reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

Czesc dziewczyny !

Ja wlasnie przeprowadzilam sie do Nottingham i chetnie poznam inne mamy.

Mozecie prosze podac mi dokladny adres spotkania w srode. Moze uda mi sie tam dotrzec i poznac innych rodzicow. Z gory dziekuje !

reklama
jowicia78 - witaj!
bedziesz jechala z centrum?ja tez wiec mozemy zabrac sie razem:-). autobus 23, ten ktore jedzie przez sneinton dale bo przy niej trzeba wysiasc. a surestart jest na edale road. na przeciwko posterunku policji zaraz za dosc sporym pakistanskim sklepem pak foods (kto w okolicach mieszka lub mieszkal na pewno ten sklep kojarzy:tak:)
spotkanie jest o 15.30 wiec mozemy sie o 15 w centrum umowic. nawet z 10 minut przed, bo nieraz sie zdarza ze sa juz wozki i nie dostaniemy sie do srodka(ja mam wciaz nieskladany wozek) spotkamy sie pod victoria centre?

hej

Marzena gratulacje !!!!!!! duzy chlopak:tak:

Gabids a moze faktycznie sobie odpuscicie przedszkole w jeden dzionek? nie namawiam do zlego :no: ale jak tylko macie ochote na dzien dziecka;-) to dawaj znac:tak:

Gudrun lala juz nie moge sie doczekac:-D
A z tym angielskim, to macie racje:tak: moja tak samo gdzies cos uslyszy i potem powtarza z takim akcentem, ze ja wysiadam. Jeszcze troche i nasze dzieci beda nas poprawiac.

Jowicia78 witaj na forum

a nam moze uda sie byc na czwartkowym spotkaniu

pozdrawiam

Nafnia mala wlasnie zaczela sie rozkrecac w przedszkolu wiec szkoda mi opuszczac zajecia.Ale poczekaj jeszcze troszeczke do 15 lutego:-)
Jowicia Witam na forum a gdzie mieszkasz w Nottingham?I w jakim wieku masz pocieche(chy):-)

Czesc mamuski te starsze i nowe:-)
Dziekuje za gratulacje
Jak juz Kamilka napisala urodzilam wczoraj nad ranem o 6.39 Filip bo tak bedzie mial na imie wazyl 4.22kg :szok: bylam w szoku . Teraz jeszcze napisze ze jestem pod wrazeniem absolutnie pozytywnym opieki i szpitala w porownaniu z porodem w Polsce. Az przyjemnie bylo rodzic w takim miejscu , tak intymnie niewiem nie potrafie opisac. Teraz czuje sie dobrze tylko z jednym nie moge sobie poradzic mianowicie - hemoroid. Juz mezus mi kupil jakas masc anusul czy cos ale moze znacie cos jeszcze na szybsze gojenie lub zlagodzenie bolu tej przypadlosci.
A Gabids do przedszkola sie nie zrazaj bo i tak cie to nie ominie ja Nikodema poslalam jak mial 3 nie cale latka przez prawie miesiac z nim zostawalam bo panie mowily ze sam musi zdecydowac ze da rade bez mamy . Az pewnego dnia poprosilismy o to aby zostal jednak sam pomimo placzu tak jak to w polsce jest i plakal ponoc pod drzwiami przykryty wycieraczka ale sie nauczyl i chodzi do tej pory pomimo to ze to juz 3 placowka w ciagu 1.5 roku. A moje dziecko po angielsku nie mowi choc przeciez do przedszkola juz tyle chodzi to i tak do pan mowi po polsku ale moze mu pusci jeszcze chyba ze sie podal na mame ktora tez dwa lata do szkoly chodzi a jezyka sie nauczyc nie moze:-(. No i gartulacje dla rybci pozdrawiam was pa

Marzenka ale szybka kobitka jestes i wszystko ogarniasz.Wczoraj porod a juz dzisiaj z nami na forum:-D
A w ktorym szpitalu rodzilas?Ja tez bardzo milo wspominam tutejszy porod i potwierdzam ze jest bardzo intymny i nikt nie przeszkadza tym ze co i rusz wchodzi do sali tylko pukaja i czekaja az sie ich zaprosi:tak:
Marzena no ja wlasnie sie przekonuje do tego przedszkola i sie staram trzymac twardo.Dzisiaj bylo juz zupelnie super i nawet pani zadzwonila przed 10( myslalam ze niunka sie zaplakuje i chca zebym przyszla) ze Angelina jest nie do poznania dzisiaj:shocked2:Bawila sie i smiala na calego.

Witajcie dziewczyny!

Marzenainiko gratuluje "ogromnego malego" Filipka!!!:-D:-)
Ja tez mialam problem z hemoroidami :-(po urodzeniu Fabianka,nazwa masci z tego co pamietam byla podobna do Twojej,ale stosowalam jeszcze czopki propolisowe ,które wspaniale lagodzily bol i robilam napary z kory dębu i rumianku.

Nafnia rowniez witam Cie serdecznie !

Jowicia 78 witaj ja tez jestem tutaj nowa...

Mamcia R do mnie z centrum jedzie sie tak samo jak opisala Gurdun,czyli autobus 23,ale z Aspley do centrum to nie mam pojecia,musialabym sprawdzic...chyba,że Ty sie orientujesz....Wybierasz sie na spotkanie mam w srode w Sure Start?

Gurdun jest szansa abym umowila sie z Wami np.pod pak foodem z 10 min przed spotkaniem.wiesz zawsze to razniej ?( czyzbym byla niesmiala,,?eeee...:zawstydzona/y: )

Gabids piszesz ze córcia zaczyna sie rozkrecac w przedszkolu,zobaczysz bedzie coraz lepiej..Juz robi wieksze postepyJa to tak o Fabianka w przedszkolu sie nie martwie,e jesli chodzi o szkole starszych synow to jestem przerazona:no:

A tak swoja droga to nie wiem czy dobrze zauwazylam,ale wydaje mi sie ze mamy tu przewage mam dziewczynek...Szczesciary:-):-) z Was,ja probowalam trzy razy i jak widac szanse znikome:zawstydzona/y:,moze zdradzicie Wasz cenny sekret...Musze przyznac, ze troche ( albo bardzo troche Wam zazdroszcze ).:-p

Pozdrawiam!:-):-):-D:-D

reklama
A tak swoja droga to nie wiem czy dobrze zauwazylam,ale wydaje mi sie ze mamy tu przewage mam dziewczynek...Szczesciary:-):-) z Was,ja probowalam trzy razy i jak widac szanse znikome:zawstydzona/y:,moze zdradzicie Wasz cenny sekret...Musze przyznac, ze troche ( albo bardzo troche Wam zazdroszcze ).:-p
Pozdrawiam!:-):-):-D:-D
Nie trzeba zazdroscic tylko brac sie do roboty to jeszcze w tym roku bedzie coreczka:-):-p