reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

czesc dziewuszki oj dlugo mnie nie bylo dlugo
widze ze nowe mamuski dolaczyly
marzenainiko wszytskiego najlepszego serdecznie gratuluje duzego synusia niech sie maly dobrze chowa a Nikodem wpatrzony to normalne jeszzce troszke i sie przyzwyczai do malego wiem cos o tym ze trezba miec oczy dookola glowy bedzie dobrze:-)
gabids wszytskiego najlepszego dla Fabiana
gudrun jak tam mala
a co do szkoly to rzeczywiscie tak jest ze miejsc nie ma my tez bardzo dlygo czekalismy za miejscem i to wcale tak nie jest ze oni ci musza dac miejsce tylko trzeba samemu zalatwiac i latac no po poltora roku w koncu moje dzieci chodza do szkoly i sa bardzo zadowolone a w jakim wieku sa twoje dzieci
no wraz ze szkola u nas zaczely sie tez choroby:zawstydzona/y: bardzo sie moje dzieci rozchorowalyi co o dziwo angielska przychodnia do ktorej my nalezelismy nie zrobil;anic zeby dziecia pomoc
moje chlopaki mialy 4 tygodnie kaszel i pani doktor powiedziala ze zrobi im testy jak kaszel nie minie kaszel nie minal i znowu udalismy sie do przychodni a pani nawet nie zbadajac dzieci tylko jak ja jej powiedzialam ze maja od 4 tygodni kaszel dala nam numer na swinska grype :szok: no i co bylo robic zadzwonilismy tam i pan ktory przeprowadzal wywiad dal tabletki tamiflu:baffled: dla wojtusia bez zadnego badania tylko na podstawie ze ma kasel no wiec maz pojechal i odebral lekarstwo podalam go wojtusiowi i na drugi dzien po podaniu leku wojtusiowi zaczely ropiec oczka myslalam ze go zawialo ale ropka nie schodzila zadzwonilam do przychodni a oni ze ma tak byc wkurwilam sie przepraszam za slowo i szukalam innego lekarza znalazlam plska przychodnie POLSKA PRYWATNA PRZYCHODNIA LEKARSKA w Londynie i Coventry - Stomatolog, Ginekolog, Internista, Pediatra, Kardiolog - Strona główna no i umowilsmy dzieic w piatek na wizyte i pojechalismy a paniw rejestracji pwiedziala ze polscy lekarze przyjmuja tylkow niedziele wiec z powrotem do domu i zadzwonilsmy i umowilsmy sie na niedziele ok wstajemy ranow sobote a wojtek oczek nie moze odkleic no wiec nie zastanawialsimy sie tylko spakowalismy sie i jechalismy szybko autem do polski no i w polsce od razu do lekarza prywatnie pojechal;ismy wojtus mial juz w calym organizmie rope cale oskrzela pluca zaropiale w uszkach ropa na gardle ropa w nosie ropa zaraz go zbadali pobrali wymazy no i okazalo sie ze wojtek ma dwa rodzaje pneumokokow szok dostal od razu lekarstwa no i do tego am jeszcze astme oskrzelowo zatokowa kobitka powiedziala tylko tyle ze bardzo dobrze ze przyjechalismy bo nie wie jak by to sie skonczylo dwa miesiace leczylam go w Polsce leki dostal na pół roku no a bartek mial zapalenie oskrzeli i ma trzeci migdal do wyciecia no i sa alergikami teraz jest juz wszytsko oki dzieci wrocily do szkoly no i do domku ja jzu wrocilam do pracy to na tyle
mam pytanko jakich wy macie lekarzy czy znacie jakiegos dobrego lekarza godnego polecenia w nottingham dzieci mam zapisanych do tej prywatnej przychodni ale chcialabymznalez jeszcze jakiegos lekarza na miejscu trzymajcie sie cieplutko

reklama
Dzieki shila za gratulacje . Normalnie mnie zatkalo jak to przeczytalam :no:. Tego bym sie w zyciu nie spodziewala . Dobrze ze juz wszystko w porzadku. Oby im zdrowko dopisywalo. Ja moge ci polecic doktora Wilde on przyjmuje w Netherfied bardzo mily , starszy pan doktor nawet mowi po polsku . A Kamilko ty jak bedziesz miec czas to przyjdz my jestesmy w domku. Wczoraj nawet juz bylismy z Filipkiem na pierwszych zakupach po ubranka bo nie mialam w go co przebierac. No to pozdrowki pa:-)

Shila o matko:szok::szok::szok: no rozne rzeczy slyszalam o tutejszych lekarzach ale takiego przypadku to jeszcze nie bylo:szok::szok:Normalnie szok.Strasznie Ci wspolczuje bo mase nerwow zjadlas no i szkoda chlopcow:-(
A nie myslalas zeby zbierac dokumentacje z polski od lekarzy,przetlumaczyc i domagac sie odszkodowania???Ja mysle ze wygracie:tak:
A co do kliniki w Coventry to ja slyszalam rozne opinie ale ogolnie jest tam tak ze jest milo bo placisz a co do opieki lekarskiej to nic specjalnego.
Co do lekarzy to ja moge polecic dr.Sandy Teylor i dr .Munish Mistry z Marry potter.Ten dr.mistry ostatnio przepisal nam nawet antybiotyk "na zas" bo zblizal sie weekend i w razie jakby sie pogorszylo to mielismy go niunce podac.Na szczescie nie bylo takiej potrzeby i antybiotyk powedrowal do smieci.

