reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Hej hej
Kasiu - ale w KRS nikto jeszcze polskiego sklepu nie widział:-( A kapuste kiszona abo mamy z PL w słoikach albo tu ze sklepu tureckiego na rynku w Sentrum. A Ty bedziesz jeszcze w KRS ?

Jak mała wstanie jedziemy do otwartego przedszkola.
Nie chce mi sie, bo niewyspana jestem (ale to przecie nic nowego:angry:). Ale musze bo kol.norwezka z sasiedztwa chce z nami sie zabrac...

reklama
Kasiu ja zawsze jajka robię tak:
6jajek
1 1/2 łyżki majonezu
1 łyżka musztardy
pietruszka
szczypiorek lub koperek
sól
pieprz
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przekroić na pół wzdłuż, wydrążyć delikatnie żółtka do miseczki, białka poukładać na talerzu.
Żółtka rozgnieść widelcem, dodać majonez i musztarde, zieleninę, posolić i popieprzyć wg uznania.
Masa powinna być zwarta
Napełnić nią białka i wstawić do lodówki na ok. godzinę
Gotowe:-D

Kamila dzieki za podpowiedz. chodzi mi wlasnie o cos takiego zeby na Nowy Rok na støl røzne rzeczy na zagryzke do polskiej wødeczki bylo :-) no i wlasnie myslalam tez o jajkach tylko zeby bylo troszke inaczej..;-)

Iza no jak to? przeciez Ewelina cos wlasnie wspominala o polskim sklepie gdzies w Sørlandssenter kolo Remy czy Rimi?? :baffled: nie, ja nie przyjade.. :no: mialam tylko taki niecny plan czyby moze ktorejs nie poprosic o przyslanie mi z 1kg w liscie??? :-D

Ostatnia edycja:
Pewnie już zapomniałyście o moim istnieniu, ale ja Was podczytuję regularnie:)
Zaintrygowały mnie jajka faszerowane, więc podpowiem jak ja je robię - sa naprawdę pyszne. Farsz podobny do Kamili, tylko ja dodaję jeszcze drobniutko pokrojoną szynkę. Zielenina w postaci pietruszki , wymieszać, doprawić do smaku i włożyć do połówek białek. Na wierzch troszkę majonezu i np. posypac papryką - zakąska do wódeczki w sam raz:)
Pozdrawiam wszystkie zapracowane mamy i te leniu****ące również!!

Witam

Nasza dzisiejsz nocka znowu nie należy do najlepszych :zawstydzona/y:... Niki niby była grzeczna, ale strasznie wymusza na mnie cycuszka :tak:... Jest najedzona, ale czuje sie bezpieczniej przy mnie i przy swiom cycuszku... Zasypia z nim, a gdy juz zbieram się do przekładania małej do łóżeczk to jest protest... I znowu lulam Ją i lulam, przekładam kilka razy ... Jest to męczące i dla mnie i dla małej... Ale jakoś sobie radzimy. Ostatnie moje podejście było o 4 i mała już mi odpuściła :tak: Mogłam w końcu się odpocząć chwilkę...
Byłyśmy dziś na kontroli poporodowej... A więc tak:
waga : 5430g (przy porodzie 4180g)
wzrost : 56,5 cm (przy porodzie 50cm)

Wysypka, którą ma na bużce to nie żadne uczulenie na oliwkę lub krem, ani potóweczni, ani też skaza białkowa itp.... Tulko reakcja na moje hormony, które mała wyciąga razem z mleczkiem... Dostałyśmy maść, która będziemy się smarować rano i wieczorkiem oraz b.tłusty krem na dwór...
Przy szczepieniu maleńka płakała a ja razem z Nią... Mam nadzieję, że wszysko będzie ok i maleńka nie będzie nam gorączkować... Kolejne szczepienie mamy 12.02 (powinno być za 4 tyg, ale będziemy jeszcze w Polsce), następne po 2 tygodniach...
Ja też jesem po wizycie u ginekologa, ale nie jestem z niej zadowolona :no: Osłuchał mnie, zmierzyl ciśnienie, sprawdził brzuch... Czy oni tu nie badają ginekologicznie??? Wydaje mi się , że wizyta po porodzie polega rówinie zna ocenie gojenia się rany itp... Jutro idę do przychodni na badania krwii, bo nie byłam dzis naczczo... Umówiłam się już na wizytę kontrolną w Polsce... Zbadam się, zrobię swoje wyniki, i usg... BO tu miom zdaniem olewają to... Dla malutkiej też juz zamówiłam pediatrę do domu, więc będę pwena, że z nami wszystko ok.
Dentystę i fryzjera też już mam zaamówionewgo, więc podczas naszego pobytu w Polsce wyszysko sobie posprawdzany i podreperujemy się :-D

Uciekam do pakowania, muszę wykorzystać ten czas,, jak Niki śpi.

Pozdrawaim

Witam witam i o zdrowie pytam :tak::tak::tak::tak::tak:
Wpadłam na chwilę w przerwie zajrzeć co u was ale mam za duże zaległości coby dac rade nadrobic :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
jestem właśnie w trakcie ostatecznego paczkowania :tak:
Jutro w nocy droga.. troche mnei to rpzeraża bo musimy samochodem przejechac prze całą danie i niemcy :baffled: Miejmy nadizeję, ze będize w m iare łatwo. Mamy na szczęscie ąldowarke samochodowa do laptopa więc choć bajki małej będe mogła puścić
Tylko niestety z neta nie bede korzystać bo nie wiem jak to z roamingiem jest
Zamelduję się jeszcze na chwilę z trasy ale potem to już tylko smski z rodzinką i w sobote od mamy ;-)

Buziaczki

Oj Kobietki ale dziś miałam powera:-D
Trzy okna umyłam i firany zmieniłam. Adusia była cacy, bo grzeczniutko sobie bajeczki w tym czasie oglądała:tak: Teraz pojadła i lula sobie smacznie. A ja biorę się za sprzątanie łazienki.
Miłego popołudnia :-)

nas noc fatalna, mala wyla do 1 i ledwie co usnelam to o 2 juz obudzila sie Lamia, wzielismy ja do naszego lozka i oczywiscie do 4 szalala. jak tylko zasnela to obudzila sie mala na mleko. jestem wykonczona.
bylismy na kontroli, mala dalej 7200, nic nie utyla przez ten tydzien, ale jest przeziebiona wiec to dlatego. nie dostala tez szczepionki bo za mocno kaszle.
ja powoli wzielam sie za szykowanie rzeczy i jutro trzeba bedzie sie spakowac. jedziemy w pt rano.

Ania Zając pamiętamy:-D
dziewczyny , Jaga i Aga spokojnej podróży , Agnieszka daj znać na pr to sie stykniemy jak znajdziesz chwilkę:tak:

Kasiu a konkretnie do czego ten farsz jest ci potrzebny?ja mam kilka opcji , ale zależy do czego...:-)

reklama
farsz do krokietøw Aniu..;-)
zajåc!! a Ty dalej tak z partyzantki i po konfidencku!! :-D co u Ciebie? jak tam przed Swietami i jakie plany na Sylwka? napisz cos!!!!!

hmmm... ciekawe moze niunia i Lila tez nas tak po cichaczu z ukrycia tylko podczytujå i sie nie wychylajå..:-D??? jestescie tam?

Do góry