reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

reklama
Hey:) Mam taki maly problemik i mam nadzieje,ze wy doswiadczone kobietki cos doradzicie:) O ile da sie cos jeszcze doradzic w tej sprawie:( Jestem w 11 tyg ciazy zaplodnieniowym...a 13 tyg liczonym od poczatku pierwszego dnia ostatniej miesiaczki:) no i jakis virus mnie dopadl:( Mam goraczke juz 3 dni,nie moge jej zbic niczym...nie jest jakos tak nadzwyczajnie wysoka 37.2-4, lekarz kazal mi brac max 4 tabletki paracetamolu dziennie i to wszystko...cherbatki z miodem i cytryna tez juz nie pomagaja...ani czosnek...macie moze jakies inne sposoby na pozbycie sie tego? Pozdrawiam:)

Malgosia nie martw sie to nie jest wysoka goraczka.Wystarczy cieple mleczko z miodkiem i cieplutkie lozeczko.Najwazniejszy odpoczynek.A paracetamolu to bym nie brala.Sama podaje go moim dzieciaczkom jak maja powyzej 38 temperatury.
A jak teraz sie czujesz?
Marzena a jak Filipek poza tym ze ciagle glodny:-)Daje popalic mamie:-)A jak Nikos zareagowal na mlodszego braciszka?
Patii przykro mi ze ze szkola nie wypalilo:sorry2:Bedziesz czekac na wolne miejsce czy zapiszesz chlopcow do innej?

Dzisiaj moj Fabianek ma urodziny!!!

gabids - wszystkiego najjjjjlepszego dla Fabianka!! super chlopak z niego!:-)

cake.gif

widze ze pozdrowilas juz ta pania ladnie:-D. ja sie wczoraj natknelam na ten tekst na onecie. niezla z niej .... :baffled: bo nie bede brzydkich slow tutaj pisac..szok!:wściekła/y:
i po co to robi? dobrze jej tam powpisywali w komentach.

Malgosia68 - oj przykro mi ze jestes chora, ale niestety poza lezeniem w lozeczku, czosnkiem i miodkiem nie ma za bardzo innych specyfikow:-( jeszcze z 2-3 dni i samo przejdzie..
ja tez jestem chora, i mimo ze nie w ciazy tez lecze sie od wczoraj cieplym mleczkiem z czosnkiem, miodem i maslem..:tak:

marzenainiko - hej, daj znac kiedy bede mogla wpasc, bo jula juz nie moze sie doczekac:-). mowi: "ciocia Marzenka urodzila dzidziusia, Nikus ma braciszka". :-Dzrobilysmy razem karteczke i chciala ja wreczyc:tak:. a 3ego leci juz do polski..

a ksiazki byly do wypozyczenia juz w srode, a kolejny raz na spotkaniu w marcu.
tak sporo osob bylo, wreszcie!:-). oby tak zostalo juz czesciej.

Patii - no to kurcze niezle Was zalatwili:szok:. czyli jednak rzeczywscie z miejscami w szkolach krucho i to niezaleznie od wieku dziecka..wiesz moze narazie zapisz ich chociaz do tej polskiej sobotniej?zeby poznali jakichs kolegow..:tak:
a tak to..przydaloby sie kogos zapytac co tu zrobic w tym momencie bo przeciez maja obowiazek szkolny wiec musza gdzies dla nich znalezc miejsce kolo Waszego domu! moze wybierz sie jeszcze raz do tego kuratorium i zapytaj co dalej?:confused:

Ostatnia edycja:
hej
gabids dla Fabianka wszystkiego najlepszego!!! a mama upiekla torta?
a ten artykul wlasnie wczoraj czytalam, przypuszczam ze babka zrobila to dla wywolania troche szumu wokol wlasnej osoby i slawy, ale chyba przechlapane teraz bedzie miala:szok:

Dziekuje dziewczynki za zyczenia dla Fabianka:-)