dzieki dziewczyny za slowa otuchy a co do zzaskarzenia lekarzy to ja juz nie mam sil i tak naerwy mi juz puscily cala historie choroby mam na miejscu nie wiem ale czyz nimi da sie wygrac a co tam u was jak asze maluszki

Shila musisz miec sile bo tu chodzi o Twoje dzieci ktore zostaly zle potraktowane a co zrobisz jak za pare lat to zaniedbanie lekarskie wyjdzie w postaci jakiejs choroby np.astmy?Lekarz jest od tego zeby pomagal a tego nie zrobil wiec pokaz mu teraz palca.
Opowiedzialam mezowi ta cala historie i powiedzial ze tego nie wolno puscic luzem.Idzcie do Citizen Advice Bureau
Bureau details
oni pomagaja za darmo i powiedza co robic.Zadzwon rowniez do jakis polskich prawnikow (SOLICITORS) adresy znajdziesz w gazecie eastmidlands po polsku.Przedstaw sprawe i jesli powiedza ze sie tym zajma to zacznij dzialac.Nic nie bedziesz placic rowniez jak nie wygrasz.Nigdzie nie bedziesz latac i zalatwiac bo oni sie wszystkim zajmuja.
Zacznij dzialac jak najszybciej zebys sobie pozniej w brode nie plula.

Ostatnia edycja:
gabids dzieki bardzo za pomoc dobrze wiem ze chodzi o moje kochane dzieci i wiesz co zaczne dzialac dzieki bardzo za linki zobaczymy co powiedza
a co do astmy to pisalam wyzej ze wojtus nie dosc ze ma pneumokoki tojeszcze ma astme oskrzelowo zatokowa
p.s a czy tam jest jakis tlumacz w tej siedzibie gdzie mi linka podalas
marzena iniko a dokladny adres przychodni mozesz podac a co do malego to maly grubasek hie hie jak ubranka za male a jak tam nikodem do skzoly chodzi
http://polishexpress.polacy.co.uk/art,kraj_skarg_i_zazalen,3990.html

Ostatnia edycja:
Shila no nawet odpowiedni link wkleilas i co tam pisza to prawda:tak:
A to CAB powinno miec tlumaczy bo na swojej stronie pisza zeby powiedziec jak potrzebujesz tlumacza.I doczytalam ze z miejsca nie przyjmuja tylko trzeba sie telefonicznie umowic.
Ja znam jednego chlopaka ktory prowadzi te biuro -SOLICITORS.Nazywa sie Dawid i zajmuje sie odszkodowaniami z wypadkow.Moze Twoja sprawa tez by sie zajol.Musialabys podejsc i zapytac to miesci sie na Hyson Green obok tych znanych kebabow Kyber Pass i poczty.Wyglada jak biuro nieruchomosci bo tym tez sie zajmuja.Wystarczy wejsc i zapytac o Dawida.

czesc dziewczyny
shilla - to prawdziwy koszmar. tez slyszalam rozne historie ale to, to przechodzi ludzkie pojecie:wściekła/y:. i tak jak gabids uwazam ze nie powinnas tego tak zostawic..wiem ze to nie jest latwe, ale tak jak pisala gabids inni sie tym zajma.:tak:
przykro mi ze tyle sie wymeczylas. ale mam nadzieje ze teraz chlopcy beda juz sie zdrowo trzymac!:-)

marzenainiko - moze w weekend wpadne?wybieracie sie na bal?bo ja po balu moglabym przyjechac..a moze w niedziele?

moich miskow juz sie pozbylam, przed chwila na lotnisko pojechali, takze zostalam sama jak palec:-(.jutro zamierzam sie lenic caly dzien. a pozniej wziasc sie za cos..ale jeszcze nie wiem za co:-)

takze chetnie sie spotkam i spedze czas poza domem jak ktos ma ochote na moje towarzystwo:-D

pozdrowionka!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam was mamy... przez przypadek przeczytalam kilka waszch ostatnich postow i jestem w szoku... nie z powodu lekarzy tylko z powodu nieodpowiedzialnosci jednej z was... jak mozna chore dziecko meczc w samochodzie tak dluga droge, czy ty dziewczyno pomyslalas co byscie zrobili np w polowie drogi gdyby stan sie pogorszl??? gdzie bys wtedy szukala pomocy??? jakbyscie nie wiedzialy tutaj sa szpitale i gwarantuje wam w 100 procentach uzskalybyscie tam pomoc taka sama jak w polsce a moze i nawet lepsza... sama mam dzieci ktore tez choruja i zawsze jak potrzebowalam szlam do lekarza i oni pomogli jak nie gp to szpital... z przykroscia musze stwierdzic ze jestem 1 z nielicznych osob ktore nie maja nhs nic do zarzucenia... a moze to tylko trzeba wasze podejscie troszke zmienic??? POZDRAWIAM