reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

rozumiem Aniu Twoje zazenowanie ale przemeczysz sie Kochana mowie Ci to! a nagrode dostaniesz najlepszå i napewno wymarzonå!! tylko kurde po portfelu to niezle pojedzie.. :szok: masakra!!
jejku szkoda ze zdjec nie masz? :-:)-( dlaczego????:-:)-:)-( zapomnialas aparatu??? to moze chociaz te z komørki?

a z tym karmieniem i odciåganiem to rzeczywiscie mysle ze nie musze miec wyrzutow ze skonczylam po prawie pøl roku choc Jorgeir twierdzi ze najlepiej byloby do roku i troszke mi o tym podgadywal na poczåtku.. mådrala! sam by se tak popompowal!! a czasami juz rzeczywiscie bylo tak malo ze myslelam ze nic z tego ale wtedy sie zapieralam i wstawalam w nocy i heja!! i chociaz cycki bolaly -pomagalo.. dlatego pisze agacie jak to wyglåda ale decyzje to mus podjåc juz sama..

reklama
no ja to samo. rano o 7-mej dam mleczka i potem spi do 9-10..ale najbardziej to zastanawiam sie nad wieczorami.. J.møwi zeby jeszcze z tym nic nie robic..ze jeszcze nie raz jej sie zmieni dlatego pytam jak Wy myslicie...

Mi$ka sie przebudzila..musze dac Jej papu.. :-)

no mądraliński, ciekawe jak oni mieliby sobie odciągac , faceci to leniuchy i cwaniaki:-D:-D:-D.
co do kasy za te zęby , to juz tyle wydałam i konto puste:-(...coś musze wymyslec..

Kasia a napisz ile ona spi , jak wygladaja jej drzemki itd....
a aparat został w N, a drugi zepsuty, trzeci szwagier wziąl bo wyjechał...i tak moja pasja upadła z braku sprzętu:(

Ostatnia edycja:
oj Kasia to odciaganie to szacuneczek dla Ciebie,, a J niech sobie sam poodciag to zobaczy jak to jest:-D
ja przy Sandrze to nie musialam pompowac tylko naciskalam i samo lecialo strumieniami, a teraz to jest tak ze piersi zazwczyaj zawsze miekkie sa i ciazko wogole zasac:szok: tylko Daniel potrafi sie tam zasac tak zeby wyczyscic, ale czysci do pusta:-D ja tam pompuje, pompuje i nic:wściekła/y: dlatego i tak mi sie budzi w nocy to wtedy daje mu piers, wiec tylko wieczorem jest toche przerwy, a tak to nie mam nigdy wiecej niz 3 godziny przerwy i to obydwie wtedy czysci:sorry2:

Ania szoda ze nie masz aparatu, bo naprawde masz reke do fotek:tak:

ja juz po obiadku, ide malego budzic bo cos za dlugo spi,,, nie bedzie sobie nocy w dzien urzadzal:dry:

ojeju Aniu ja Ci nie odpisze na to pytanie bo jesyne co jest teraz u Emmy STALE to te akcje wieczorne. podejzewam ze przyczynå moze byc tez to ze przestalam z Niå wychodzic na spacery.. nie wiem - w ciågu ostatniego miesiåca to bylysmy moze z 5-10razy???:szok::zawstydzona/y: caly czas sie nie sklada qrwa mac!! najpierw Ona zakatarzona, potem wyjazd do Ulvik, potem szczepienie i te reakcje, teraz chora ja. a jak juz sie skladalo na wyjscie to pogoda jest straszna!! jak nie leje, sniezy, to pizga na maxa!! dzis rano wlasnie wialo tak strasznie ze cos uderzylo nam w przedniå szybe z TOYOCIE i pekla, a lusterko i GPS spadlo. naszczescie szyba wciåz sie trzyma ale wymienic trzeba - Jorgeir wsciekly. no ale mysle ze moze wlasnie jak juz bedziemy znowu regularnie spacerowac to sie moze ustabillizuje..

ps. przechlapane masz bidulko bez tego aparatu. :zawstydzona/y:powiedz mezowi zeby przyslal - wåtpie zeby zdjecia robil i Tobie pewnie bardziej sie przyda chciazby na takie wlasnie okazje!! powinien zrozumiec! albo mam lepszy pomysl!! wykorzystaj to, popros ladnie i moze kupi Ci nowy!!??:tak::-)

Ostatnia edycja:
Już odpowiadam w sprawie bioderek .... Otóż z tego co powiedział mi ortopeda na usg, to ruchomość bioderek u dziewczynek powinna być na 100 stopni , moja mała ma na 80. Dlatego też muszę zakładać Jej podwójną pieluszkę, aby bioderka były w rozkraczku. Dodatkowo przy przewijaniu rozciągam Jej też bioderka, aby nóżki cały czas ćwiczyły. Za ok 2 tyg. mam Ją nosić okaczkiem na moim brzuchu lub siedzieć z rozszerzonymi nóżkami. Ogólny rozwój bioderek jest u majerj ok.
W NOR jak byłam na wizycie lekarskiej to również prosiłam o ocenę bioderek. Lekarka po zbadaniu powiedziała, że wszystko jest ok. Jednaj ja jeszcze jak byłam w cuiąży to też będąc w Polsce wszystko dodatkowo sprawdzałam , więc z małą jest tak samo. Nie ma to jak nasze polskie chuchanie, dmuchanie...
Nikolka jest podobna do tatusia, chociaż ja twierdzę, że do mnie :tak:

Tak na marginesie to napiszę coś jeszcze o księżach... Otóż , byliśmy w parafii na Morenie u ks, który wypisał mojemu mężowi zaświadczenie o dacie chrztu świętego (załatwialiśmy dokumenty do ślubu) i nie mieliśmy ze sobą żadnej kasy na ofiarę, jedynie 100zł i 50gr, Musielismy jechać do Gdańska po jakieś dokumenty więc umówiliśmy się , że jak będziemy wracać to przyjedziemy złożyć ofiarę. Wrzuciłam do skrzyneczki to 50gr... Wyobraźcie sobie, że ks. z miejsca po naszym wyjściu otworzył skrzyneczkę i zaczepił nas i oddał pieniążek!!! Zamurowało mnie totalnie i powiedziałam jemu, że nie podał cennika a ofiarę każdy daje taką na jaką go stać. Wkurzyłąm się i nie pojechaliśmy wracając z Gdańska złożyć ofiary za to pisemko. Jestem ciekawa, jak byśmy wrzucili np tą 100 to, czy przyszedłby nam ją oddać i powiedział, że to za dużo??? Noramlna świnia , a nie ksiądz...

Ewelina ..no nie prosze cię:eek:co to mialo byc???:confused:jaki szczyt...nie enapisze czego:szok:..w glowie mi się to nie mieści!!!!!!kasa i kasa i kasa a gdzie slowa z pisma św???chamówa totalna:wściekła/y:.
a co do lekarzy ja tez zawsze wolałam poczekac na diagnoze polskich lekarzy:tak:, tak to bym chyba zwariowała jak miałabym tylko sugerowac sie ich poradami....typu Czarek ma refluks i wymiotuje to lekarstwo na to to wysoko ulożona poduszka , dziecko chudło mi w oczach bo wymiotowal przez miesiąc , no a w pl znalazło sie lakarstwo, te nieuki nawet nie wiedza co to zapalenie przełyku!!!a oni tylko mówią oki , oki ...a potem dziecko głuche , chore i ma krzywe nóżki bo było oki!!!!głupki!!!
Kasia, poczekam jak zwiezie mi reszte moich rzeczy w lutym , połowa ciuchów , buty i aparat oczywiscie , co do kupna to byl w planie ...no ale teraz kasy nie ma, chcial mi kupis taka zwykłą małpke , jak ja to nazywam , ale ja tam czekam na mój wymarzony..no i troche drogi..jeszcze będzie dobry czas:-)(tak sobie mówię).;-)
a co do spania , to może jak wszystko nabierze rytm i szyk dnia unormuje sie , bo to jak spi to też zalerży ile spi w dzień i jak ma drzemki rozstawione:tak:,może poczekaj jeszcze trochę...:happy2:

