reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z norwegii

to fakt Czarek wychodzi kiedy chce:rofl2:, więc zero kontroli:-D.
moze nie masz czym się martwic na przód , nie zawsze jest tak jak w pierwszej ciaży, :tak:

reklama
z tå wagå sprawdzalam te siatki centylowe no i jest prawie na samym spodzie wykresu ale pielegniara powiedziala ze jest super, zresztå Mala nie wyglåda ze gloduje, zadowolona tez jest. a wogole to zaczela mi juz przesypiac prawie cale noce bez jedzenia. czasami obudzi sie ok.2 w nocy na butle ale wczoraj np. od 18-tej to dopiero obudzila sie ok 6rano. ja wzielam do siebie, przystawilam do piersi, niewiele pociumkala bo przeciez nieiwle leci ale nie plakala tylko slodko zasnela przy Mamie i dopiero zjadla o 8rano..
wiesz Aniu to nie o to chodzilo ze sloiczki z ekologicznych. chcialam zaczåc sama bo w tych sloiczkach to minimum 2warzywa a wiesz - chcialam ostroznie zaczåc.. ale pøki co zolådeczek wydaje sobie radzic. ale w ciezkim szoku bylam!! ze po tej odrobince ktorå i tak zwymiotowala qpa byla juz zølciusienka jak slonce!!! :szok: ale nic niepokojåcego w niej nie znalazlam..:-D
a jak ma sie Czarus? i Ty? wyzdrowieliscie?

No ja mam sie lepiej , ale Czarek ma antybiotyk ale nie chce go przyjmowac , połowe wypluje , ogólnie jest wojna i nie wiem czy mu sie pogarsza czy polepsza:eek:

jesli chodzi o tesciow to napewno Sandre sprzedam na dluzszy czas im, tak na przynajmniej 2 dni. A malego to troche trudniej, bo musi byc blisko mnie jednak ze wzgledu na karmienie piersia i wogole marudzi jak mnie nie ma przez jakis czas to poza tym nie przeszloby zeby ona tutaj siedziala i mi pomagala z malym, bo kiedys maz duzo sie klocil z nia, nawet wojne mieli i troche sie rozeszlo po kosciach, ale jak za dlugo ze soba sa to zaraz cos iskrzy, a przy przeprowadzce to zawsze nerwy sa, wiec nie potrzeba mi akcji.
Mysle sobie ze w dzien jak bedzie maly spal to bede na maksa przygotowywac, a potem to juz przyjada znajomi do pomocy, a ja pojade sobie na miejsce i bede stopniowo ukladac, moze malego wystawie na dwor to lepiej pospi;-)

a nawrot kolki i to takiej ostrej wczoraj i takze dzisiaj to chyba jednak moja wina:zawstydzona/y: tak juz dobrze bylo to podawalam mu tylko zapobiegawczo dwa razy dziennie krople na noc i z rana....dostalam nauczke i teraz daje mu nadal przy kazdym karmieniu...troche mnie przerazalo ile on tych kropli na dzien lyka, ale coz jak trzeba to trzeba,,, a sa homoapatyczne to nie powinny zaszkodzic. Teraz spi, dal troche koncert ale juz nie tak jak wczoraj. Przebudza sie i go bujam wozkiem...mam nadzieje ze zlapie mocny sen bo ja musze te nocki kiedys odespac choc troche:baffled:

:-D:-D:-D od razu sie humor polepszyl!! homo+apatia!! niezly mix!

agata - to så krople homeopatyczne!!

Hallo!
U nas już lepiej dzisiejsza noc wyglądała. Niunia zasnęła po 20ej a potem dopiero o 4ej się przebudziła i o 8.20 wstałyśmy obie wyspane :-) Katarek też już mija. Żyć nie umierać!
Idę dziś do przychodni zważyć ją - sprawdzimy ile przytyła przez ten tydzień po zupkach. Mam nadzieję, że już się nie będą nas czepiać odnośnie wagi:wściekła/y:

Spadam sobie jakąś kawkę trzasnąć ;-)

Kamila jakie zupki kazali Ci podawac dla Malej na przybranie wagi bo chyba przeoczylam..?

Jadzia bo ja tak czytam i nierozumiem. piszesz ze wynajmujecie mieszkanie a lazienke remontujecie? to w jakims innym swoim domu czy wlasnie w tym?

Marta jak z tymi wymiotami Mayi? (dobrze odmienilam???) przeszlo?

ps. nareszcie nadrobilam wszystkie te Wasze wypociny... mialam kilkanascie dobrych stonek..:)

Ostatnia edycja:
42i63qc.jpg

Cześć laseczki;-)
Kasia no jesteś, fajne wymiary ma Emmiś. I jak ładnie spi. Szkoda że mleczko zanika...No ale przynajmniej przetestujecie wcześniej inne jedzonko.
Ja próbowałam dać marchew+ziemniak...ohydaaaa i wywaliłam to, nigdy wiecej....Jakim cude to smakuje Emmie? podajesz na cieplo?
Nasza nie chce nic innego poza cycusiem...i niestety wczoraj o 23 dostała ataku bolu brzuszka przez 40min to był szał. U Ewelinki skusiłam sie na pyszne spaghetiii i...niestety Karolinka nie podzielała mojego zdania.
Tak mi jej było szkoda...
Kurcze ale ona ma prawie 6mcy...i wciaz taka wrażliwa...
Przymierzamy się do zamówienia takiego fotelika do karmienia, co sądzicie>?

Krzesełko ORYGINAŁ, PEŁNE WYPOSAŻENIE 4 kolory (477976087) - Aukcje internetowe Allegro
Macie może swoje typy? bo mi np nie podobaja sie drewniane,ale za to one mniej miejsca zajmują i generalnie bardziej sie komponują z innymi meblami.
Musze isc bo krzyk

reklama
hej Izus! czytalam ze po kontroli jestes.. :-) i ze kazali Ci podawac kaszki.. ja Iza tak jak Ci pisalam na NK mysle ze to dlatego zeby dac Karolince raz a porzådnie i zeby przesypiala noce bez krzyku o piers bo w konsekwencji wiecej sie tego mleka naciågnie niz Jå ta kaszka utuczy..ja w kazdym razie robie tak juz od 3tygodni i zaczyna skutkowac bo i wysypiam sie lepiej.. a pozatym ja mysle ze Karolinka wyglåda slicznie i naprawde te 8kg w wieku 6m-cy alarmujåcym jeszcze nie jest..;-) a Ty jak? pewnie jeszcze duzo masz pokarmu skoro Mala je na okråglo i dobrze sie najada.. jak dlugo masz zamiar karmic?
a jesli chodzi o wspomniany zestaw w sloiczku - march+ziemn to rzeczywiscie paskudne!! (a ta marcheweczka co ja Jej zrobilam to taka dobra slodziusienka byla!!) i Mi$ka tez sie krzywi okrutnie ale mam nadzieje ze to tylko kwestia tego ze nowe i ze w ciågu kilku dni bedzie sie zajadac..no bo od czegos przeciez trzeba zaczåc.. ;-)

a z krzeselkami to ja sie raczej nie wypowiem. sama mam takie plastikowe, jakos drwenianych od poczåtku nie rozpatrywalam..ale tak sobie mysle choc drewniane rzeczywiscie bardziej pod ogølny design to jednak plastikowe chyba wygodniejsze så bo majå te pokrowce, i dla dziecka atrakcyjniejsze i majå te podczepiane blaty-stoliki wiec chyba praktyczniejsze..no ale moze sie myle...

milego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry