reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

reklama
oj ciężko was nadrobić:tak:

teraz jak ktoś wejdzie na mój profil to pomyśli,że niezłą paczką sobie tu siedzimy:-D:-D:-D

istra gratuluje oczekiwanych ząbków:-) no i tych fjordów:tak:

co do pozwolenia na pobyt to A.właśnie stara się o drugie a ciężko było wyrwać papiery od szefa,jakaś afera była z podatkami:wściekła/y:

tak was czytam i praktycznie nic nie kumam:eek:
co to jest holsestation :confused:
ja nie mam jak sprawdzić wagi małego,chyba,że extra po to się wybiorę:-)

ja też straciłam zapał do wszystkiego i to po przyjeżdzie tutaj:-( ale jak tak się was czyta to aż się chce coś zrobić:tak:

a w Polsce mamy szansę dostać mieszkanie z urzędu do remontu,czyli za darmo,moja mama takie dostała i po dwóch latach moze wykuić je na własność za 2000zł:szok: te mieszkania odbierane są ludziom których nie stać nie opłaty,trochę ich szkoda ale stawiają dla nich jakieś baraki także bez dachu nad głową nie zostaną-małe pocieszenie ale zawsze i nawet jak mielibyśmy tu zostać to zawsze można komuś wynająć i czyste pieniądze z tego mieć:tak:

hei
u nas dzis pobodka po 4, lamia sie wyspala:crazy:. jak tylko maz zawiozl ja do przedszkola to wzielam sie za sprzatanie domu, wszystko lsni, pozniej pojechalismy na spacer, zakupy, po grubacha do przedszkola i dzien zlecial. teraz obie spia:tak:
Lilka czekam na informacje z NAV. tu jak sie dowiadywalam nie przysluguja nam darmowe kursy, sa tylko dla uchodzcow i osob z krajow 3 swiata, takich ze ich nie stac na zaplacenie. mam nadzieje ze powiedza ci cos innego to pojde i tu sie wyklocac, przydalby sie taki kurs.
z pozwoleniami na pobut roznie, ja mialam pierwsze na rok, a potem na 5 lat, na razie mam spokoj, ale po tych 7 latach raczej bede sie starac o obywatelstwo, dlatego ze z norweskim latwiej chociazby podrozowac, wiz nie potrzeba, albo b. latwo je dostac. jakbym chciala w PL cos kupowac to zawsze moge liczyc na rodzicow i wiem ze nie oszukaja:-D
natanek, tez sie dopisalam
agatha ja zaczelam brac tabletki w zeszlym miesiacu i juz 3 raz mialam @, nie wiem czy nie pojsc z tym do lekarza

LILA! co sie nie da!! wszystko sie da!! møj tato powiada "ze nie to sie tylko parasola w d..ie otworzyc!!" :-D Ty dowiaduj sie i nie patrz na to ze poziom niski!! mozesz leciec swoim møwie Ci! a to dodatkowe godziny så i kasa na czas siedzenia w domu!! na waciki bedziesz miala!! ;-):tak: :-D:-D

czy mowa tu o kursie norweskiego:confused:
to za to płacą:szok:
ja po norwesku umiem tylko podziękować heheh

Kasiu ,Helsestasjon to taka poradnia dla dzieci i mam:-) tam odbywaja sie szczepienia i kontrole po urodzeniu dziecka
Panie pomagaja w rozwiazaniu kazdego problemu dotyczacego karmienia,pielegnacji dziecka

natanek, helsestation to przychodnia gdzie chodzisz z dzieckiem na kontrole, szczepienia itd, mysle ze mozesz spokojnie isc do jakiejs w swojej okolicy i na pewno ci zwaza

dzięki kobitki :tak: no czeka mnie kolejny zwiad tylko,że tym razem raczej nie będę potrzebować lornetki :-D rzeczywiście przyda nam się tam pójść na małą kontrolkę:tak:

Lilka czekam na informacje z NAV. tu jak sie dowiadywalam nie przysluguja nam darmowe kursy, sa tylko dla uchodzcow i osob z krajow 3 swiata, takich ze ich nie stac na zaplacenie. mam nadzieje ze powiedza ci cos innego to pojde i tu sie wyklocac, przydalby sie taki kurs.

a wiec dzis Karolowi sie przypomnialo,ze zna Polke,ktora poszla na taki kurs od Navu i miala placone!!!! :tak::tak:

jutro postaram sie zadzwonic do znajomego,ktory ich zna i popytam sie czy wie cos wiecej

reklama
Kasiu na bank bez problemu ci malego zwaza
ile razy jestem w helsestasjon przychodza sobie mamy,ktore wkladaja maluchy na wage i waza je,po czym ubieraja i wychodza :-)

Do góry