tak to jest Ewelina z tymi naszymi ksiezami. grzechem byloby generalizowac ale dobrze i ogolnie znanym jest ze ksieza så chciwi i skorumpowani. ja tez nie dosc ze panna to jeszcze z dzieckiem wiec na wypadek slubu to niezly "datek" uszykowac musze!! :-D dobrze ze chociaz Emma ochrzczona!! a i tak sie smieje ze mi bedzie tren niosla!! :tak::-D:-D a propos slubu.. moja przyjaciolka z czasow szkoly sredniej wychodzi za måz 18kwietnia. powiedziala mi o tym dopiero pare dni temu i zaprosila!! kurcze nie wiem czy damy rade pojechac wszyscy, choc szczerze møwiåc i tak nie wiem jak w razie czego rozwiåzemy problem z Emmå. ta dziewczyna mieszka w innym, oddalonym o 17km miasteczku i bedziemy musieli Miske zostawic z mojå Mamå a nie wiem czy to sie uda na tyyyyyyle godzin... ale jesli mialabym pojechac sama to mysle ze zaprosimy rodzicøw J. na weekend i jak On bedzie w pracy to Oni bedå nanczyc..:eek::sorry2: bardzo chcialabym pojechac, chcialabym tez miec tam pare zeby nie tak sama a z drugiej strony normalnie chce sie wyrwac i odetchnåc i dobrze zabawic i stesknic!! :zawstydzona/y:

tak aniu ja tez mysle ze te akcje to dlatego ze ostatnio Emma juz nie ma rytmu tylko jest totalna rozpierducha. roznie wstaje, roznie je, roznie spi, raz kåpie, raz nie kåpie, spacerøw sie nagle powaznie uszczuplilo.. nie wiem jak to zrobic bo naprawde mi juz sily i jeszcze zdrowia na to wszystko brak ale moze od jutra postaramy sie wstawac wczesniej organizowac sobie system na kazdy dzien...
a jaki to ten Twoj wymazony aparacik? wklej jakis link czy zdjecie czy cus.....;-):-)

reklama
No nie ma co generalizowac.....ale maja za uszami:wściekła/y:
Kasia jakby ci się udało pojechac to super , przydalby sie taki szybki wypad i rozruszanie kosci, szczegolnie jak ty siedzisz samiutka z Emma i nie ma do kogo mordki otworzyc:shocked2:, zycze CI , żeby sie udało:tak:.
a ja mam pytanko do wszystkich pań domu i wtajemniczonych gospodyń:-D...
Czaruchna pije jak stray pijak , na szczęście wodę nie wóde:-D, dzisiaj polożylam go na mojej salonowej kanapie na drzemce i mój obsikutek przesikal pieluche , mam plame na kanapie na szczeście nie śmierdzi , ale na pewno jest zapaszek w głębi , kiedys czytałam jak wybawic takie plamy i ten zapach, ale nie moge w tym obłędzie forum teraz tego odszukac , moze wy znacie sposób?????:confused:
wiecie co uslyszałam , że Czarek się moczy bo jest nerwowy:wściekła/y:, chyba dostane obłędu!!!!dzieci 5-6 letnie sie mocza , no tak na tle nerwowym jak cos przeżywaja , ale nie dwulatki!!!tłumacze , że ma refluks i duzo pije pod czas snu , dziewczyny pomózcie bo dostane pierdolca:eek: i zfiksuje:rolleyes2:

Ostatnia edycja:
Do góry