reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Nottingham

patii - mieszkasz na sneinton?..to widzisz 27 stycznia tam tez jest spotkanie polskich mam!:-) i m.in. ja na pewno bede..kojarzysz tamtejszy sure start na edale road? zaraz za szkola?
tam spotkamy sie w srode o 15.30
bedzie tez na pewno Pan Zbyszek, Polak pracujacy w City Coucil wiec jak ja nie bede mogla w czyms pomoc to on na pewno doradzi.:tak:
inne mamy tez pomoga na temat szkol bo ja jeszcze doswiadczenia w tym temacie nie mam, ale wiem ze trzeba zapisac dzieci jak najszybciej, bo teraz z miejscami jest problem.:baffled: a dzieciaki z tego co slysze dobrze sobie radza i dosc szybko aklimatyzuja..
aha jest tez "polska szkola", zajecia sa tylko raz w tygodniu w sobote na aspley. tam Twoi chlopcy poznali by polskich kolegow..ale wierze ze szybko w tej angielskiej tez sie odnajda!:-)
a najmlodszy..tak od 3 lat mozna sie ubiegac o 2,5 godzinki dziennie w przedszkolach, do szkol dzieci ida w sumie jak maja juz 4..:szok:znikaja wtedy na prawie 6 godzin..ja moja tez niedlugo wysle..gabids - swoja coreczke juz wyslala do przedszkola a nie ma jeszcze 3 latek. wiec tez bedzie Ci mogla powiedziec co i jak.

bedzie dobrze! wiem ze czasu potrzeba by sie we wszystkim polapac..ale pomozemy Ci jak mozemy:tak:
pozdrawiam!

reklama
Patii ja tez witam Ciebie serdecznie.Moj synek tez ma na imie Fabian:-D ma 8 lat.
Musisz teraz pozapisywac dzieci jak najszybciej do szkol bo dlugo sie czeka na przyjecie.A jesli masz jakies pytania to smialo - od tego tu jestesmy zeby sobie pomagac:tak:
Gudrun ja wlasnie dostalam list o tym szczepieniu ale to raczej info ze Angelina moze byc zapisana na szczepienie swine flu.Nic nie musze wysylac i nigdzie dzwonic zeby odmawiac wiec luz a raczej olewka z mojej strony jsli chodzi o ten temat:cool2:

A tak z innej beczki to tak milo wiosennie sie zrobilo.Wczoraj wkoncu wybralismy sie na wycieczke zeby rozruszac doopska:-)I mam nadzieje ze tak zostanie.Nastepny weekend jeszcze cieplejszy.

Dziewczyny jestescie wspaniale!!!:-)Fajnie ze Was mam.

Postaram sie przyjsc na spotkanie to Was poznam.Ulice kojarze wiec powinnam trafic.Napiszcie co mam robic?Dostalam aplikacje i ponoc mam zaznaczyc trzy szkoly i ...wyslac,ale slyszalam tez ze mozna uderzyc prosto do szkoly.Jak Wy to widzicie jesli odsylac formy to czy mozna wskazac tylko jedna?Bo wlasnie ta szkola po
przegladnieciu katalogu jest jedyna w tej dzielnicy która odpowiada moim dzieciom.Gabids Twoja córa jest juz przedszkolakiem,mój Fabianek ma 2 lata i 6 miesiecy i tez bym chciala aby chodzil do przedszkola,ale nie wiem od czego i jak zaczac?

Nawiazujac do aury to faktycznie milutko.Nawet ja w swoim podlym nastroju bylam na spacerze.Musze czesciej wychodzic z domu bo tylek rosnie i Moj sie wscieka:wściekła/y:

Pozdrawiam!!!:-D

Patii powinnas wpisac 3 szkoly.I niestety ale moze byc tak ze dzieci nie dostana sie do tej swojej wybranej.Jest ograniczona liczba miejsc a kandydatow coraz wiecej i wiecej.Formularz proponuje zaniesc do kuratorium tu masz link
Sandfield Information
i od nich dostaniesz juz dalsze informacje.A jesli chodzi o przedszkole to juz trzeba isc zapisac bezposrednio do placowki.

patii - tak gabids ma racje, zreszta ma w tym temacie juz doswiadczenie. jedna z naszych kolezanek wyslala taki list do councilu i przepadl gdzies i dzieciaki nie rozpoczely szkoly we wrzesniu bo okazalo sie nie ma miejsc. wiec lepiej zaniesc formularz niz gdziekolwiek wysylac..:tak:
no niestety polskich dzieci przybywa, ale i nie polskich tez, wiec o miejsca naprawde trudno..:baffled:
a przedszkole musisz sobie jakies upatrzyc w okolicy, podejsc i zapisac..kurde takie to proste a ja wciaz tego nie zrobilam..:zawstydzona/y:. ehh niewazne:-).

a i chyba nic sie nie stanie jak oglosze tez tu na forum impreze, ktora sie odbedzie wkrotce..
bal34.jpg

KARNAWAŁOWY BAL PRZEBIERAŃCÓW !

