reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kasiu, jeżeli myślisz o książeczkach edukacyjnych dla maluszka, to ze swojej strony mogę polecić Ci książeczkę (dla nauczyciela) z piosenkami, wierszykami i fajnymi zabawami p.Bogdanowicz. Ja osobiście mam (coprawda przegrane, ale mam ) 3 płytki z piosenkam i zabawami przedszolnymi właśnie p.Bodanowicz. Moim zdaniem są świetne. Pracowałam na tych płytkach w przedszkolu i było super. Dzieciaczki szybko uczyły się piosenek (m.in. stary niedźwieź... piosenki z naszego dzieciństwa...) i przy okzaji dobrze się bawiły. Jeżeli będziesz zainteresowana to mogę Ci je przegrać i wysłać do domku :tak:
A książeczki to seria 3-latek, 4-tatek... To zestaw 3 książeczek z kartami pracy dla odpowiedniego wieku dziecka. Nie pamiętam wydawnictwa, ale w księgarniach jest duży wybór. Jednak trzeba dokładnie przejrzeć książeczki, bo niektóre są moim zdaniem niestosowne... Ale nie będę zanudzać. Sama będziesz doskonale wiedzieć, co wybrać:tak:
Pozdrawiam

A w Polsce po serii dużych mrozów przyszła odwilż... Jest zimno, szaro i mokro... Brrr. Humorek w taką pogodę też siada...

Od dzś postanowiłam odmówić sobie kolacji ... Może to będzie początek walki z moimi zbędnymi kg ?? Zobaczymy???

reklama
jak czytalam o tych plytkach to juz myslalam zeby Cie poprosic o przegranie ale w nastepnym zdaniu napisalas o tym.. Ewelina TAK bardzo bym Cie prosila jesli nie stanowi to dla Ciebie zadnego problemu!! :tak: lub ewentualnie napisz mi gdzie to mozliwe zeby kupic.. wiesz z tymi ksiåzkami to ja wlasnie musze liczyc na porady innuch bo chociazby z tego powodu ze jestem w Norge i nie moge sobie wziåc do reki i przejzec.. wiec dzieki za podpowiedzi!! :tak::-)

Kasia - no ale telepatia :-) JA dziś po południu zainspirowana moim dolem:-( oraz info na forum norwegia o "tanich" wycieczkach z NOR biur podrózy - szukałam ofert w necie!!!!:-)
Z KRS tylko GranCanaria,ale dobre i to...
Kiedy, gdzie i skąd byście chcieli polecieć? Czy cała Wasza Trójka?
My wczesniej mieliśmy plan na Wielkanoc do PL na chrzest a potem zaraz lot do Turcji z GDA. Jednak nie ma tak wczesnie lotow do Turcji...
Dlatego zaczęłam szperać co mają tutaj
No i jeszcze ta wypowiedź
Forum Norwegia :: Zobacz temat - Biuro podróży w Norwegii - wycieczki
skusiła mnie do poszukania co w necie piszczy.
Jeszcze nic fajnego nie znalazłam..

Kasiu- Dla małej-wielkiej Emmy 100 lat, CUdownych rodziców i prawdziwych pajacyków w prezencie :-)
Jak obchodzicie pół roczku?
Noo u nas było uroczyście, ale to Wigilia była :tak:
A co do tego płaczu 2 godzinego w nocy, to wiesz że to może być po szczepieniu.
Naszą nózki tak bolały że nie ruszała nimi chyba całą dobę...ALe dopiero po fakcie dowiedziałam się że warto dziecku posmarowac miejsca po szczepieniu żelem Altacet.
No i też płakała kilka dni..

AAaa Ty jestes niemożliwa...Kasia:-)
Ja nie zostawię Karoliny bo..cycuś...jeszcze. :-(
Szkoda bo już ciepło myślałam o tym jak się dziewczynki poznają i będą bawić nad ciepłym morzem:tak: a my z leżaczków będziemy tylko doglądać je i plotkować...a mężowie będą je zabawiać..

wiesz co ja nie wiem Iza co jej bylo. ale te 2dni wlasnie taka marudna i placzliwa a juz szczegolnie wieczorem. a wczoraj przy przebieraniu pieluchy jak unosilam nøzki to tez widzialam ze cos nie tak ale myslalam ze to brzuszek bo raczej nøzkami ruszala.. dzisiaj wydawalo sie byc lepiej ale jeszcze z Niå nie wychodzilam. moze jutro juz sie skusze bo sama juz od tego siedzenia w domu kota dostaje!!

dziekuje,dziekuje wszystkim w imieniu Emmy!

witajcie kobietki!!!
MELDUJE SIE po prawie tygodniowej nieobecnosci!
niestety w poniedzialek wyladowalam w szpitalu z ostrym zapaleniem po zabiegu itd. dzis wrocilam do domu jakies 3 godziny temu!
widze ze sporo naskrobalyscie i napewno postaram sie wszystko przeczytac a tymczasem zmykam do moich chlopakow!
buziaki dla was wszystkich:-)

wiesz co ja mojemu juz dawno truje ale On sceptyczny jest pøki co i powiedzial ze do PL w maju pojedziemy bo tak to Emma za mala. no i co ja mam powiedziec? :zawstydzona/y: nie wiem - moze ma racje a ja nieodpowiedzialnie mysle no ale ja juz jestem w takim stanie ze juz sama mysle jechac gdzies do tygodnia czasu!! sama nie wiem jeszcze czy bylabym w stanie zostawic Malå. karmienie to juz u mnie nie klopot bo lece juz na sztucznym bardziej martwilabym sie czy Jorgeiros by sie zgodzil bo przeciez biznesmen qrna mac i czasu biedny na nic nie ma!! :wściekła/y::zawstydzona/y::sorry2::-D
ale temat mozemy zostawic otwarty choc tak my wszyscy razem w 6 to wåtpie zeby do lata sie udalo..z naszej strony to moze cos na jesien.. ;(

reklama
boze przykro mi niunia..:-(ale ciesze sie ze jestes juz w domku! i zajzyj tu do nas koniecznie jak bedziesz miala troszke wolnego czasu z brakiem pomyslu na wykorzystanie go.. buzialki dla Ciebie!

Do góry