reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

suuuper:-)
jakby to Ula powiedziała- kurdę blaszka,fajnie by było a maja tam plac zabaw dla brzdąców:-D

reklama
to znaczy na takim kursie :eek:

niestety nie,a szkoda ze nie maja pomieszczenia dla dzieci i opiekunek na czas jak mamy sie ucza
ale Nav daje jakies pieniazki na opiekunke dla dziecka :tak:

jesli Dagmamma zarabia za 8h jakies 4-5 tys. nok,to za pol etatu pewnie znajdzie sie osoba co za te 4-5 godz. zadowoli sie 2-3 tys.nok,a niby cos kolo 2 tys. nav doplaca....no zobaczymy
wszystko obadamy :-)

ja chodze u nas do brytyjskiej szkoly raz w tygodniu i tez dziewczyny z roznych krajow mowily ze dowiadywaly sie o ten kurs darmowy i nie przyslugiwal. Lilka ale dalas mi nadzieje, daj znac co sie dowiesz

a czy któraś z was brała już kiedyś opiekunkę???
bo ja tylko raz zostawiłam małego i to z babcią na całą noc:-)

ja w Polsce jak poszlam do pracy mialam opiekunke dla Milenki
jest dobrze jak sie ma fajna osobe,ja raz musialam po jednym dniu pracy odejsc z pracy bo opiekunka jak to powiedziala NUDZI SIE U MNIE,BO DZIECKO DUZO SPI :baffled: o czym byla wczesniej uprzedzona

byla to pani na emeryturce
od tego czasu stanowczo mowie NIE starszym paniom chcacym opiekowac sie dziecmi
potem wzielam mloda 19 letnia dziewczyne do Milenki i to byl strzal w 10 :-) do dzisiaj mamy ze soba kontakt

Agnieszka bo tak jest,ze za kursy to tylko ci uchodzcy maja za darmo
ale to jest inny kurs,bo szukasz pracy a nie znasz za dobrze norweskiego (jakby co to bedziemy musialy sie troche kryc :-D ) i Nav wysyla na kurs,by po nim bez problemu prace moc zaproponowac danej osobie

przyznam szczerze,ze to rozumiem,ale ze jeszcze za to placa to troche brzmi jak bajka :sorry2: dlatego mam nadzieje,ze jutro dowiem sie cos wiecej,a najpozniej w poniedzialek
choc martwi mnie czy cos w Nav sie dowiem...to zawsze zalezy na jakiego urzedasa sie trafi..:baffled:

reklama
normalnie mnie zabilas:-D:-D:-D

no widzisz...jak przyszlam z pracy robila na drutach z nudow :baffled: no ok...ale jak na swoj wiek zachowala sie nieodpwiedzialnie
za kare nie dostala zaplaty :-p nawet sie nie odezwala tylko zwiala mi z domu
Milenka w tamtych czasach miala jedna drzemke 3 godz.,wiec faktycznie mogla sie wynudzic,ale bez przesady :baffled:

Do góry