6 luty 2010 od 11 do 14 w Vine Community Centre
na Hyson Green
zapisy - u Justyny - na spotkaniach czwartkowych.
wstep na bal - 3 funty od dziecka (rodzice nie płacą)

przebrania u rodzicow tez mile widziane:-D

zabawa powinna byc przednia:-p.

a i jeszcze mam jedna fajna wiadomosc, ale to pozniej:cool2:.
na spotkaniu na sneinton sie dowiedza ci co przybeda;-):-)

pozdrowionka!

Dziewczyny dziękuje za informacje napewno wezme je pod uwage,myśle,że niebawem się poznamy i wtedy porozmawiamy swobodnie o wszystkim.
Tymczasem zmykam spać bo miałam ciężki dzień.

Pozdrawiam!!!

hej dziewczyny
przepraszam nie zagladalam tu bardzo dlugo i mialam troche zaleglosci do czytania:zawstydzona/y:
przede wszystkim chcialam Wam zyczyc Szczesliwego Nowego Roku:tak:
Pati - witaj na forum
Rybcia - gratuluje fasoleczki, no i oczywiscie dobrego samopoczucia

pozdrawiam serdecznie

Nafnia witaj coro marnotrawna;-):-p:-DJak tam Nastusia?
Gudrun teraz bede w kwietniu zapisy do przedszkola na wrzesien jak sie nie myle.Wiec jeszcze masz troche czasu.

Moja gwiazda do przedszkola na skrzydlach nie lata:no:Ale dzisiaj puk puk w nie malowane bylo lepiej.To znaczy plakala 10 minut a jak ja odbieralam to juz byla zadowolona.

gabids - czyli jednak nie jest rozowo?..
a widzisz dzis jula zostala w sure start na zajeciach z 40 min sama, z polskimi mamami i dziecmi ktore juz tam jakos zna..i beczala jak nic:baffled:. a jak weszlam to zalila sie i chciala od razu do domu..sie nadaje na to przedszkole ze hej:no:. co dopiero by bylo w nieznanym jej miejscu..
narazie i tak poczynilam postepy bo zapisalam ja do dentysty a nosilam sie z tym zamiarem ponad 4 miesiace:-D. po prostu u nas kazda sprawa musi polezec spokojnie jak w polskich urzedach;-) zanim poczeka na pozytywne rozpatrzenie..

no do kwietnia moze ruszymy w koncu d* by ja do przedszkola zapisac:cool2:.
a i tak prawie na caly maj i pol czerwca bedzie w polsce..pozniej wakacje..teraz za pare dni tez leci..zobaczym jak bedzie.

nafnia - jak milo ze wrocilas.:tak:dziekujemy za noworoczne zyczenia:-D.
to co w przyszlym tygodniu sie widzimy?gabids Ty tez ma sie rozumiec dolaczasz!?:-)

pozdrowionka!

ps. a na balu bedzie nie lada atrkacja. kamila w blond wlosach:szok::-D:szok:. tego nie mozna przegapic:-p:-p

papa

reklama
gabids - czyli jednak nie jest rozowo?..
No nie jest rozowo i czarno to widze nadal
a widzisz dzis jula zostala w sure start na zajeciach z 40 min sama, z polskimi mamami i dziecmi ktore juz tam jakos zna..i beczala jak nic:baffled:. a jak weszlam to zalila sie i chciala od razu do domu..sie nadaje na to przedszkole ze hej:no:. co dopiero by bylo w nieznanym jej miejscu..
Ja tez sie zastanawiam czy dobrze zrobilam posylajac ja tak wczesnie do przedszkola...
narazie i tak poczynilam postepy bo zapisalam ja do dentysty a nosilam sie z tym zamiarem ponad 4 miesiace:-D. po prostu u nas kazda sprawa musi polezec spokojnie jak w polskich urzedach;-) zanim poczeka na pozytywne rozpatrzenie..
Niech polezy to nabierze mocy:-D

no do kwietnia moze ruszymy w koncu d* by ja do przedszkola zapisac:cool2:.
a i tak prawie na caly maj i pol czerwca bedzie w polsce..pozniej wakacje..teraz za pare dni tez leci..zobaczym jak bedzie.
Nie za dobrze Wam???he?:-p

nafnia - jak milo ze wrocilas.:tak:dziekujemy za noworoczne zyczenia:-D.
to co w przyszlym tygodniu sie widzimy?gabids Ty tez ma sie rozumiec dolaczasz!?:-)
Ja juz pisalam do Nafni ze nie dam rady.Chyba ze zrezygnujemy z przedzkola
pozdrowionka!

ps. a na balu bedzie nie lada atrkacja. kamila w blond wlosach:szok::-D:szok:. tego nie mozna przegapic:-p:-p
Barbie?:-p

papa

Dzisiaj znowu serce mi pekalo jak ja zostawilam bo widzialam przez okno jak przy drzwiach plakala:-:)-:)-(bidulka moja.
Powaznie sie zastanawiam czy nie dac sobie spokoju z tym przedszkolem:confused:I powtorzyc jak skonczy 3 latka.