reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

Kaska ale to krzeselkoto fuulwypas :-):tak:, ja mialam takie zwkle drewniane;-).
my jedziemy po choinke i wswzytsko do choinki ni nie tylko w srode:tak: juz sie niemoge doczekc:-D
a na swieta chcialam kaczke pieczona ale tutaj niema ale sa indyki wiec chyba indora kupie, widzialam juz w sklepach pudla z nimi...wogole musze pomyslec co zrobie na te swieta
Iza ja sama w domu zrobilam spagetti i malej nic nie bylo, nie dalam papryki i cebuli, a cebula i tak byla w sosie "dolmio" i wszytsko ok.
Powoli staram sie jesc normalnie, dzisiaj np smazony kurczak...w sobote jadlam pierogi z kapusta i pieczarkami i tez luzik, jem male porcje zeby sie powoli przyzwyczajala.

a Wy co kombinujecie na swieta???
a jakei choinki i kolor bombek i etc...??
ja mam plan na bordo(czerwien) i zloto:tak:

reklama
my kupilismy jodle ale pieknå sobie w tym roku wybralam!! :rolleyes: dosc niska ale tak gesta i kolorek ma jak srebrny swierk . fakt ze dalam 450kr, swierki byly po 300. a bombki tez mam fajne, juz w tamtym roku mialam - recznie malowane OD WEWNÅTRZ i kazda inna , przez caly rok kupowalam bo 1szt. kosztuje prawie 100kr i choinka ubrana bedzie za ponad 2.000 :-D. ogolnie jest ich cala masa, tylko nie wszedzie mozna dostac, i dodatkowo co rok wychodzi model z podpisem na ten rok wlasnie. na 2008 nie mam bo nie zakupila ich w tym roku do nas do sklepu ale jå zapytam.. Jorgeir sie tylko smieje ze to ostatni rok tak bedzie bo w nastepnym albo Emma wytlucze albo zeby nie dopuscic pochowam i kupie plastikowe :-D bo te to dopiero wywiesze jak nasze WNUKI (!) podrosnå :-D:-D
tylko nie pomyslcie prosze ze sie chwale.. to nie tak. poprostu sie ciesze i chcialam sie z kims podzielic - szczegølnie ze padlo pytanie..

Ostatnia edycja:
no krzesełko niczego sobie:-D:-D:-DKasiu:happy:
a co do świątecznej atmosfery u mnie jeszcze nic nie pachnie:rofl2:, ale ozdoby , czyli świeczniki , lamki, reniferek ze zlotej slomy i kwiatki pozłacana są juz wystawione. co do choinki u teściów juz stoi ogromiasta , do samego sufitu normalnie wygląda jak rok temu:-D, mam wrażenie , że nawet bąbki wiszą w tym samym miejscu, ladnie wygląda , ale ja lubie nieład artystyczny i nie preferuję bankowego stylu stojenia.W większości mam słomiane ozdoby a wtym roku jeszcze dojdą gwiazdki robione na szydełku, oczywiście szkane też będą:tak:.Juz nie moge sie doczekac jak będę miala swoja i ten zapach:happy:..............

Kasia cudnie , oj zazdroszcze tych bąbeczek , ja w dziciństwie mialam ręcznie malowane , zdażały sie podwójne , ale takie unikaty , niestety Gustaw nam prawie wszystkie wybil i jka dokupowalismy co roku to juz takie komercyjne:baffled:.

ja tez lubie ozdoby recznie robione czy malowane..:tak:
a kim byl Gustaw? :szok::-) zdaje sie jakies kocisko...?
a krzeselko fakt wydaje sie byc konkretne ze wzgledøw bezpieczenstwa, pamietam tez ze zwracalam uwage ile kilo wytrzyma choc teraz jak tak pomysle to do 4roku zycia Emma powinna juz przy stole z nami na krzesle siedziec.. moze nie musialam az tyle wydawac no ale mam co mam, zresztå pewnie jeszcze nastepnego dzieciaczka sie w tym wykarmi... a moze nawet wspomniane wczesniej wnuki :-D

tutaj niektøre z moich bombek (akurat balwanki byly na rok2004, ich nie mam )

resize.asp
hoytid_2004.jpg

moze je kiedys widzialyscie gdzies..så jeszcze motywy koscielne albo jakby bajkowe - jakies myszki co tanczå,ptaszki.. niektøre miejsca szczegolnie wybrane norweskie koscioly m.in. w Ulvik (tak sie zaczelo moje kolekcjonowanie) zamawiajå tez takie i så sprzedawane jako pamiåtki.. majå tez takie w pamiåtkowym na TORPie. :tak: chodzi o to ze on så malowane takim pedzelkiem zalamanym pod kåtem od srodka.. majå jeszcze inne ksztalty i swieczniki na podgrzewacze tez ale ja mam tylko okrågle bombki.

Ostatnia edycja:
Dzisiejsza nocka była bardzo ładna :tak: Nasz gwiadka spała od 1-6:30 :-) i to bez żadnej przerwy na jedzonko ... Zato, jak wstała to wessała się we mnie jak mała pijawka :-D i potem za godzinkę znowu :-D Popszła spać i wtała o 12... Więc nie jest źle. Wieczorkiem testowałam kropelki, które dostałam od Izki, chyba działają... ale wole nie zapeszać ;-). Zbliża się kolejna nocka, a z nią wielka niewiadoma , bo nigdy niewiadomo...
Przez cały dzień jakoś nic konkretnego nie zrobiła, bo maleńka jak się wyspala to była ze mną, leżała sobie na brzuszku i ładnie podnosiła głoweczkę. Zaskoczyła mnie tym bardzo mile, oczywiście... Silna dziewczynka z tej naszej Niki :tak:
Odliczam już tylko dni do piatku.. I będę w Polsce aż do lutego :-)... Już nie mogę doczekać się wyjazdu...
W środę mamy szczepienie na wirusowe zapalenie wątroby, wizytę u pediatry, mierzenie i ważenie... Jestem ciekawa, jak nasza gwiadka przybiera???
A mnie potem czeka wizyta u ginekologa :baffled:... Ciekawe, co mi powie???
Milego wieczorku

reklama
Do góry