reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

hejka

u mnie luzik i choc nie spalam wogole w nocy i w dzien tez ciagle cos to ciagle mi bawia Daniela, ja mam wolne..zyc nie umierac:-) jutro spie do oporu z Danim, a o 14 mam dentyste.

wiecie ze Sandra nawet o mnie nie zapytala:szok: byli w centrum handlowym na duzzzzzzzych lodach, wybiegala sie tak ze o 20 poszla spac... dzielna dziewczynka:happy: nawet wcale sie o nia nie martie jak narazie.

Lilka- wiesz ze norweskie paszporty nie sa az takie wybredne jesli chodzi o zdjecia? Nam za kazdym razem i dla Sandry i dla Daniego przeszly. Moze te polskie maja ostrzejsze kryteria:confused:

Ja ide sie dalej relaksowac,,, to jest moj tydzien:-)

reklama
Istra cholerka nie uwierzysz, ale wczoraj prawie zabukowalam bilety do gdanska na 1-17 kwiecien sasem. w ostatniej chwili jak juz trzeba bylo podac nr karty przypomnialam sobie ze za tydzien zaczynam norweski i nie moge wyjechac:-D:-D:-D

czesc Dziewczyny.
sorki ze nie odzywam sie ostatnio ale normalnie natchnienia nie mam na pisanie. kupe e-maili tez mam do odpisania i normalnie nie zbiera mi sie.. pozatym na weekend mielismy rodzicøw J. a wczoraj przyjechal Jego brat z dziewczynå..

u mnie chyba raczej bez zmian. codzinne zycie. nastroj posrodku nie liczåc wczorajszego mega uniesienia z powodu zakupu biletøw na koncert MADONNY.

marzenia sie spelniajå!!! :-D

dobra, nadrabiam co tam u Was.. buzka i milego dnia!

to super:-D
346lsgh.jpg
....chociaż Tobie:-D

Ana Alan wczoraj skończył 8 miesięcy. Kupki sa raczej normalne, wygladają dokładnei tak jak to co zjada, jak zawartość słoiczka.
A powiedz mi jak tu u was się wstawia suwaczek w podpisie, bo ja chyba jakaś blondynka jestem, no i czasu nie mam popróbować.

My też musimy zarezerwować bilety na święta do Pl, popłyniemy promem, tylko się zastanawiam czy lepiej nocnym czy dziennym, ostatnio nocnym było całkiem ok, tylko ta droga w aucie masakra, więc może Alan lepiej będzie spał w samochodzie niż łóżku w nocy.

dziewczyny czytam o tych paszportach i zdjeciach.. o co chodzi z tym biometrycznym? a jak zdjecia? jakie så wymagania? chyba w razie czego mnie nie cofnå na granicy? a kto bardziej stwarza z tym problemy? POLSKA czy NORGE??

iza. ja tez lece z Norwegiana bo najlepsze polåczenie mam zeby sie godzinami nie tluc posiågami i autobusami po PL. tyle ze z Oslo do Wroclawia i to w polowie kwietnia, cena mniej wiecej taka sama jak u Ciebie, wiec to chyba tylko Gdynie likwidujå choc z drugiej strony to napewno bedzie cos tyle ze z przesiadkå w Kopenhadze...
lila ja tez jestem w szoku i pelna uznania ze Twoj K chce sie poddac zabiegowi!! :szok: a ja wogole ostatnio nie stosuje zadnego zabezpieczenia. bylam u lekarza, chcialam plastry, niby zadzwonila do apteki i mieli dowiesc tutaj na te moje zadupie ale nic nie przyszlo. a najsmieszniejsze jest to ze møwimy z J. ze to nie za dobry czas na drugie dziecko no bo sytuacja niestabilna i byc moze przeprowadzka na lato i nowy bizness a mimo to jedziemy na calego!! bo albo ja w trakcie mowie ze co tam niech sie dzieje co chce albo On juz po smieje sie ze bardziej ekscytujåco jest!! no to tylko patrzec jak sie u mnie nowy søwaczek pojawi!! :-D:-D:-D
ania. MADONNA jest tez w PL 15go sierpnia!! (notabene - Ona ma 16-go urodziny!!) i bilety na allegro jeszcze så!! wiec wszystko przed Tobå!!!
agata juz w PL. ale fajnie - tez bym chciala :rolleyes:
katjusia Appocilin to jest antybiotyk - penicylina. ja tez to przyjmowalam tylko pewnie Ty masz jakås mniejszå dawke. ja bralam 660mg (x3dziennie) i potem 1000mg (x4dziennie) ze wzgledu na nieustajåce anginy, ale Apocillin w Norwegii jest tak samo slawny jak PARACET :)))))) a u mojej babci "AMOLek" :))))))))

* * *
ok. My zbieramy sie powoli na spacerek. milego dnia Wszystkim! :-)

Ostatnia edycja:
ale sie wkurw... nie zabukowalam wczoraj biletow bo kurs, a te barany rano mi przyslaly mail, ze brak chetnych i kursu nie bedzie:no::no::no:. a przed chwila odebralam maila ze nie ma miejsc bo wszystko zajete na kursie. o co chodzi?:baffled:
to chyba jednak zarezerwuje sobie wyjazd do PL

reklama
Cześć wieczornie
tampeza - o kurde...:no: ale jaja z tym kursem....No to może jednak jest szansa spotkać się w tym samolocie z OSL do GDA 1.04 lub 17.04 w drodze powrotnej?:-)
Kasia - super że udało się kupić bilety na koncert! :tak:
a co do paszportu to najciężej ponoć jest w Konsulacie by w ogóle przyjęli zdjęcia. My np.dziś sami zrobiliśmy w domu,ale czy je "szanowne grono" zaakceptuje to się okaże jutro.
Lila my do Oslomamy 380km. Ale wiadomo autostrad w Norge "bez liku" więc czas dojazdu ok.4,5-5h...
Ana - jak tam z małym? Jak się czujesz?
Agata - jak tam odpoczynek w PL?
Karolcia dziś skończyła 8 mcy:-) i jak na starszaka przystało;-) w nocy przespała 6 h ciągiem w łóżeczku.:-)Mamy na nią nowy sposób - układanie do snu na brzuchu:-D Do tej pory nigdy tak nie spała ( bo się baliśmy), więc od 5mcy nie sypialismy po nocach...A od 2 dni tak jakby lepiej...Na tym brzuszku jakoś tak twardy sen ją łapie.:-D
Oczywiscie rodziciele i tak się budzą co 3 h i spr.czy "dycha"...:-D
Dobranockaaa

Do góry