reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

soniafka twój upraciuszek jeszcze może się przekręci:) wiem tez ze polozne ponoc probuja na wizytach "przekrecac" maluchy jakimiś ćwiczeniami....żeby dobrze się ulozyly....wiec może jak będziesz na najbliższej wizycie to zapytaj....

edytka a jak ty się czujesz???

ja dzisiaj wizytuje w szpitalu i mam nadzieje ze powiedzą cos konkretnego.....bo chyba cala ciaza mnie tak nie wykanczala jak te dni ostatnie.....a jeszcze jakies plamienia krwiste się przyplataly i nie wiem o co kaman....... chyba szyjka się skraca...

reklama
Hei dziewczyny. Troche mnie tu nie bylo. Witam nowa kolezanke ;) Anastazi jestesmy z Toba :) malutka zdecyduje sie i niebawem wyjdzie !!! Moja Mala jutro konczy 2tyg nawet nie wiem kiedy ten czas zlecial, przeciez niedawno lezalam na porodowce hiihii . My juz za soba mamy kilka spacerkow, kapieli i jestesmy szczesliwe bo w nocy budzimy sie o 2 na papu potem o 5 i spimy do 9 :) Moja mala pije co 2-3 dni herbatke koperkowa dzis probowalam dac herbatke rumiankowa ale niestety niesmakowala. Teraz chwila na ogarniecie domu szybki prysznic a potem spacerek :D Milego dnia dziewczyny :D

sofianka :-D dobre nastawienie, nie daj sobie niczego takiego wmówić :tak: ale i tak trzymam kciuki za dobry obrót tej sprawy ;-)

anastazi czuję się ogólnie dobrze, chociaż zauważyłam że szybciej się męczę i mam ogólnie jakoś mniej energii, to chyba oznaki 3 trymestru ciąży :biggrin2:
generalnie mamy zaplanowany szybki wyjazd do Polski żeby się obkupić w jedzenie i rzeczy dla dziecka, ciągle coś kupuję przez internet a moja mama tylko odbiera przesyłki :biggrin2: tylko że teraz szef męża ma jakieś obiekcje co do terminu wyjazdu i nadal nie wiem dokładnie kiedy pojedziemy... przez to nie mogę wszystkiego dokładnie zaplanować no i najważniejsze, muszę się umówić do lekarza w Polsce...
już się nie mogę doczekać, chcę się dowiedzieć jak moja córeczka się czuje, jak rośnie itd... mam nadzieję że wszystko u niej dobrze, czuję jej ruchy bardzo często, jest aktywną dziewczynką, ale to jeszcze o niczym nie świadczy, zawsze jest jakiś cień niepokoju o zdrowie maluszka...
i tak jakoś leci ten czas, aby do wyjazdu, a potem aby do porodu...

jola fajnie że się odezwałaś, cieszę się że się w miarę wysypiacie i wszystko dobrze idzie :-) po porodzie czas już leci jak szalony... nim się obejrzymy a nasze dzieci będą biegały :-D

Anastazi gratulacje kochana!!! :* w końcu się doczekałaś :)

Soniafka dostałam epidural i było super przez ok 3 h ale stanęło rozwarcie datego dali mi oksytocynę i niestety po tym ból wrócił...też rodziłam w Ullevalu i opieka wspaniała więc o to się nie bój. Ja pojechałam z bomby do nich do szpitala a dostałam pokój z wanną i też próbowałam tam rodzić, ale to nie było dla mnie nie mniej jednak warto spróbować moze Tobie przypasuje :) byłaś jak rozumiem u Pana Witka u lekarza? ;) niestety pośladkowe ułożenie nie jest wskazaniem do cc więc trzymam kciuki żeby się dziziolek przekręcił a jak się nie przkeręci to też dasz radę. jakbyś miała kiedyś ochotę się spotkać to dawaj znać bo też mieszkam w Oslo :)

Nina, to już wiem jaka była twoja historia z epiduralem. Na to niby trzeba być przygotowanym bo przecież kiedy poród nie postępuje to muszą w jakiś sposób interweniować. :sorry2:
Ja to w wannie raczej rodzić nie chcę tak czy inaczej. Obawiam się, że jak akcja się u mnie zacznie to wszyscy w koło będą mieli ze mną szopkę bo ja panikuję strasznie. :-p
Byłam na wizycie u dr. Piotra Wołosa w Anker Legesenter i muszę przyznać, że byłam bardzo zadowolona. Miała to być tylko jednorazowa wizyta, żeby sprawdzić czy aby wszystko jest ok no ale w związku z nieswornością mojej pociechy pójdę na początku sierpnia raz jeszcze chociaż to, że w dalszym ciągu się nie obrócił czuję doskonale. :dry:
Odnośnie cc w przypadku ułożenia pośladkowego to różnych rzeczy się naczytałam. Wiem, że na Ullevål szczycą się dużym doświadczeniem w odbieraniu takich porodów ale ja serdecznie dziękuje :baffled: Jeśli mały faktycznie się nie obróci to ja będę nalegać na cc. W przyszłym tygodniu mam wizytę u położnej więc porusze ten temat i zobacze co ona na to. :blink:
A gdzie mieszkasz? Bo ja na Alna. A na kawkę jestem zawsze chętna więc o ile nie mieszkamy od siebie zbyt daleko to możemy jak najbardziej spotkac się kiedyś na pogaduchy ;-).

Ostatnia edycja:
reklama
Soniafka to nawet nie wiedziałam, że jest ktoś poza Witkiem :p Koniecznie pogadaj z położną może uda się to cc jednak :) szopką się nie przejmuj to taki moment że wszystko Ci wolno i nikt Ci nie zabroni ani złego słowa nie powie, z resztą jak przyjdzie co do czego to beziesz miała wszystko gdzieś tylko będziesz chciała żeby dzieciaczek wylazł :p Ja mieszkam na Bislet :)

czy któraś ma może jakąś radę co zrobić jak mi mała odrzuca cyca? od pierwszego miesiąca jest dokarmiana butlą przy każdym karmieniu ale zawsze cyca brała a od paru dni jest walka bo nie chce ;/ dzisiaj pierwszy raz odrzuciła rano wiec musiałam odciągać. przy każdej próbie przystawienia wykręca się jak szalona, wrzeszczy (bo płaczem tego nazwać nie można) aż się czerwona cała z wściekłości robi a jak tylk odostanie butle to błogostan..ktoś?coś?jakaś rada?już nawet sobie sztucznym posmarowaam sutki ale tylko raz przeszło a potem spryciała wykumała że coś nie gra..

Do góry