sanki?

filwinka dziękuję :). moj lekarz prowadzący to Ananicz, Twoj moze tez??? wogóle nie zapytałam jeszcze gina jak to jest ze znieczuleniem podczas porodu. czy wogole jest mozliwe a jesli tak to czy jest płatne, bo z tego co wiem to zależy od szpitala

troszke przejrzałam wątek, fajnie się was czyta.Chętenie się dołącze, żałuje tylko że tak późno.
to moja pierwsza ciąza i przyznam szczerze ze boję sie porodu. Zapytałam gina na ostatniej wizycie czy na pewno będę nadcinana i powiedział ze tak bo przy pierwszej ciąży praktycznie zawsze to robią. Obawiam się późniejszego gojenia i jak to jest z przygotowaniem tego miejsca do kosmetyki. Czy lepiej w domu się ogolić na zero czy zrobią to lepiej w szpitalu. Niby mało ważne rzeczy a będę spokojniejsza jak czegoś się dowiem. :)

witam!!!

dzis znow jakas otepiala jestem. katar mi sie nasila:-(

wczoraj miaalm isc bez kompa wczensiej spac, to sie zaczytalam do 01.00:szok::szok::szok:

A wiesz że ten sklep w Sezamie już nie istnieje? Być może go przenieśli, bo w necie ciągle handlują.
A ten nowy sklep to Kolorino przy 1905-go roku.

ooo, widac jak dawno na Zeromskiego nie bylam:szok::szok::szok:

a tego Kolorino nie widze, a jezdze tamtedy:zawstydzona/y:

filwinka dziękuję :). moj lekarz prowadzący to Ananicz, Twoj moze tez??? wogóle nie zapytałam jeszcze gina jak to jest ze znieczuleniem podczas porodu. czy wogole jest mozliwe a jesli tak to czy jest płatne, bo z tego co wiem to zależy od szpitala

ja rodzialm an Jozefowie 2 lata temu i nie bylo mozliwosci znieczulenia, nawet prywatnie (chyba nigdzie na NFZ nie ma, bo to droga sprawa).

jesli chodzi o pielegnacje krocza, to oprocz tego, co podala justa dobre jest jeszcze zwykle szare mydlo, a duzo tansze niz tantum rosa

naciecie z reguly nie boli, bo robia w moemncie skurczu i lepiej jak natna, niz popekasz:sorry2:

donkat tutaj, to dopiero nie odśnieżają :baffled::confused: normalnie przegięcie okropne :baffled:

bo nie maja czym:-D:-D:-D:-D:-D:-D

donkat Kolorino otwierają dopiero w sobotę. Więcej info znajdziesz pod naszym wątkiem;-), nie będzie trudno-są tylko 2.

sewa zazdroszczę rodzinnego dzionka. Mój M teraz dużo pracuje po godzinach, bo wdrazają jakiś nowy program i takie tam pierdy, pierdy.... a ja siedze w domciu i od czasu do czasu nie omieszkam opierdzielić go przez tel- poprostu od tak, ach te szalejące hormony... :zawstydzona/y::baffled:

magdusia_ witaj :-) ja też jestem pierworódką i termin rozpakowania mam na marzec.
Jako zielona w tym temacie mam ciągle wiele pytań i niewiadomych, ale doświadczone mamuśki zawsze chętnie podpowiedzą;-)

Dzięki za namiary na sklepy, napewno tam zajrzę :happy2:

Miłego dnia!!!

Witam kochane!!!
Już jakiś czas mnie nie było z wami, przeleciałam tylko pobieżnie co u was, ale obiecuje że nadrobię.
Z tego co pamiętam
magdusia ja też jestem w pierwszej ciąży i mam dużo obaw, ale nie martw się wszystko będzie dobrze. Ja mam termin na 16 marca.
Justa_82 ja też kiedyś byłam na kopenhaskiej diecie ciężko było, ale efekty były widoczne

Dobra moje kochane spadam trochę posprzątać i wpadnę później i trochę nadrobię. Do potem

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry