reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

Gudrun no to super ze wdrazysz mnie w temat vege:-)W sumie to my i tak malo tego miecha spozywalismy bo Stefan nie lubi i wlasnie ze wzgledu na dzieci jedlismy:sorry2:A gotowac umiem bo w kuchni Indyjskiej jest mnustwo przepisow.Ale jednak chcialam wiecej informacji na ten temat no i przepisow ciekawych.A jesli chodzi o orzechy,suszone owoce,kielki to u nas nie ma z tym problemu.Moje dzieci sa jak wiewiorki:-D
I widze ze Ty tez Wodnik jestes:happy2:Najlepszy znak zodiaku:-D

reklama
hej
gabids fajna ta Eureka, tez chetnie sie wybierzemy jak troche cieplej sie zrobi...
gudrun ja wlasnie nie wiem jeszcze czy pojade:sorry2:, jak sie zbiore to dam Ci znac smsem. A na ostatki oczywiscie sie wpisujemy bez zastanowienia :-p;-):-D
I przy okazji uczcimy Twoje urodzinki, taka mlodziutka jestes ze wcale nie powinnas tego przemilczac:-):-D

Nafnia hej,hej:-)
Natalka spi? Moja niunka spi ale za godzinke wstaje i idziemy po Fabianka.

Patii - wybacz ze jakos nie mialam duzo czasu na rozmowe ale te ksiazki pochlonely mnie strasznie:tak:. pierwszy dzien kiedy je dostalysmy no i trzeba bylo ustalic zasady itd itd..no a poza tym to ja jestem straszny mol ksiazkowy, nawet jesli chodzi o bajki dla dzieci:-D.

bo wlasnie dziewczyny..moze Was zainteresuje ta informacja:

na Sneinton powstaje nasza polska biblioteka. mamy naprawde sporo bardzo ciekawych ksiazek. oprocz bajek po polsku - klasyki, takze mniej znane dla mlodszych dzieciakow i tych starszych ciut tez, wierszyki..ksiazeczki edukacyjne..itd

ale sa tez pozycje dla mam. podam przyklady:
ciaza i porod - wielki poradnik, 1 rok zycia dziecka, 2-3 rok zycia dziecka, , gry i zabawy z niemowlakami. pomysly zabaw dla dzieci 2lenich, 3letnich, 100 porad jak wychowac szczesliwa i pewna siebie dziewczynke/szczesliwego, pewnego siebie chlopca, kazde dziecko moze nauczyc sie spac, kazde dziecko moze nauczyc sie regul - jak ustawic granice.., mamo on mnie ciagle denerwuje (o klotniach miedzy rodzenstwem), wielka ksiega pomyslow (zabawy z dziecmi), moje pierwsze modlitwy, jak rozmawiac z dzieckiem o Bogu..i wiele wiele wiecej:shocked2:

ksiazki bedzie mozna wypozyczac raz w miesiacu podczas spotkan.

gabids - na poczatek polecam to:
Wegetarianie.pl :: Wegetarianizm weganizm - Portal Społeczności Wegetarian - bardzo dobra witryna
..:: vege.pl - strony wegetarian ::.. - a tu maja super przepisy

pozdrowionka!!

Gudrun dzieki za linki:-)Bede miala lekture teraz:-D
A polskie ksiazki to sa rowniez w bibliotekach.Najwiecej w centralnej tylko nie ma na tematy maciezynskie ale ogolnie wybor duzy jest:tak:

gabids- tak masz racje maja polskie ksiazki. jednak nie wszystkie sa w najlepszym stanie to raz, dwa - sa zupelnie inne niz te ktore nam udalo sie zdobyc wiec mozna wypozyczac i tu i tu:-). a i tak jak piszesz nie ma zadnych ksiazek o wychowywaniu dzieci czy ich rozwoju po polsku..

ja oczywscie tylko zachecam do wypozyczenia w naszej skromnej bibliotece.
dla mnie osobiscie to bardzo duzo bo i ja i jula uwielbiamy ksiazki a mamy do tych polskich ograniczony dostep. angielskie jula lubi ale nie ma jak polskie wierszyki ktorych pozniej mozna zaczac uczyc sie na pamiec:tak:

"biblioteka" bedzie otwarta dla wszystkich mam ktore zapisaly sie do naszej organizacji, a te ktore jeszcze sie nie zapisaly - zapraszamy:nerd:

Czesc dziewczyny, dzieki za zaproszenie na wczorajsze spotkanie ale dopadla moj dom choroba i nie dalam rady ruszyc sie z domu ale moze kiedys sie uda :-)
wracajac do tematu tzn przepisu na dziewczynke to jest taki kalendarz w ktorym mozna sobie wszystko ustalic:-) chyba dziala bo gdy sprawdzalam te rodzone juz dzieci wszystko sie zgadzalo:-) wklejam link
Chinese gender chart: iVillage
pozdrawiam !

Czesc dziewczyny!:-)

Gurdun moze innym razem uda nam sie dluzej porozmawiac,troche zaluje ze nie wypozyczylismy z Fabiankiem zadnej ksiazki,my tez lubimy czytac,no coz "co sie odwlecze to nie uciecze..."

Gabids tak liczylam na ta szkole,ale niestety nici.Napisali,ze nie ma miejsc,nie mam pojecia co dalej z tym fantem robic.Mozna wybrac kolejne alternatywne szkoy,ale pozostale sa daleko od domu.

Nawe z tego tez powodu humor mi dzisiaj nie dopisuje:no::-:)-(

Mamcia R skoro dopadla Was choroba pozostaje mi tylko zyczyc duzo zdrowia!:tak:Dzieki za sposob na dziewczynke;-);-);-)ale jak juz pisalam to raczej dam spokoj bo......czworka to dopiero wazlaby mi na glowe:szok:

Pozdrawiam!

reklama
Czesc dziewczyny to znowu ja . Tak nudzilo mi sie mialam chwilke wiec napisalam teraz juz trudniej z czasem zwlaszcza ze maly tylko by jadl. A jak nie je to znow wizyty polozna doktor jakies badania itp,itd. Juz bym sie chciala ruszyc z domu. No hemoroidki sie juz wygoily prawie calkowicie wiec tez zaczelam normalnie funkcjonowac. No a po za tym to jak po spotkanku chyba was sporo bylo bo normalnie na sneintonie to pustki . Kamilko a od kiedy te ksiazki beda dostepne w tej bibliotece bo bym jakas lekturke dla przypomnienia o noworodkach poczytala. No zmykam spac dobrej nocki pozdrawiam pa