reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

reklama
patii - przepis na dziewczynke..hmm..zapytam mojego, bo to chyba on wie lepiej:-D:-p.
jasne ze mozemy sie umowic pod pak foodem tak o 15.20. no problem!
a Ty jowicia bedziesz w centrum?

w ogole to poza tym srodowym spotkaniem mozemy ktoregos dzionka spotkac sie gdzies indziej..jesli macie ochote?

marzenainiko - no ja tez jestem pod wrazeniem jaka ta Marzenka szybka dziewczyna:-). po paru godzinach wrocic ze szpitala do domu..a moze jutro bedziesz myla okna albo prala dywany:-p:-p?? zartuje oczywiscie. a co do tego ze rodzenie w angielskich szpitalach jest lepsze niz w polskich nie ulega watpliwosci. no chyba ze w polsce ma sie z 5000 zlotych by moc rodzic "po ludzku"...temat rzeka..

gabids - czyli wychodzi na to ze tylko ja sie nad swoim brzdacem lituje. a tu trzeba twardo, do przedszkola i juz..super ze Angelinka sie przekonala, a Ty masz troche wiecej czasu dla siebie..ehh. zazdroszcze:tak:
a co bedzie 15 lutego;-)?

nafnia - pewnie ze dzieciaki beda nas poprawiac. ale jest nadzieja ze ja bede miala wreszcie z kim pokonwersowac po angielsku:-p

pozdrowienia!!:cool2:

marzeniainiko jestem pelna podziwu dla Ciebie, wczoraj urodzila a dzisiaj juz calkiem trzezwo myslaca i tak duzo nastukala na forum - super jestes:tak:

gudrun - nie tylko Ty sie litujesz - ja tez :tak:, no ale kiedys to chyba bedzie musialo nastapic, zreszta w naszym przypadku to tez wynika z oszczednosci, bo skoro ja i tak jestem w domu, to po co placic za przedszkole. Te darmowe godziny to dopiero jak dziecko skonczy 3 latka i wtedy juz na pewno ja poslemy.
A 15 lutego zaczynaja sie ferie zimowe i wtedy juz nie odpuscimy Gabids i bedzie musiala znalezc dla nas czas:tak::-p;-):-D

gabids gratki dla Angelki, pewnie juz sie przekonala, ze fajnie w przedszkolu

a skoro w srode umawiacie sie wczesniej w miescie, to moze i ja sie wybiore... zobacze jak aura i nastroje:-p i dam znac jeszcze:tak:...

Gabids nie ma pewnosci,ze bedzie dziewczynka,a z czworka to juz bym calkowicie zwariowala....:szok::-):-D
No ryzyko pewne jest ale jakie moga byc wspaniale korzysci:-D
Dziewczynke podobno robi sie przed owulacja a chlopczyka po owulacji.I u mnie sie sprawdzilo bo na drugi dzien "PO" mialam bole owulacyjne i wyszla Angelina:-)

gabids - czyli wychodzi na to ze tylko ja sie nad swoim brzdacem lituje. a tu trzeba twardo, do przedszkola i juz..super ze Angelinka sie przekonala, a Ty masz troche wiecej czasu dla siebie..ehh. zazdroszcze:tak:
a co bedzie 15 lutego;-)?
:cool2:
No jeszcze troche pochlipuje jak ja zostawiam ale juz wie ze napewno ja odbiore.
Tylko jest maly problem bo wybrala sobie jedna Pania na ofiare i caly czas tylko z nia.I biedna babka nie moze sie nigdzie bez niunki ruszyc wczoraj czekala na mnie az przyjde bo chciala do ubikacji:sorry2:
A 15 lutego zaczynaja sie ferie wiec caly tydzien wolny.Moze znowu jak rok temu wybierzemy sie na farme?