Nafnia moze torta dalabym rade zrobic ale ja jestem antytalent jesli chodzi o udekorowanie i wykonczenie wiec zamowilismy tort z cukierni:-)

Urodzinki byly udane.Bylo paru przyjaciol z klasy i sasiad.Do 1 w nocy mialam sprzatania:baffled:ale raz na rok mozna:-D
A jutro jedziemy poogladac kosmos do space centre

Czesc dziewczyny
Filipek tak tylko je ale poza tym wszystko w porzadku okaz zdrowia tylko taki duzy ze musze kupic ubranka wieksze bo te co mam to tak jeszcze z tydzien i juz nie wejdzie :tak:. Zreszta kilka w ogole odlozylam bo w ogole nie wszedl . A Nikus troche zagubiony ale wpatrzony w niego jak w obrazek choc chce go tylko dotykac ,calowac itp. , a jednak nie ma wyczucia i musimy miec go caly czas na oku bo nie wiadomo co mu do glowy wpadnie . No i czasu poswiecac duzo zeby nie byl zazdrosny.
Malgosia68 ja na poczatku ciazy tez mialam taka temp. wlasnie 37.2 - 37.5 tylko nie mialam zadnych objaw przeziebienia sama temperatura - ponoc ze to normalne w poczatku ciazy. A osobiscie tak jak Gabids tez bym paracetamolu nie brala przy nizszej temp. jak 38 .
Dla Fabianka 1000 lat i wszystkiego dobrego ....
A ty Kamilko przyjdz kiedy bedziesz miec czas ja jestem w domu . Dzis przyjezdza tesciowa:wściekła/y: ale tylko na weekend wiec od poniedzialku smialo przychodzcie z Julietka i Lukaszem . #
No to pozdrowki do napisania pa pa:-)

u mnie tesciowa jest od piatku i mam w domu istna rozpuste:-D;-).
tyle pysznosci narobila ze chyba znowu bede musiala sie wybrac po nowe spodnie, o jeszcze jeden rozmiar wieksze:-). a to pierozki, a to mniamusna lasagne warzywna (gabids - koniecznie musze dac Ci przepis!), nawet rogaliki drozdzowe:-).
jula oczywscie wniebowzieta ze babcie ma, lata za nia i kaze jej naklejac calymi godzinami naklejki:rofl2:.
ale jeszcze 3 dni i bede miala tydzien wolnosci (leca wszyscy do polski, ja zostaje:-D).
chata wolna bedzie, wiec trzeba by jakies imprezy zaplanowac:laugh2:

gabids - do tortow tyle jest gotowych dekoracji w marketach, ze to naprawde nic trudnego. a wychodza sliczne, poza tym juz tyle tortow kupnych tu jadlam i niestety nie ma jak tort domowej roboty. nawet jak ktos talentu nie ma.
ja za 2 tyg bede robic sobie sama, i polowe sama zjem;-):rofl2:.
nie no podziele sie, i faworkami tez:tak:

marzenainiko - cos czuje ze przed wyjazdem juli jednak nie zdarzymy. wiec wpadne sama jak pojada pod koniec tygodnia ok?

pozdrawiam i ide przekasic jeszcze cos dobrego:happy:

reklama
Wczoraj bylismy w tym space centre i bylo super a w szczegolnosci teatr kosmiczny i symulacja lotu rakieta:-)

Niunka juz calkiem smialo chodzi do przedszkola,pani codziennie pokazuje mi ja nagrana co robila i jak sie smiala:-D

Marzena to Filipek duzy chlopak i zdrowo rosnie:-)
Gudrun no to poprosze przepis:tak:a ja w marcu bede sie delektowac kuchnia mojej mamy i ja to pewnie bede musiala o 2 numery wieksze spodnie kupic:-D
Gudrun druga polowe tortu ja Tobie pomoge zjesc:-Dnie mart sie.