skoro ja i tak jestem w domu, to po co placic za przedszkole. Te darmowe godziny to dopiero jak dziecko skonczy 3 latka i wtedy juz na pewno ja poslemy.
A 15 lutego zaczynaja sie ferie zimowe i wtedy juz nie odpuscimy Gabids i bedzie musiala znalezc dla nas czas:tak::-p;-):-D
...
Te darmowe 2,5 godz.sa za darmo od 2 lat:tak:ja wlasnie z tego korzystam tylko trudno znalezc przedszkole ktore przyjmuje dwulatki.Ale popytaj wkolo siebie.
A po 15 lutego mam czas codziennie:-)

ah bo 15 lutego jest tez inne wydarzenie..ale..malo wazne:-D.jeszcze rok temu bylo o czym mowic ale w tym roku przemilcze sprawe;-).
no a 16ego sa ostatki..:tak:ja na pewno bede robic faworki wiec moze 16 sie spotkamy i podtucze Was troszke?:-D. chcialabym zaryzykowac i sprobowac zrobic tez paczki,.ale nie wiem czy dam rade. a fawory robilam w tamtym roku i wyszly boskie!:cool2:

nafnia - byloby super jakbys jutro dala rade przyjsc. na aure sprzyjajaca raczej bym nie liczyla. ale jak pomyslisz sobie ze w polsce jest -11 w dzien to..:baffled:

gabids - moja jula uwielbia wszelkie muzea.:tak: zwiedzila ze mna juz w nottingham co sie dalo. do tego eureka bardzo chetnie bym sie wybrala..ale..auto nam sie popsulo i to dosc powaznie..:baffled:. a i w ten piatek tesciowa przyjezdza na pare dni. wiec chyba nie damy rady:-(. ale powiedz jak bylo i czy warto.

a na farme..jula pyta o nia juz od dawna. ale wiesz co..sprobujmy na wiosne wybrac sie do white post moze?bo ta w nottingham taka zabiedzona strasznie:baffled:. ost razem jak bylam koza byla tak chora ze nawet na nogi stanac nie mogla..a jula pytala co jej sie stalo:-(..

czyli z Patii umawiam sie jutro pod pak foodem a co z Jowicia? a Ty Mamcia R tez masz ochote przyjsc na spotkanie jutro?

Gurdun ja napewno jutro bede pod pak foodem,tak jak sie umawialysmy o 15.20:-):-)

Gabids ja jednak moge juz tylko pomarzyc o córci,trójka moich chlopców jest wystarczajaco absorbujaca ,już chyba nie dalabym rady.....:-(

Gudrun a co to 15 lutego sie wydazylo:eek:Z tego co pamietam to podpisywalyscie konstytucje tak?
I szkoda ze samochod sie rozkraczyl bo wydatki beda a my jednak zdecydowalismy ze pojedziemy tutaj bo to wkoncu Fabianka urodziny a on lubi kosmiczne tematy:-D
National Space Centre Online - HOME
a do eureka pojedziemy w marcu bo tam sa tez atrakcje na zewnatrz wiec lepiej jak bedzie cieplej.
Na paczki i faworki to ja pierwsza sie wpisuje na liste:-D

Gudrun wlasnie sobie przypomnialam ze mialam do Ciebie pytanko o wegetarianizm.My od nowego roku postanowilsmy nie jesc mieska.Narazie na probe przez miesiac ale juz widze ze mozemy pociagnac dalej.Masz moze jakies fajne przepisy?No i jeszcze co z dziecmi czy ich organizm nie potrzebuje zelaza z miesa?Nie mam na ten temat zielonego pojecia:sorry2:I czym to najlepiej zastapic i co jest bardzo wazne w diecie dla Wegetarian?

reklama
gabids - very goood decision!! super! pomoge Ci pewnie. mam ksiazki np. matka wegetarianka, mam fajne przepisy:-)..pewnie ze wytrzymacie, bo teraz tyle jest zastepczych rzeczy do wyboru ze szok. glownie to produkty z soi: kotlety, kielbaski..
dzieciom niczego nie zabraknie tylko oprocz warzyw i owocow trzeba jest tez np. kielki, orzechy, suszone owoce..i inne takie..ktorych dzieci raczej nie lubia:baffled:. wiec tu moze byc problem. ale wszystko da sie przemycic w inny sposob:tak:

dzis wieczorkiem podrzuce Ci pare linkow.

autko narazie jezdzi ale i tak musimy pomyslec o kolejnym kredycie i zakupie nowego:baffled:.ehh

a 15 lutego..nic sie specjalnie nie wydazylo poza tym ze taka jedna kamila sie urodzila:-p

hehe

pozdrawiam!

aaa nafnia - bedziesz?
czyli tylko Patii bedzie, no ok.

do zobaczenia!